Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα έβαλαν µε το εκδοτήριο

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 11/07/2019

 

Κάτω από την σκιά του δέντρου τοποθετήθηκε ο οικίσκος για την έκδοση των εισιτηρίων του καραβιού που θα πηγαίνει από το Μεσολόγγι στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, αλλά παραµένει κλειστός παρά τις διαβεβαιώσεις ότι µέχρι τέλος Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα ξεκινούσε. Η εικόνα θα ήταν ελκυστική αν στο βάθος φαινόταν και το καράβι που τόσο περιµένει το Μεσολόγγι. Παρ’ όλα αυτά όµως...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

 

Από τις 12 Ιουνίου ως τις 22 Ιουνίου, το πλοίο Rainbow Warrior, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για παραγωγή ενέργειας, αντί της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Το πλοίο βρέθηκε στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας στις 12-13 Ιουνίου, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς στις 16-17 Ιουνίου, ενώ στην Πάτρα θα βρίσκεται στις 18-19 Ιουνίου και στην Κέρκυρα στις 21-22 Ιουνίου. Ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν:

;Eχουμε 11 χρόνια για να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και να αποτρέψουμε τη μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Απαιτούμε κλιματική και ενεργειακή πολιτική η οποία ευθυγραμμίζεται με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C. Απαιτούμε γρήγορη απεξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2040, προώθηση της εξοικονόμησης και των καθαρών πηγών ενέργειας και ακύρωση όλων των σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Απαιτούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνειδητοποιήσουν το διακύβευμα και από το νέο κοινοβούλιο που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές άμεσο ψήφισμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή, όπως ήδη έχουν κάνει κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι δικαίωμά μας να προστατέψουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας και μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε!

Πηγή: thebest.gr

Ένα απίστευτο, ένα τρομακτικό γεγονός όσο και σπάνιο συνέβηκε πριν λίγο στο Fioro di Levante στο απογευματινό δρομολόγιο Κυλλήνη – Πόρος.  Το πλοίο βρέθηκε στο μάτι υδροστρόβιλου ο οποίος άδειασε πάνω στο πλοίο τεράστιες  ποσότητες  χαλαζιού και βροχής.

Τόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα που φουλάρισαν οι υδρορροές και το νερό μπήκε και στο σαλόνι!!  Δεν υπήρξε θέμα κινδύνου επιβατών και  πληρώματος αλλά ήταν κάποια λεπτά  που όπως μας είπαν επιβάτες του πλοίου, τα πιο τρομακτικά στη ζωή τους.

Ο καλός  ο καπετάνιος (Στέφανος Μαρίνος)  και το καλό το πλοίο στη φουρτούνα φαίνονται…  Το Fioro συνεχίζει το ταξίδι του προς το Πόρο χωρίς κανένα πρόβλημα!  Τελικά ο καιρός στο Ιόνιο πάει να γίνει τροπικός!!

Πηγή: kefaloniapress.gr

Αντιρρυπαντικό φράγμα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, έχει τοποθετηθεί με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας γύρω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη Α» στη θαλάσσια περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απάντληση των υδάτων και στεγανοποίησης του πλοίου, μετά από αριστερή κλίση που παρουσίασε χθες βράδυ.

Από την αρχή του συμβάντος η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημέρωσε τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας, την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθισή του, ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Πηνελόπη Α» βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος, ρυμουλκό πλοίο, πλωτός γερανός και δύο περιπολικά σκάφη.

Το «Πηνελόπη Α» που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, αλλά απέβη άγονος. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο από το 2014 στον κόλπο της Ελευσίνας και έως τώρα παρέμενε στα αζήτητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ψαθούρας Αλοννήσου.

Το δεξαμενόπλοιο Sea Beach με σημαία των Νήσων Μάρσαλ και 26 άτομα πλήρωμα -όλοι αλλοδαποί- είχε αποπλεύσει από το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στο σημείο σπεύδουν δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο ρυμουλκά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 6 Μποφόρ.

Το πλοίο έπλεε κενό φορτίου. Είναι μήκους 240 μέτρων, χτισμένο το 2003 με αρχικό όνομα British Beech.

Πηγή: protothema.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο… φως από τις έρευνες στο πλοίο «Ανδρέας» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και πριν 13 περίπου μήνες εντοπίστηκαν στα αμπάρια του πάνω από 6 τόνους χασίς – σοκολάτα.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αρχές, τη Δευτέρα ξεκίνησαν νέα έρευνα στο πλοίο κάνοντάς το «φύλλο και φτερό» και εντόπισαν σε ειδική κρύπτη επιπλέον έξι τόνους χασίς – σοκολάτα.

Μάλιστα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί στην Ελλάδα καθώς συνολικά το πλοίο «Ανδρέας» μετέφερε 12 τόνους και 738 κιλά και 500 γραμμάρια χασίς – σοκολάτα και 258.000 δισκία «Captagon», γνωστά ως τα «χάπια των τζιχαντιστών» με την συνολική τους αξία να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω πλοίο τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν εντοπιστεί έξι τόνοι, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) κάνναβης, συνολικής αξίας 70 εκατ.ευρώ.

Kατάσχεση 6 τόν.561 κιλ. 700 γρ. κατεργ. κάνναβης κ 258.000 δισκίων CAPTAGON σε Ρ/Κ στην Αγ.Γαλήνη

Πού ήταν κρυμμένα οι υπόλοιποι έξι τόνοι χασίς – σοκολάτα

Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες από ειδικό κλιμάκιο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην Αγία Γαλήνη μετά από νεότερες πληροφορίες.

Οι λιμενικοί έψαξαν κάθε σπιθαμή του πλοίου και βρήκαν μία κρύπτη, που βρίσκονταν στα αμπάρια του ρυμουλκού, όπου υπήρχαν συσκευασίες που περιείχαν 6 τόνους, 561 κιλά και 700 γραμμάρια χασίς – σοκολάτα καθώς και 258.000 δισκία «Captagon».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία