Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πήγαν καλά οι «παλιοσειρές»

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 06/06/2019

 

Έχοντας την εξουσία στα χέρια τους κυριάρχησαν στους επανεκλεγέντες του Ν. Καραπάνου οι περισσότεροι από τους νυν δηµοτικούς συµβούλους.

Πρώτος των πρώτων ο Σπ. Καρβέλης που τετραπλασίασε τις ψήφους του αν και «Τσάρος» των οικονοµικών, µια φύσει αντιδηµοφιλής θέση... Με τα ληξιπρόθεσµα που πήρε αφειδώς από την κυβέρνηση το πόστο του ήταν καθοριστικό σε όλη την πενταετία µε σωρεία αναθέσεων κ.λπ.

Γ. Καραπαπάς, Τ. Σκαρµούτσος τα πήγαν εξίσου καλά, δύο εργατικά στελέχη που δεν...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Μετά από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων και την έκδοση τους από το Πρωτοδικείο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε ξανά Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις πρώτες θέσεις δημοτικών συμβούλων με την ιδιαίτερα αυξημένη δύναμη των 1.044 ψήφων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον επικεφαλής της παράταξης μας Δήμαρχο κ. Καραπάνο Νικόλαο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλους τους συνυποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς επίσης όλους τους πολίτες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που συνομιλήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή και αυξημένη ευθύνη για μένα η αυξημένη δύναμη που μου δώσατε. Να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα προσπαθώ σε καθημερινή βάση να μην σας διαψεύσω. Βασικές μου αρχές σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελούν η διάθεση προσφοράς, η μεθοδική εργασία, οι νέες ιδέες και ο σεβασμός στον πολίτη, με απώτερο σκοπό την ισομερή ανάπτυξη όλου του Δήμου μας. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα ότι ήταν δυνατόν να προσφέρω στον τόπο μου, στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Κλείνοντας να συγχαρώ για την εκλογή του το νέο Δήμαρχο κ. Λύρο καθώς και όλους τους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εξελέγησαν από όλους τους συνδυασμούς. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική για το καλό του τόπου μας.

Τάσος Σκαρμούτσος

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου… δίνει επιτάχυνση! Με νεότερες αποφάσεις του στις 24-4-2019 μεταξύ των άλλων, αναθέτει απευθείας:

- 8. 215 ευρώ για προμήθεια υλικών για τη συντήρηση και επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Αιτωλικού.

- 8. 489,99 ευρώ για τον ίδιο σκοπό αναφορικά με το γήπεδο της Κατοχής.

- 23. 560 ευρώ (σε ποιον… μη ρωτάτε) για τη συντήρηση των δημοτικών σταδίων ποδοσφαίρου Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού.

Και βέβαια και άλλες αναθέσεις αμφιβόλου χρησιμότητας.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, προχώρα ακάθεκτος! Ως κανονικός οδοστρωτήρας… Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.   

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ανησυχούσαμε και εμείς γιατί ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος έχει “σιγήσει”. Φρόντισε όμως να μας διαψεύσει. Με την υπ’ αριθ. 1083/5-4-2019 (ΑΔΑ: 639ΞΟΚΨΝ-Ψ1Ν) απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, ενέκρινε δαπάνη ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για πρόσληψη πρακτικογράφου στο Πνευματικό Κέντρο!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. Στην σχετική απόφαση δεν μνημονεύεται τεκμηριωμένο αίτημα περί της αναγκαιότητας (στοιχείο 3, της απόφασης).
  2. Πρακτικογράφος υπάρχει στο Πνευματικό Κέντρο, είναι υπάλληλος του Δήμου και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, εκτελεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα, ναι ή όχι;
  3. Οι συνεδριάσεις του Πνευματικού Κέντρου γίνονται συνήθως εντός ωραρίου εργασίας και ως εκ τούτου δεν προκύπτει ανάγκη διάθεσης σχετικής πίστωσης, εκτός εάν το Πνευματικό Κέντρο έχει τόση δουλειά. Εξάλλου, εξ όσων γνωρίζουμε, ορισμένοι υπάλληλοι λαμβάνουν και υπερωρίες.
  4. Η καθαρή αποζημίωση για εκτός ωραρίου συνεδριάσεις του πρακτικογράφου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέρχεται σε πενήντα (50) ευρώ!

Άραγε τι γίνεται εδώ κ. Σκαρμούτσο; Θα σας πούμε εμείς λοιπόν τι γίνεται.

Μήπως η συγκεκριμένη ανάθεση αφορά άτομο που εντάχθηκε κι αυτό στα ψηφοδέλτιά σας για τον παραπάνω λόγο;

Απαντήστε, διότι πολύ γρήγορα ενδέχεται να σας προδώσει το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Οι απίστευτοι τύποι της Δημοτικής Αρχής Καραπάνου, συνεχίζουν το προκλητικό έργο τους. Που ακούστηκε Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου να κόβει χρηματικό ένταλμα επ’ ονόματι του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για «Προμήθεια επίπλων και σκευών ΕΣΠΑ»; Αυτά μόνο στο Μεσολόγγι μπορούν να συμβούν!!

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος υπογράφει (!) χρηματικό ένταλμα (αριθ. 81/5-3-2019) ποσού 4.465,25 ευρώ, επ’ ονόματι του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σπύρου Ψυλογιάννη για «Προμήθεια επίπλων και σκευών ΕΣΠΑ»! Τόσο καλά! Τόσο ανθηρά και τόσο ανερυθρίαστα!

Μόνο εσείς λοιπόν μπορείτε να πράξετε κάτι τέτοιο, καθότι κανένας ηθικός και πολιτικός φραγμός δεν υπάρχει.

Είπαμε κύριοι «Δήμος για τα δικά μας παιδιά», όχι όμως και έτσι… αλλά είπαμε, για να μην ξεχνάμε, πιθανότατα ανήκετε στη συνομοταξία των αρίστων…       

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν ήξερε τις δαπάνες

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/12/2018

 

Φάουλ ήταν ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Κοινωφελούς Τ. Σκαρµούτσος στο τελευταίο δηµοτικό συµβούλιο.

Ένα κονδύλι 238.000 ευρώ προκάλεσε απορία στον Σπ. Διαµαντόπουλο που ρώτησε τον ίδιο και τον λογιστή τι αφορούν. Απάντηση δεν πήρε παρότι το ποσό είναι τεράστιο και του ειπώθηκε ότι...

 

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 13

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία