Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα ακόμη βήμα για τη λειτουργία Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έγινε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, καθώς μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στο Εθνικό Σκέλος την Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού ύψους 591.050 ευρώ.

«Με μεθοδικότητα και συνεργασία προχωράμε βήμα – βήμα στην υλοποίηση του στόχου που είναι η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς, ελπίζοντας ότι σύντομα θα έχουμε πετύχει ένα έργο ζωής για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση εξασφαλίζεται η προμήθεια όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΠΝΠ.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει:

Μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας με συσκευή Heater Cooler, (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 190.000,00€

Ενδοαορτική αντλία (ασκό) (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 50.000,00€

Υπέρηχος με διοισοφάγειο κεφαλή (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 80.000,00€

Στερνοτόμος μπαταρίας και επανεγχείρισης (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 30.000,00€

Σύστημα τηλεμετρίας για θαλάμους, προϋπολογισμού δαπάνης 50.050,00€

Μηχάνημα χρόνου πήξης ACT (τεμ. 2), προϋπολογισμού δαπάνης 10.000,00€

Βηματοδότες (τεμ. 6), προϋπολογισμού δαπάνης 30.000,00€

Απινιδωτές (τεμ. 3), προϋπολογισμού δαπάνης 21.000,00€

Συσκευή ECMO (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 50.000,00€

Κλίνες νοσηλείας με κομοδίνα (τεμ. 20), προϋπολογισμού δαπάνης 80.000,00€.

Ο Κωνσταντίνος έμαθε για την είσοδο του στην Ιατρική με 18.284 μόρια, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία.

Η περίπτωση του 19χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία συγκλονίζει.

Μπήκε στην Ιατρική Ιωαννίνων με 18. 284 μόρια, αλλά έμαθε για την επιτυχία του μέσα στο θάλαμο νοσηλείας όπου δίνει μάχη για τη ζωή του, σύμφωνα με το the best.gr.

Χρειάζεται Αίμα και κυρίως Αιμοπετάλια. Η οικογένεια αλλά και οι φίλοι του κάνουν έκκληση να βοηθήσουν όλοι ώστε το παλικάρι να είναι  γερό και ικανό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο συνάνθρωπο, σαν γιατρός.

Αίμα μπορεί να δοθεί σε οιοδήποτε νοσοκομείο με την ένδειξη «Για τον ασθενή Κωνσταντίνο Παπαγεωργόπουλο» στο νοσοκομείο του Ρίο.

Αιμοπετάλια μπορεί να δώσει κανείς μόνο στο ίδιο το νοσοκομείο.

Πηγή: ant1news.gr

Κρίσιμο κρίνεται το επόμενο 24ωρο για το 17μηνων αγοράκι που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών στο Ρίο "Παναγία η Βοήθεια". 

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και η κατάσταση της υγείας του μέχρι στιγμής εμφανίζεται σταθερή. "Είναι ήρεμο στον αναπνευστήρα. Πριν διασωληνωθεί είχε αρκετή ώρα σπασμούς", δηλώνει ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Ανδρέας ΗλιάδηςΆγνωστο ωστόσο παραμένει το αίτιο που προκάλεσε στο 17μηνών αγοράκι τους σπασμούς, καθώς δεν έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό.

Τη Δευτέρα η ομάδα των θεραπόντων ιατρών, θα πραγματοποιήσουν εγκεφαλογράφημα με την ευχή όλα να πάνε καλά για τον μικρούλη. Είναι το δεύτερο παιδάκι οικογένειας που διαμένει μόνιμα στη Γαστούνη.

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Πάτρας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πύργου αποφάσισαν τη διακομιδή του. Προηγουμένως οι γονείς του το είχαν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

Πηγή: dete.gr

Αναστάτωση αργά το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Αλλοδαπός κρατούμενος ο οποίος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου μαζί με συγκρατούμενο του στην Ψυχιατρική Κλινική προκειμένου να εξεταστεί, έβγαλε ξυράφι από τον ουρανίσκο του και έκοψε τις φλέβες του, αιφνιδιάζοντας όσους ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Οι γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα και τελικά πρόλαβαν τα χειρότερα.

Ο αλλοδαπός έχει αποφύγει κάθε κίνδυνο για τη ζωή του.

Πηγή: dete.gr

Το έντονο πρόβλημα ζέστης που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, εν μέσω καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει, αιτία είναι τα ασυντήρητα, απαρχαιωμένα και ελλιπή κλιματιστικά.

Έντονο είναι και το πρόβλημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καθώς και στο Νοσοκομείο Αιγίου, λόγω της έλλειψης κλιματιστικών σε όλους τους χώρους, καθώς και της έλλειψης συντήρησης.

Αναλυτικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Για άλλο ένα καλοκαίρι που είναι αναμενόμενες οι υψηλές θερμοκρασίες ο Αν. Υπουργός Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν φρόντισαν να διορθώσουν τα προβλήματα του κλιματισμού προκειμένου να υπάρχει επαρκή ψύξη στους χώρους των Νοσοκομείων.

Χαλασμένοι οι κεντρικοί κλιματισμοί ή ασυντήρητοι με μικρή απόδοση σε πάρα πολλά Νοσοκομεία, κλιματιστικά δαπέδου πανάρχαια που τρέχουν νερά, σκουριασμένα που συνεχώς χαλάνε. Θάλαμοι, χώροι αναμονής ασθενών, χειρουργεία, χωρίς κλιματισμό με καύσωνα.

Εικόνες εγκατάλειψης των Νοσοκομείων. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τον κλιματισμό, να πετάξουν τα πανάρχαια σώματα δαπέδου, να αγοράσουν air condition. Εργαζόμενοι συγκεντρώνουν χρήματα μεταξύ τους για να αγοράσουν κλιματιστικά.

Πολλοί ασθενείς, συγγενείς κάνουν δωρεές κλιματικά όταν έρχονται οι ίδιοι οι ασθενείς αντιμέτωποι με τη ζέστη. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών έχουν κάνει δεκάδες έγγραφα προς τις Διοικήσεις από το χειμώνα επισημαίνοντας τα προβλήματα στο κλιματισμό. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας των Νοσοκομείων δεν προχώρησαν σε συντήρηση, ανανέωση, συμπλήρωση του κλιματισμού.

Πέρυσι επισημάναμε πολλά Νοσοκομεία με προβλήματα. Δυστυχώς μετά από έρευνά μας και εφέτος ίδια κατάσταση επικρατεί.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: Χαλασμένος ο κεντρικός κλιματισμός. Αναβάλλονται τα χειρουργεία λόγω ζέστης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Ο κεντρικός κλιματισμός δεν καλύπτει όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου. Χαλασμένα κλιματιστικά σε θαλάμους Νοσηλευτικών τμημάτων, ιατρεία σε χώρους αναμονής. Αλλού δεν υπάρχουν καθόλου κλιματιστικά.

Συγκεκριμένα κλιματισμό δεν διαθέτουν τα τακτικά ιατρεία. Στη Β’ παθολογική λειτουργούν τα κλιματιστικά δύο θαλάμων από τους πέντε.

Στη Γ’ παθολογική δεν υπάρχουν κλιματιστικά σε κανένα θάλαμο.

Στην ουρολογική κλινική δεν δουλεύουν κλιματιστικά σε 2 θαλάμους. Στην παιδοχειρουργική δεν λειτουργούν σε 2 θαλάμους και στα χειρουργεία είναι χαλασμένο ένα κλιματιστικό.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ: Μεγάλο πρόβλημα με τη ζέστη σε όλο το Νοσοκομείο. Ο κεντρικός κλιματισμός είναι ελλιπείς και δεν καλύπτει τις ανάγκες. Οι πτέρυγες του Νοσοκομείου που δεν είναι συνδεδεμένες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τη ζέστη.

Πολλά κλιματιστικά σε θαλάμους ασθενών δεν λειτουργούν, είναι παλαιά σώματα χωρίς συντήρηση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Στους χώρους αναμονής των ασθενών έξω από το Ακτινολογικό εργαστήριο και τον Αξονικό Τομογράφο είναι έντονη η ζέστη. Προσπαθούν με ανεμιστήρες να λύσουν το πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι χωρίς να έχει επιλυθεί.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Χαλασμένος ο κεντρικός κλιματισμός από πέρυσι το Σεπτέμβρη. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών έκαναν δεκάδες έγγραφα προς τη Διοίκηση από το χειμώνα προειδοποιώντας για το πρόβλημα. Η Διοίκηση τίποτα. Τακτικά ιατρεία, ΤΕΠ και κλινικές έχουν έντονο πρόβλημα με τη ζέστη. Έκλεισαν τα τμήματα οι εργαζόμενοι λόγω της έντονης ζέστης και βγήκαν έξω να διαμαρτυρηθούν στη Διοίκηση.

Βρέθηκε μια προσωρινή λύση σε λίγους χώρους με την εγκατάσταση μεταχειρισμένων κλιματιστικών, αλλά το πρόβλημα είναι έντονο και συνεχίζει να υφίσταται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Παρ’ ότι έγινε συντήρηση των κλιματιστικών δεν μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα της ψύξης – θέρμανσης στο Νοσοκομείο.

Υπάρχουν κλιματιστικά δαπέδου, σκουριασμένα, συχνά χαλασμένα χωρίς απόδοση, απαρχαιωμένα. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αντικατάστασή τους. ως εκ τούτω συνεχώς θα υπάρχει πρόβλημα με τη ζέστη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Ο κεντρικός κλιματισμός δεν λειτουργεί σε πολλά τμήματα.

Το αιματολογικό εργαστήριο βράζει, προσπαθούν με ανεμιστήρες. Οι ασθενείς στην αιματολογική κλινική αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη ζέστη. Πρόβλημα υπάρχει και στις κλινικές. Χαλασμένα και ελλιπή κλιματιστικά. Στα πλυντήρια ίδια κατάσταση.

Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Οι εξωνοσοκομειακές δομές που φιλοξενούν ψυχικά πάσχοντες (ξενώνες) δεν διαθέτουν κλιματισμό. Δεν υπάρχουν χρήματα στα Νοσοκομεία για την αγορά τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός. Από τις τέσσερεις ψυκτικές μονάδες λειτουργεί η μία. Έντονη η ζέστη στις κλινικές. Αφόρητη η κατάσταση στα πλυντήρια, τους χώρους αναμονής των ασθενών έξω από τα εργαστήρια, τον αξονικό, στους διαδρόμους, την Διοικητικής υπηρεσία. Αναγκάστηκε το Σωματείο Εργαζομένων να δωρίσει στο Νοσοκομείο μερικές ατομικές ψυκτικές μονάδες, χωρίς βέβαια να καλυφθεί το Νοσοκομείο.

ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΡΙΟ): Ο κλιματισμός γίνεται με κλιματιστικά σώματα. Είναι ασυντήρητα και ελλιπή. Δεν διαθέτουν κλιματιστικά πολλοί θάλαμοι ασθενών και άλλοι χώροι του Νοσοκομείου, όπως χειρουργική και παθολογική κλινική.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Η ζέστη είναι έντονη σε όλο το Νοσοκομείο. Τα κλιματιστικά όπου υπάρχουν υπολειτουργούν λόγω παλαιότητας και έλλειψη συντήρησης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ: Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι χωρίς κλιματισμό. Αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα οι ασθενείς που περιμένουν έξω από τα ΤΕΠ. Έντονη είναι η ζέστη στους διαδρόμους και τα σαλόνια επισκεπτηρίων των κλινικών.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ: Ελλιπέστατος κεντρικός κλιματισμός. Υπάρχουν πανάρχαια κλιματιστικά δαπέδου που τρέχουν νερά, τα οποία υπολειτουργούν και χαλάνε συνεχώς. Έντονη η ζέστη σε όλο το Νοσοκομείο.

ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κλιματισμός σε λίγα τμήματα του νοσοκομείου μόνο με αυτόνομες μονάδες, και κεντρικός κλιματισμός μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες και εξωτερικά τακτικά ιατρεία. Δεν υπάρχει στις κλινικές. Με ανεμιστήρες γίνεται η ψύξη και όχι σε όλες τις κλινικές.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός. Έντονη η ζέστη. Ανεμιστήρες φέρνουν οι ασθενείς από το σπίτι τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει καθόλου κλιματιστική κάλυψη σε όλες τις κλινικές. Φέρνουν οι ασθενείς ανεμιστήρες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Καμία συντήρηση στα ήδη υπάρχοντα κλιματιστικά του Νοσοκομείου εδώ και μια 5ετία περίπου, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται σχεδόν απαγορευτική η αντικατάσταση ενός πεπαλαιωμένου και μη αποδοτικού κλιματιστικού με καινούριο. Αιτία η μη ύπαρξη ικανοποιητικού ποσού στους ανάλογους κωδικούς για δαπάνες συντηρήσεων και τεχνικών βελτιώσεων.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στα περισσότερα δεν υπάρχει κλιματισμός και όπου υπάρχει είναι παλιάς τεχνολογίας και χωρίς συντήρηση.»

Πηγή: dete.gr

Ένας ποδηλάτης που ποδηλατούσε επί της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης έπεσε στο κενό και κατέληξε στο χερσαίο τμήμα επί της οδού Ποσειδώνος στο Ρίο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 και ο ποδηλάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: thebest.gr

Σελίδα 1 από 8

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία