Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για την φετινή χρονιά, συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής θα είναι ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Θα αναπτύξει το θέμα: «Η αρετή της υπακοής, κατά την διδασκαλία του αγιορείτου Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου».

Ο π. Εφραίμ είναι λόγιος, αγιορείτης μοναχός, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Διακονεί τις τάξεις του Ιερού Κλήρου για περίπου 60 χρόνια από διάφορες θέσεις. Υπηρέτησε την Εκκλησία της Ελλάδος ως ιεροκήρυκας, πνευματικός και διδάσκαλος. Έχει μεταβεί για το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως σε Μητροπόλεις του εξωτερικού, όπως στην Αυστραλία, στην Αμερική και στον Καναδά.

Σημαντική υπήρξε η παρουσία του στην οργάνωση της νεοσύστατης Θεολογικής Ακαδημίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και στην λειτουργία της επί 10 έτη, απο το 1994 έως το 2004. Απο το 2004 έως το 2012 υπήρξε Οικονόμος στο μοναδικό Αγιορείτικο Μετόχι στην Αθήνα, το Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως του Χριστού στο Βύρωνα Αττικής.

Σήμερα παραμένει στο Άγιον Όρος και στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του. Μετέχοντας στις δραστηριότητες της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας, ο σεβαστός Γέροντας Ελισαίος του εμπιστεύεται διάφορες πνευματικές και διοικητικές αποστολές Παράλληλα διακονεί το ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως, αναπαύοντας και στηρίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους και κυρίως νέους που αναζητούν την αλήθεια και την γνησιότητα του ορθοδόξου ήθους.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:30’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής θα είναι ο ελλογιμώτατος κ. Στυλιανός Τσιπούρας, Διδάκτωρ Ποιμαντικής Ψυχολογίας ΕΔΙΠ στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η εκδημία ενός Αγγέλου - Η γονεϊκή στάση».

Ο κ. Στυλιανός Τσιπούρας σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το έτος 1996 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από την ίδια Σχολή με ειδίκευση στη Δογματική και Συμβολική Θεολογία. Το έτος 2000 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής με τον βαθμό «Άριστα». Έχει λάβει επίσης το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Master of Arts (Education), από το Middlesex University of London. Έχει εκπονήσει διάφορα ερευνητικά προγράμματα με μαθητές που αφορούν εκπαιδευτικά θέματα. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει περισσότερες από 20 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 3 μονογραφίες, συμμετοχή σε συλλογικούς τόμους και αξιόλογο διδακτικό έργο σε Δημοτικά Σχολεία, ΠΕΚ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. και τη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για την φετινή χρονιά, συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Κανάτα 2 και Γ. Χονδρού).

Θα μιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης, με θέμα: «Πρέπει να τα δίνουμε όλα στα παιδιά;».

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης είναι ιεροκήρυκας και ανήκει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιεί εκπομπές στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας από της ιδρύσεώς του έως σήμερα, ενώ ασχολείται και με την συγγραφή και την έκδοση παιδικών βιβλίων. Επίσης δραστηριοποιείται στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο κατηχητικό έργο της αδελφότητος Παναγίας  Χρυσοπηγής και  στο Ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6:30’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής θα είναι ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Διδάκτωρ Θεολογίας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γονείς και παιδιά σε σχέση η σχάση; Μια πρόταση για την αρμονική οικογένεια».

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1969 στην Ορεστιάδα του Νομού Έβρου. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών Ρώμης. Επίσης είναι διπλωματούχος της Βατικανής Σχολής Παλαιογραφίας. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Κανάτα 2 και Γ. Χονδρού).

Θα μιλήσει ο οσιολογιώτατος μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, αδελφός της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου Χαλκιδικής, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Πολυπολιτισμικότητα και άλλα νεοταξικά “εργαλεία” αποδόμησης».

Ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης γεννήθηκε το 1956 στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής και Διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αφού εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης αρχικά στη Φιλοσοφική Σχολή (1981-1984) και μετά στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. (1984-1987), από το 1987 ακολούθησε την οδό του μοναχισμού και εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής. Από το 1991 ορίσθηκε εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας για θέματα αιρέσεων. Έχει λάβει μέρος, από τότε μέχρι σήμερα, σε όλες τις Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις, που συγκαλούνται ετησίως, για την αντιμετώπιση των αιρέσεων. Σε πολλές από αυτές ως εισηγητής. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τα θέματα αυτά και έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ομιλίες και ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της «Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων», που είχε ιδρύσει ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος για την αντιμετώπιση των αιρέσεων. Επίσης Πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της αντιστοίχου Ενώσεως στη Βόρειο Ελλάδα με τον τίτλο «Πρωτοβουλία Γονέων Βορείου Ελλάδος». Είναι Σύμβουλος εκδόσεως του περιοδικού «Παρακαταθήκη», που στοχεύει στη διατήρηση και προβολή της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

 

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6:30’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλήτρια θα είναι η ελλογιμωτάτη κα Ελισάβετ Χρόνη, Καθηγήτρια Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών και Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Στάση και βάδιση. Διαταραχές και προβλήματα ισορροπίας. (Ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις ηλικίες)».

Η κα Ελισάβετ Χρόνη είναι Ιατρός Νευρολόγος, Καθηγήτρια της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπήρξε μέλος ΔΕΠ του τμήματος Ιατρικής από το 1998 και τον Ιανουάριο 2009 εξελέγη Καθηγήτρια Νευρολογίας. Εκπαιδεύτηκε στην Νευρολογία (1987–1990) στο Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε (1990-1994) στην Κλινική Νευροφυσιολογία στο Νοσοκομείο St. Thomas του Λονδίνου. Μετεκπαιδεύτηκε (4μήνες 2011) στο ηλεκτρομυογράφημα μονήρους ίνας, στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, Σουηδία.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (United Medical and Dental Schools of Guy’ s and St. Thomas’ s Hospitals, PhD, 1994). Είναι μέλος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, της Eλληνικής Εταιρείας Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και Κλινικής Νευροφυσιολογίας, της British Society for Clinical Neurophysiology και της European Neurological Society. Συμμετείχε σε επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα στο νοσοκομείο St. Thomas' Hospital στην Αγγλία που αφορούσαν ασθενείς με παραλύσεις, διαβητική πολυνευροπάθεια και ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας (οικονομικοί φορείς Lane-Fox Respiratory Unit, Special Trustees of St. Thomas' Hospital και η Βρετανική εταιρεία πολιομυελίτιδας).

Συμμετέχει σε επιδοτούμενο διευρωπαϊκό πρόγραμμα μοντελοποίησης της νόσου Parkinson. Κύρια ερευνητικά πεδία είναι οι παθήσεις των περιφερικών νεύρων και μυών και η διερεύνηση τους με νευροφυσιολογικές μεθόδους. Επίσης η μελέτη του οξειδωτικού στρες σε πειραματόζωα σε συνεργασία με την Νευροχειρουργική κλινική και το Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μέλος συντακτικής ομάδας του πρώτου διεθνούς νευρολογικού περιοδικού και κριτής σε 16 διεθνή νευρολογικά περιοδικά, συγγραφέας 114 διεθνών δημοσιεύσεων (συνολικός impact factor 373) οι οποίες έχουν λάβει περισσότερες από 1300 αναφορές με H-index 17.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Σελίδα 1 από 12

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία