Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες για να αντιληφθούμε γιατί ο κ. δήμαρχος απέφευγε συστηματικά να κάνει απολογισμό έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, παρά τα αιτήματα της δημοτικής μας παράταξης αλλά και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

Στην πρόσφατη ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο, μη έχοντας να παρουσιάσει έργο, ξεσκόνισε με τον καλύτερο τρόπο τα έργα της δικής μας παράταξης, τα ίδια ακριβώς έργα τα οποία αποδομούσε σε κάθε προεκλογική ευκαιρία στο παρελθόν, αρχικά για να παραπλανήσει τους Αγρινιώτες και, αφού ανέλαβε την δημαρχία, για να τα απαξιώσει.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά θα αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Αγρινίου ποια είναι η αλήθεια.

Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού ήταν έργο το οποίο ενέταξε η δική μας παράταξη στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε, έργο το οποίο παραλίγο να χαθεί από τις αστοχίες του κ. δημάρχου.

Το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ-μεΑ, το κοινωνικό ιατρείο είναι δομές τις οποίες βρήκε έτοιμες.

Οι πολίτες του Αγρινίου θυμούνται ακόμη την προσβλητική  αναφορά του κ. δημάρχου στην προεκλογική του συγκέντρωση το 2014 στην πλατεία Δημοκρατίας, όταν είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχουν κακοποιημένες γυναίκες στο Αγρίνιο», επιχειρώντας να υποβαθμίσει το έργο της δημιουργίας τότε του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών. Κι όμως, χωρίς καμία αιδώ, όλη την πενταετία διαφήμιζε ως δικό του έργο αυτή την πρωτοποριακή δομή, για την οποία η παράταξή μας είναι περήφανη που την δημιούργησε.

Λόγω της ανυπαρξίας έργου για τον πρωτογενή τομέα του Αγρινίου ανακάλεσε (και τον επικαλείται πολύ συχνά) τον θεσμό «Ελαία» ο οποίος καθιερώθηκε από την δική μας πολιτική στον Δήμο.

Δεν ήταν ο κ. δήμαρχος εκείνος που κατηγορούσε την παράταξή μας γιατί προχώρησε στην αγορά του κτηρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας; Σήμερα όμως «καμαρώνει» και φωτογραφίζεται συνεχώς στην Πινακοθήκη την οποία η παράταξή μας δημιούργησε στον ίδιο χώρο.

Ποια είναι η συνεισφορά του κ. δημάρχου στην δημιουργία της Δημοτικής Αγοράς που επικαλέστηκε στον απολογισμό του. Το μόνο που θυμούμαστε είναι το «παραμύθι χωρίς ζάχαρη».

Οι πολίτες στις Δημοτικές Ενότητες γνωρίζουν ότι η τελευταία φορά που είδαν να κατασκευάζεται κάποιο έργο στα χωριά τους ήταν από την δική μας δημοτική αρχή.

Κύριε δήμαρχε, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη δεν έχει γίνει καμία συζήτηση επί της ουσίας για την Διαχειριστική Μελέτη για το Πάρκο Αγρινίου. Γιατί άραγε;

Κύριε δήμαρχε, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί το έργο της παράταξής μας δεν θα μπορούσε να τύχει καλύτερης προβολής.

 

Χρήστος Κορδολαίμης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Αγρινίου

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. ο  Γιώργος Παπαναστασίου θα  παρουσιάσει τους υποψήφιους  Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».

Σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρόσωπα που πλαισιώνουν  το ψηφοδέλτιο ενώ ο Γιώργος Παπαναστασίου  θα αναφερθεί στο έργο της Δημοτικής Αρχής και στο σχεδιασμό της επόμενης θητείας: «Ελάτε να γνωρίσετε την ισχυρή ομάδα μας. Πρόσωπα καταξιωμένα στη κοινωνία, έτοιμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ενεργούς πολίτες και όλοι μαζί να δουλέψουμε για το Αγρίνιο.
Στην πρώτη θητεία κατακτήσαμε πολλά. Σχεδιάσαμε και εντάξαμε έργα δίνοντας νέα ώθηση στην πόλη. Ζητάμε καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ο Συνδυασμός μας έχει σχέδιο, έχει όραμα, έχει δυναμική».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  στην πλατεία Παναγοπούλου 4.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live streaming μέσω των εξής συνδέσμων:

Γιώργος Παπαναστασίου,

Γιώργος Παπαναστασίου Β,

Γιώργος Παπαναστασίου C

 

Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων του Δήμου Αγρινίου είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας ακόμα και θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας αρκεί να πορευτούμε, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στο σχεδιασμό, τη συλλογικότητα και τη διαβούλευση.

Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι παρά την πολιτική απαξίωση των τελευταίων ετών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει αξιόπιστος θεσμός της Δημοκρατίας που καλείται να δώσει λύσεις, να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να χαράξει πολιτικές.

Υπηρετώντας επίσης την καθημερινή μαχόμενη δικηγορία, γνωρίζω καλά τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους και εργάζομαι καθημερινά και επίμονα για την επίλυσή τους.

Κάτω απ’ αυτές τις σκέψεις, ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κύριου Γεώργιου Παπαναστασίου και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή, Τόπος να ζεις».

Πιστεύω σ’ αυτή  την πόλη, πιστεύω σ’ αυτό τον Τόπο, πιστεύω σε όλους εμάς.

 

Βασιλική Δ. Παπαχρήστου

Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος

της Δημοτικής Παράταξης

του Γ. Παπαναστασίου

«Αγρίνιο Νέα Αρχή,Τόπος να ζεις»

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε στη «Συμμαχία Πολιτών» ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αγρινίου μια σπουδαία εκπαιδευτικό, την κ. Ρωμαλέα Πολίτη, διδάκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και συγγραφέα.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου  στις 8.30 μ.μ. ο  Γιώργος Παπαναστασίου θα  παρουσιάσει τους υποψηφίους  Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».

Η παρουσίαση θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  στην πλατεία Παναγοπούλου 4.

Με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εγκαινίασε χθες το απόγευμα (Τετάρτη 20 Μαρτίου) σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς.

Η Χριστίνα Σταρακά συναντήθηκε με τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα των εκλογών συνδιαμορφώνεται με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, τα κινήματα, τους ίδιους τους πολίτες και περιλαμβάνει όλες τις υγείες δυνάμεις του τόπου, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Τόνισε, δε, πως επιδίωξή της είναι να ενσωματωθούν οι προτάσεις και τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».

Στην τοποθέτησή της η Χριστίνα Σταρακά αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή για την φιλοξενία και την ενημέρωση επεσήμανε:

«Ζήτησα να έχω αυτή τη συνάντηση με τον επιμελητηριακό κόσμο της περιοχής για δύο λόγους: Πρώτον, για να τονίσω ότι η επιχειρηματικότητα είναι το βασικό εργαλείο, με το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη της περιοχής.

Θέλω να δεσμευτώ ότι ως Δήμαρχος Αγρινίου θα παρέχω την αμέριστη υποστήριξή μου, με πράξεις κι όχι λόγια, σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση αυτή προτεραιότητά μας αποτελεί η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου. Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα στην επιχειρηματικότητα της περιοχής χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ήθελα να συνομιλήσω μαζί σας, αφορά στην προγραμματική πρόταση που θα καταθέσει σε λίγες μέρες ο Συνδυασμός μου προς τον Αγρινιώτικο λαό. Στην πρότασή μου αυτή, βασικό κεφάλαιο αποτελεί η Επιχειρηματικότητα και η Καινοτομία. Ήθελα λοιπόν, πριν την κατάθεση της πρότασή μου, να συζητήσω μαζί σας και να ακούσω τις δικές σας προτάσεις στον τομέα αυτό, για τα βασικά προβλήματα που σας απασχολούν καθώς και τον ρόλο που μπορεί διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Χριστίνα Σταρακά, δίνοντας ένα στίγμα των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ανέφερε ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ίδρυση Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αγρινίου, με σκοπό τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας, θα είναι ένα θεσμικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων, με κυρίαρχο τον ρόλο του Επιμελητηρίου. «Μέσα από τη λειτουργία του, το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας θα διαμορφώνει το όραμα, θα προσδιορίζει το σκοπό και τους στόχους, θα σχεδιάζει τη στρατηγική για την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια», εξήγησε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία