Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου, είτε ψήφισαν είτε όχι τον συνδυασμό μας κι εμένα προσωπικά. Καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Αγρίνιο και βγήκαμε ισχυροί ώστε να εκπροσωπήσουμε ενωτικά τους Αγρινιώτες.

 Νιώθω δικαιωμένη για όσα πέτυχα με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που πλαισίωσαν τον συνδυασμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου για την αγάπη την οποία εισπράττω τούτη την ώρα.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαναστασίου για την επανεκλογή του. Μας περιμένει δουλειά στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου γιατί ο δήμος αξίζει όπως και οι άνθρωποι του τόπου μας.

Την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά υποδέχθηκε στο εκλογικό της κέντρο η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιοι βουλευτές καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στην υποψήφια Δήμαρχο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησαν με τα μέλη του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» και τους μετέφεραν την μεγάλη αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Η Χριστίνα Σταρακά ευχαρίστησε όλους, και ειδικά την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου, για την στήριξη τους και το πνεύμα νίκης που της μετέφεραν.

Επανέλαβε, δε, ότι η νίκη των προοδευτικών ιδεών και των προοδευτικών παρατάξεων θα έρθει και θα ανήκει σε όλους τους πολίτες.

 

Τα αρδευτικά δίκτυα στην Αιτωλοακαρνανία, στην πλειοψηφία τους, έχουν κατασκευαστεί κατά τις δεκαετίες 1960 – 1970 και πλησιάζουν να εξαντλήσουν- ή έχουν εξαντλήσει ήδη- το όριο ζωής τους. Παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού καθώς και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν εξυπηρετούν πλέον τις απαιτήσεις αξιοποίησης της γεωργικής γης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αναγνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγγειοβελτιωτικών έργων αποτελεί προϋπόθεση για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, προχώρησε  στην  επικαιροποίηση υπαρχουσών μελετών καθώς και στη σύνταξη νέων μελετών, όπου οι υφιστάμενες δεν επαρκούσαν, στα αρδευτικά δίκτυα Κάτω Αχελώου, όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες. Ειδικότερα, μελετήθηκαν έργα για την αντικατάσταση των αγωγών και την βελτίωση των Αρδευτικών Δικτύων στα ΤΟΕΒ περιοχής Οινιαδών (Κατοχής, Νεοχωρίου και Λεσινίου).

Συνολικά η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε τέσσερις (4) προτάσεις προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, έπειτα από πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν :

  1. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α3 & Α4, της ζώνης 8 του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Κατοχής, με αιτούμενο ποσό 1.600.000 ευρώ.
  2. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ζώνης (9Α) & Α2/ζώνης (9Β+9Γ) αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Νεοχωρίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000 ευρώ.
  3. Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Λεσινίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000,00€.
  4. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, με αιτούμενο ποσό 1.987.091,87 ευρώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά : «Με την χρηματοδότηση και την κατασκευή των έργων αυτών θα μπορέσουμε να έχουμε ένα σύγχρονο και επαρκές αρδευτικό και στραγγιστικό δίκτυο στην υπηρεσία των αγροτών, το οποίο θα εξασφαλίσει μείωση του κόστους της άρδευσης. Από το 2014 θέσαμε ως πρώτο στόχο τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, δουλέψαμε μεθοδικά με υπηρεσιακές μελέτες και χωρίς ένα ευρώ κόστος καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι από την πρώτη στιγμή και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο  Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και τον πρωτογενή  τομέα του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας στην ανακοίνωση της κ. Σταρακά για τα Πάρκο ανέφερε σχετικά:

«Είναι κρίμα που, η θητεία της κ Σταρακά στην Περιφέρεια, δεν της δίδαξε την ακρίβεια στο λόγο έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τη διακριτή διαφορά ανάμεσα στις έννοιες κάνω αποδεκτό και εγκρίνω.

 Στην ομιλία μου στην Αθήνα ήμουν πολύ προσεκτικός, όπως πολύ προσεκτικός είμαι σε ότι αφορά στην εξέλιξη της πορείας της μελέτης του πάρκου.

 Ήμουν πολύ σαφής στη διατύπωση λέγοντας ότι η μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δασαρχείο και οδεύει για τη τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εκτός αν, η κ. Σταρακά, δεν ξέρει τη διαδικασία ή δεν θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση του Πάρκου.

Για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου εργαστήκαμε με επιμονή προκειμένου να ξεπεράσουμε όλο το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από προηγούμενες αστοχίες και το οποίο συντηρούνταν παρασκηνιακά και κακόβουλα.

 Είναι πλέον πρόδηλο ποιος επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αμφιβολίας στους πολίτες λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Νομίζω ότι, με τη σημερινή ανακοίνωση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υποτιμά τη μνήμη και τη νοημοσύνη της κοινωνίας.

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος της κ. Σταρακά.

Πίστευα και πιστεύω ότι η ανάπλαση του πάρκου πρέπει να ενώνει όλους τους Αγρινιώτες και γι αυτό εργάζομαι».

Να συνεχίσει την θητεία του ο Γιώργος Παπαναστασίου στο τιμόνι του δήμου Αγρινίου θεωρεί ως πιο πιθανό η εταιρεία “Stoiximan”, μια από τις πιο μεγάλες στο χώρο του στοιχήματος.

Στο site της εταιρείας και στην ενότητα «πολιτική» δημοσιεύεται εδώ και λίγες μέρες η πρόβλεψη για τον μεγαλύτερο δήμο της Αιτωλοακαρνανίας. Βάσει αυτής ο κ. Παπαναστασίου έχει απόδοση 1,5 έναντι 3,3 της Χριστίνας Σταρακά, 15 του Νίκου Καζαντζή, 20 του Τίμου Παπανικολάου (Κ.Κ.Ε.), 50 του Στ. Καμμένου (ΣΥΡΙΖΑ) και 60 του Γ. Καραμητσόπουλου.

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη που κάνει όσους ασχολούνται συστηματικά με τις αποδόσεις να τον θεωρούν το μεγάλο φαβορί για να επανεκλεγεί.

 

 

Ανοίγουν τα στόµατα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

 

Τα χάλια του αρδευτικού - αποστραγγιστικού δικτύου είναι γνωστά στην περιοχή µας και σε όλους τους αγρότες.

Για να διορθωθούν όµως αυτά τα χάλια δεν φαίνεται να γίνεται και τίποτε ιδιαίτερο από πλευράς Περιφέρειας. Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Σπηλιόπουλος δεν υπήρξε καµία πρόταση από την περιοχή µας προς ένταξη και χρηµατοδότηση από τα προγράµµατα του υπουργείου, όπως το...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 36

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία