Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έπεσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου η αυλαία του 1ου Brever Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με τους διοργανωτές να αποσπούν από του συμμετέχοντες άκρως κολακευτικά σχόλια για την άψογη όπως δήλωσαν διοργάνωση.

Στον τερματισμό όπως θα δίνετε παρακάτω και στο φωτορεπορτάζ τους συμμετέχοντες εκτός από το αναμνηστικό μετάλλιο περίμενε πλούσιος μπουφές, με σουβλάκια, σφολιατοειδή, αναψυκτικά, φρούτα, μπύρες, γλυκίσματα όπως και παγωτό.

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στους συμμετέχοντες όπως μας ανέφεραν ήταν οι σταθμοί ανεφοδιασμού που υπήρχαν κατά την διάρκεια του αγώνα που παρείχαν ότι χρειαζόταν ο αγωνιζόμενος, ενώ μεγάλη μνεία έγινε και για την παρουσία της Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που με την παρουσία της στον αγώνα βοήθησε στα μέγιστα ώστε οι ποδηλάτες να νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια στο δρόμο.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έτρεξαν για να διοργανωθεί άψογα μια τόσο όμορφη διοργάνωση η οποία ελπίζουμε να γίνει θεσμός για την πόλη του Μεσολογγίου, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να αγκαλιαστεί περισσότερο τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμος και όχι μόνο της περιοχής που τόσο έχει ανάγκη από τέτοια αθλητικά event.

Υ.Γ. Θερμή παράκληση όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε λόγο κάποια από τις παρακάτω φωτογραφίες, να σεβαστεί την δουλεία μας και να μην αφαιρέσει το λογότυπο το οποίο τοποθετούμε χαμηλά ώστε να μην αλλοιώσουμε την φωτογραφία.

Πηγή: aitosports.gr

Σε λειτουργία έχει θέσει δοκιμαστικά ο Δήμος Ναυπακτίας το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα σε 6 σημεία της πόλης.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Το Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ναυπακτίας και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Τα 40 ειδικού τύπου ποδήλατα εγκαθίστανται στα εξής σημεία :

Στον κοινόχρηστο χώρο ανατολικά των δημοτικών χώρων στάθμευσης στο ΕΠΑ.Λ.

Στον χώρο της πλαζ

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου (Αρτέμιδος), μπροστά στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ

Στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του Γριμπόβου

Στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής

Στην Ψανή

Με την ειδική εφαρμογή μισθώσεων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, οι πολίτες μπορούν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να παραλάβουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το στη συνέχεια σε οποιοδήποτε από τα 6 σημεία στάθμευσης. Στην κλειδαριά (εικονίζεται και στην φωτογραφία) που ξεκλειδώνει μέσω κινητού, υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα GPS για να παρακολουθείται η χρήση του ποδηλάτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διαθέτουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η χρήση του ποδηλάτου είναι δωρεάν για τις τρεις πρώτες ώρες.

Πληροφορίες για την χρήση των ποδηλάτων, θα αναρτηθούν στο site Δήμου Ναυπακτίας http://www.nafpaktos.gr/

Ένα σημαντικό έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενέταξε ο Δήμος Αγρινίου και προχωρά στην διαδικασία δημοπράτησης.

Πρόκειται για το 4ο έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 9 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων, εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο ποδήλατα ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του Δήμου.

Για την εφαρμογή θα εγκατασταθεί ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Παράλληλα θα περιλαμβάνονται και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες με κινητικές δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς ενοικίασης.

Ικανοποιημένος από την ένταξη του έργου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “ Προχωράμε βημα βημα στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας για το Αγρίνιο που αναδεικνύει την πόλη μας ως πράσινη, βιώσιμη και έξυπνη πόλη. Την πόλης που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε. Όλοι μαζί εργαστήκαμε μεθοδικά, με συνέπεια και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας. Τα αποτελέσματα είναι απτά. Εντάσσουμε το 4ο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στη Δυτική Ελλάδα τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Είναι τιμή μας, αλλά και συνειδητή επιλογή να τους έχουμε κοντά μας, καταδεικνύοντας ότι στις προτεραιότητές μας είναι η βιώσιμη κινητικότητα και η διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητα μας».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχτηκε χθες Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στο Λιμάνι της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας που συμμετέχουν στις Ποδηλατικές Διαδρομές Μεσολόγγι - Αιτωλικό – Μεσολόγγι και Πάλαιρος - Μύτικας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή.

Αναφερόμενος στη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα ο κ. Κατσιφάρας, τόνισε ότι είναι μια πρόταση για το περιβάλλον, τη λειτουργικότητα και την οικονομία, που έρχεται από την Ευρώπη και ήρθε η ώρα να εναρμονιστούμε με αυτήν.

«Σταθερός προσανατολισμός μας είναι στους δρόμους μιας βιώσιμης πόλης να κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα σε ένα περιβάλλον με λιγότερη ρύπανση και θόρυβο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε, διεκδικούμε πόρους και υλοποιούμε δράσεις που φέρνουν το ποδήλατο στο προσκήνιο, όπως η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό έργο «MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό»».

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η Δυτική Ελλάδα έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, στο πλαίσιο του οποίου έχει διαμορφωθεί η Μεσογειακή, παράκτια ποδηλατική διαδρομή (EurοVelo 8) που ξεκινάει από την Ισπανία και καταλήγει στην Κύπρο.

«Θέλουμε το ποδήλατο όχι μόνο στις καθημερινότητά μας, αλλά και στις εξορμήσεις σας. Ο ποδηλατικός τουρισμός και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθεί ο φυσικός μας πλούτος» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Είναι κοινωνική στάση και μια διαφορετική θεώρηση της ζωής. Στόχος μας είναι το ποδήλατο στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας να κατακτήσει ισότιμη θέση με το αυτοκίνητο και προοδευτικά, γιατί όχι, να το αντικαταστήσει στην καθημερινότητα. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις».

 

Σημαντικές διακρίσεις για τον Γυμναστικό Ποδηλατικό Σύλλογο Αγρινίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου αντοχής Δυτικής Ελλάδος που έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, ενώ στην κούρσα 52 χιλιομέτρων που ξεκινούσε από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών και κατέληξε στη Βλασία Καλαβρύτων, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ποδηλάτες. Οι αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν ήταν οι Χορταριάς Χρήστος που κατέλαβε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στην Κατηγορία master Γ’, Μαστροκούκος Μιχαήλ την5η θέση και ο Χριστοδούλου Θεόδωρος που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαστροκούκος κατέλαβε τη 2η θέση στο ΜΤΒ Race στην Μάνδρα Αττικής.

Κάν’ το όπως η Λάρισα…!

Τι λέει ο πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου / Πώς µπορούν να γίνουν τα πρώτα βήµατα

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/02/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άλλαξε η εικόνα του κέντρου της Λάρισας, καθώς, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι κάτοικοι αφήσαν τα αυτοκίνητά τους και κυκλοφορούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ποδήλατα ή με τα πόδια.

Επειδή και το Μεσολόγγι είναι ποδηλατούπολη και επίπεδη, θα μπορούσε ίσως να μπει σε μια διαδικασία αλλαγής συμπεριφοράς των κατοίκων, ώστε να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για το κέντρο της πόλης. Παρατηρώντας κανείς την αλλαγή στην Λάρισα βλέπει σήμερα μια διαφορετική εικόνα, καθώς τα αυτοκίνητα σιγά – σιγά έφυγαν από το κέντρο, μετά και από τη συνεχή ενημέρωση της δημοτικής αρχής προς τους δημότες. Εκεί που έβλεπε κανείς ένα κυκλοφοριακό χάος με διπλοπαρκαρισμένα, τώρα, με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, βλέπει μόνο αστικά λεωφορεία, ταξί, ποδήλατα, μηχανάκια και πεζούς. Οι κάτοχοι Ι.Χ. κατάλαβαν ότι είναι ανώφελο να προσπαθούν να βρουν θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο, οπότε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία