Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η εκδήλωση της ΕΨΥΠΕΑ στο Αγρίνιο

Στις 2 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day), όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και αρχής γενομένης από το 2008 διεξάγεται κάθε χρόνο.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό διοργανώθηκε και φέτος ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ που εδρεύει στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα. Λαμπρινή Κολοβού και η Παιδοψυχίατρος-Επιστημονική Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου. Στη συνέχεια, ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος, Πρόεδρος της ΕΨΥΠΕΑ, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και έκανε μία σύντομη εισαγωγή για τον Αυτισμό καθώς και για το έργο του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ. Έπειτα, η σκυτάλη δόθηκε στην κα. Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο και μέλος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της  ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, που μίλησε για τον "Αυτισμό στα πλαίσια σωματικών παθήσεων". Ακολούθησε παρουσίαση από την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη,Ψυχολόγο με θέμα: "Αυτισμός: Σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα στο παιδί: Οικογένεια-Σχολείο". Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ, ενώ η κα. Αλέκα Κοσμά, Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρουσίασε το επιστημονικό έργο των ομιλητών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τον Αυτισμό και την ομαλή ένταξη των ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στην κοινωνία. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε μουσικό ταξίδι με εξαιρετική παρουσία από το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ι. Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπ. Χολέβα.

Η ΕΨΥΠΕΑ ευχαριστεί θερμά την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για τη συνεργασία και τη συμβολή της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου κ. Σπ. Χολέβα και όλα τα μέλη του συνόλου εγχόρδων που πλαισίωσαν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης καθώς και όλο τον κόσμο που με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση αγκάλιασε την προσπάθειά μας!

 

 

Για το Δ.Σ της ΕΨΥΠΕΑ
Ο Πρόεδρος
Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος

                                                                       

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας - ΕΨΥΠΕΑ σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα  7:00 μ.μ. σε εκδήλωση που θα πραγμαυοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Ομιλητές:

Εισαγωγή Δρ Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος, Παιδοψυχίατρος,

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΨΥΠΕΑ.

«Αυτισμός στα πλαίσια σωματικών παθήσεων»

Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος, ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

«Αυτισμός: Σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα στο παιδί: Οικογένεια–Σχολείο»

Δρ Κατίγκω Χατζηπατέρα – Γιαννούλη, Ψυχολόγος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με το σύνολο των εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη Δ/νση του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Περιμένουμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας να παρακολουθήσουν αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση.

Για την Τ.Δ.Ε.
H Πρόεδρος
Λαμπρινή Κολοβού
Η Γραμματέας
Θεοδώρα Τρομπούκη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας – ΕΨΥΠΕΑ, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 30 Μαρτίου (19:00) στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Ομιλητές:

– Εισαγωγή: Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΨΥΠΕΑ.
– «Αυτισμός στα πλαίσια σωματικών παθήσεων», Ελένη Βαλαβάνη, Παιδίατρος – Αναπτυξιολόγος, ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
– «Αυτισμός: Σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα στο παιδί: Οικογένεια – Σχολείο», Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα – Γιαννούλη, Ψυχολόγος.
– Συναυλία με το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα.

Είσοδος ελεύθερη 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας – ΕΨΥΠΕΑ  σε συνεργασία με την ΑΛΚΥΟΝΗ – Σύλλογο ΑΜΕΑ Ναυπάκτου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλούν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

11:00  Χαιρετισμοί
11:10  Προσφώνηση - Δρ. Σωτήρης Ι. Κωστόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ
11:20  Αντιφώνηση -  κ.κ. Ιερόθεος Επίσκοπος Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
11:30  «Αυτισμός: Σύγχρονες απόψεις» - Δρ. Αικατερίνη Καραϊβάζογλου, Επιστημονική Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ
11:50  «Το παιδί με αυτισμό στο σχολικό πλαίσιο» - Αθανάσιος Κ. Ρισβάς, Σχολικό Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 5ης Περιφέρειας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλκυόνη
12:05  Μουσικό Πρόγραμμα από τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου «Απόλλων» υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Δανιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 2α Απριλίου, με απόφαση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια Ημέρα του αυτισμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Το Εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων πιστοποιημένων ποιοτικών υπηρεσιών του προς τα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, λειτουργεί δύο (2) αυτοτελή τμήματα αυτισμού στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας του, στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με σταθερούς και έμπειρους εκπαιδευτές, με τη στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Φορέα, υλοποιούνται θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, που σέβονται την ατομικότητα του αυτιστικού, αξιοποιούν τις δυνατότητές του με στόχο την κατάκτηση της έννοιας της ομάδας και το πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς».

Με τη βοήθεια όλων σας συνεχίζουμε αμείωτα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, το δύσκολο και ευαίσθητο έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα άτομα με νοητική υστέρηση, με σκοπό την κοινωνική τους αποκατάσταση, τη στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών τους καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αναπηρίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Η Πρόεδρος
Διονυσία Σαμαντά

  

                                                                                                                                                                                                                

.

Η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό αποτελεί σημαντικό βήμα αναγνώρισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού.

Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση της κοινωνίας μας ώστε να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα αυτών των ατόμων. Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η υποστήριξη των ατόμων με Αυτισμό καθώς και των οικογενειών τους αποτελεί κριτήριο πολιτισμού. Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση αυτών των ατόμων είναι κοινωνικά ανεπίτρεπτο.

Στο Δήμο μας λειτουργούν υποστηρικτικές και θεραπευτικές δομές (ΕΨΥΠΕΑ, Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα») που προσφέρουν πολύτιμο έργο στην πρώιμη διάγνωση, στην έγκαιρη παρέμβαση και στην ειδική επαγγελματική αγωγή των ατόμων με Αυτισμό. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης» πραγματοποιεί ενέργειες για την ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με Αυτισμό. Για το λόγο αυτό όλοι οι δημότες οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτές τις δομές σαν κόρη οφθαλμού και να αποτρέψουμε την απαξίωσή τους!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γ. Μουρκούσης και τα στελέχη του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» δεσμεύονται να είναι αρωγοί και να προστατεύουν τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και το έργο τους!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία