Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο σχολικό έτος 2018 – 2019 οι τρεις ΤΟΜΥ Αγρινίου πραγματοποίησαν δράση ελέγχου εμβολιαστικής κάλυψης στους μαθητές της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου.

Η δράση βασίστηκε στον ρόλο των ΤΟΜΥ και σε πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Οι στόχοι που τέθηκαν είναι οι εξής:

Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης

Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση  γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τους εμβολιασμούς

Εντοπισμός ελλείψεων και προτροπή για δράσεις με στόχο τη δημόσια υγεία

Επίσκεψη στα σχολεία και εντοπισμός θεμάτων στα οποία μπορεί να παρέμβει η ΠΦΥ

Ελέγχθηκαν συνολικά:

 

55 σχολικές μονάδες

29  Νηπιαγωγεία – 26 Δημοτικά Σχολεία

3349 παιδιά

 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

 

Η δράση ολοκληρώθηκε με παρέμβαση σε μαθητικούς πληθυσμούς που παρουσίασαν σημαντικές ελλείψεις και διενεργήθηκαν εμβολιασμοί από τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγρινίου.

Η εφαρμογή ΤΟΜΥ σας προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για κοντινούς γιατρούς, ωράρια ή ακόμη και τον θεσμό του «οικογενειακού γιατρού» πατώντας απλά ένα «κλικ». 

Στα πλαίσια της συνεργασίας της εταιρείας Choose με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δημιουργήθηκε μία εφαρμογή για τα κινητά η οποία λειτουργεί ουσιαστικά με βάση έναν διαδραστικό χάρτη. 

Ο χρήστης εισάγει την διεύθυνση της κατοικίας του ή την περιοχή στην οποία διαμένει με σκοπό να εμφανιστούν οι πλησιέστερες Τοπικές Μονάδες Υγείας. 

Παράλληλα, η εφαμοργή προσφέρει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία των ΤΟΜΥ όπως είναι οι ειδικότητες, τα ωράρια αλλά και στοιχεία επικοινωνίας. 

Σημειώνεται μάλιστα πως ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, να πραγματοποιήσει διαδικτυακά την εγγραφή του αλλά και να βρει συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς. 

Η εφαρμογή ΤΟΜΥ είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (ΚΟΙΠΑ) & με την 1η και 2η Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου διοργανώνει δράση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» για τους εργαζομένους των Παιδικών Σταθμών του συλλόγου μας.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε τέσσερις (4) ημέρες. Η πρώτη ορισμένη ημερομηνία είναι η Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 από 14:30 έως 21:30 με χώρο υλοποίησης την Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από τα μέλη του ΕΚΑΒ Πάτρας τα οποία και ευχαριστούμε για την συνδρομή τους.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για τον χρόνο και τον τόπο υλοποίησης των υπολοίπων ημερών.

ΤΟ Δ.Σ.

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας σε συνεργασία με την 1Η ΤΟΜΥ Αγρίνιου πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μεταδιδόμενα νοσήματα: τρόποι μετάδοσης και μέτρα προφύλαξης στο εργασιακό περιβάλλον».

Η δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Αγρινίου. Κατά την δράση πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία αναφορικά με τα μεταδιδόμενα νοσήματα και τους ενδεικνυόμενους εμβολιασμούς. Επιπλέον έγινε εκπαίδευση στη σωστή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης.

Η συγκεκριμένη ενημερωτική συνάντηση είναι η πρώτη από ένα κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για την πρόληψη και τις προαγωγής της υγείας που έχουν συμφωνηθεί με πραγματοποιηθούν με την πρωτοβουλία της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα πάνω - κάτω ήρθαν στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Μεσολογγίου, μετά την συνταξιοδότηση του Γενικού Ιατρού, Κώστα Σαρδελή.

Στην μονάδα δεν υπάρχει πλέον γιατρός για τις συνταγογραφήσεις και οι ηλικιωμένοι, κυρίως, ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται. Αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ τις ημέρες που υπάρχει γιατρός, όμως και εκείνος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό οι ασθενείς υποχρεωτικά, απευθύνονται στο νοσοκομείο, όπου όμως πρέπει να...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Τον 2ο κύκλο εκπαίδευσης των στελεχών στις νεοσύστατες ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο το ΚΕΘΕΑ, σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι ΤοΜΥ, καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μια καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία.

H συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕΘΕΑ αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των ΤοΜΥ με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.

Το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΚΕΘΕΑ προβλέπει την εκπαίδευση του συνόλου των στελεχών στις ΤοΜΥ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ιδρυθούν το επόμενο διάστημα, και έχει διετή διάρκεια. Η εκπαίδευση έχει τη μορφή διήμερων θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων, και πραγματοποιείται από έμπειρα στελέχη του ΚΕΘΕΑ, κυρίως στις εγκαταστάσεις του ή σε χώρους που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας.

Το διάστημα Οκτωβρίου 2018 -Μάρτιος 2019 υλοποιούνται 12 εκπαιδευτικοί κύκλοι, σε Αθήνα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Βέροια, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κρήτη και Λάρισα. Μετά την αξιολόγηση της πρώτης αυτής φάσης, η εκπαίδευση θα συνεχιστεί έως την κάλυψη όλων των στελεχών που εργάζονται στις ΤοΜΥ πανελλαδικά.

H εκπαίδευση επαγγελματιών συγκαταλέγεται στους καταστατικούς σκοπούς του ΚΕΘΕΑ, και ο Οργανισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα των εξαρτήσεων στη χώρα μας.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία