Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τις απολύσεις 12 εργαζομένων ΙΔΟΧ από τη δημοτική αρχή Αργινίου καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και καλεί την Διοίκηση του Δήμου να ανακαλέσει κάθε ενέργεια.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνει:

«Με αιφνίδια άτυπη προφορική Ανακοίνωση, συνάδελφοι εργαζόμενοι Ι.Δ.Ο.Χ. (Ε.Σ.Π.Α.) που εργάζονται στις Δομές των Παιδικών Σταθμών Αγρινίου (Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου), ενημερώθηκαν ότι από τους συνολικά 31 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί, θα απασχοληθούν μόνο οι 19, με το πρόσχημα της έλλειψης χρηματοδότησης. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΟΙ.ΠΑ., χωρίς καμία άλλη συζήτηση ή ενημέρωση προηγουμένως, ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι ο Δήμος Αγρινίου θα απολύσει 12 εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που απασχολούνται μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, στις δομές που υπάγονται στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α., την ειδικά αιτιολογημένη απόφαση για την ανανέωση ή μη της σύμβασης λαμβάνει αντίστοιχα το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, κατόπιν έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Ο.Τ.Α. Συνεπώς, η καταγγελία του Σωματείου ότι αναρμόδια ο Πρόεδρος της ΚΟΙ.Π.Α. αναφέρεται και μάλιστα προφορικά, σε ανανέωση ή μη συμβάσεων ευσταθεί. Επίσης, αφού δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία είναι απαράδεκτο να προτρέπονται οι συνάδελφοι να εγγραφούν στα Μητρώα Ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.; Ακόμη, είναι απορίας άξιο πόθεν προκύπτει ότι δεν φτάνει η όποια χρηματοδότηση για την μισθοδοσία των εργαζομένων Ι.Δ.Ο.Χ. (Ε.Σ.Π.Α.).

Εξάλλου, οι διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 114 του Ν.4623/2019 προβλέπουν: «οι Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα, εφόσον η χρηματοδότηση της Δράσης (Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής) δεν επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού τους, που απασχολείται σε αυτή με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τους ετήσιους κύκλους 2016-2017, 2017-2018,2018-2019 και 2019-2020, καλύπτουν τις δαπάνες αυτές από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδα τους».

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου αλλά και για τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας του ΚΟΙ.ΠΑ.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και καλεί την Διοίκηση του Δήμου να ανακαλέσει κάθε ενέργεια για απολύσεις εργαζομένων του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Δηλώνουμε απερίφραστα στην Διοίκηση του Δήμου Αγρινίου ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου και θα μας βρουν μπροστά τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, είχε το πρωί συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για όλα τα θέματα. Το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε μία σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε, σταδιακά, να αρθούν πολλές αδικίες του παρελθόντος, κυρίως σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Έγινε μία πλήρης καταγραφή των ανοιχτών θεμάτων και συμφωνήσαμε τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη τη Δευτέρα, να δούμε εκείνα που επείγουν και αφορούν στους συμβασιούχους και τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που πρέπει να επιταχυνθούν. Θα τα δούμε από κοινού και θα έχουμε και τις ανάλογες επαφές που πρέπει με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Οι ανάγκες στους Δήμους όλης της χώρας είναι πολύ μεγάλες - αυτό είναι κατανοητό από όλους - και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έχει πάρει την πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια και τη σταδιακή κάλυψη των κενών, σε αντίθεση με αυτά που ακούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή την επαναφορά του 1/5, ως προς τις προσλήψεις/αποχωρήσεις. Νομίζω ότι είναι προς όφελος των ίδιων των δήμων αλλά και των εργαζόμενων. Θα εργαστούμε μαζί τους το επόμενο διάστημα για να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της, εξαγγέλει την συμμετοχή της, στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με στόχο την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στο θέμα των στεγαστικών δανείων που έχουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λοιπόν, όπως και όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη του ωραρίου τους έως τις 11.00 το πρωί της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ενώ στις 9.00 το πρωί της ίδια ημέρας θα κάνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα).

Ο λόγος της κινητοποίησης είναι, ότι, τα στεγαστικά δάνεια συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά την ραγδαία πτώση των μισθών και των συντάξεων να επιβαρύνονται με επιτόκια 4,9% έως 6,2% που μόνο τοκογλυφικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Κι αυτό, τη στιγμή που τα επιτόκια της αγοράς έπεσαν κάτω του 2%.

Οι κατά καιρούς δε, δήθεν ρυθμίσεις που προώθησε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όχι μόνο δεν έφερε ελάφρυνση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, αλλά επέτεινε το οικονομικό αδιέξοδο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε:

Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.

Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.

Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί-ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.

Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.

Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, το φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των Στεγαστικών Δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη».

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Οι κινητοποιήσεις , θα διαρκέσουν από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Στο διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις. Κάποιοι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, ενώ άλλοι θα διακόψουν τη λειτουργία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σε καταλήψεις όλων των δημαρχείων της χώρας καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ τους δημοτικούς υπαλλήλους την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, ως μια πρώτη αντίδραση ενάντια στα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, η 4η Νοεμβρίου έχει χαρακτηριστική με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ).

Στόχος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κλπ και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η συμμετοχή σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

«Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Η ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Στόχος, να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ. και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις. Επίσης, στόχος είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων για να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο.

Η επιτυχία των παρεμβάσεων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και χρειάζεται τη μαζική μας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Η σκληρή λιτότητα είναι ΑΚΟΜΗ εδώ… Γενικεύεται, επεκτείνεται ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Ο Αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή με αρχή την μαζική συμμετοχή τους στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015».

πηγή: aftodioikisi.gr

 

Έντονη είναι η αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ αναφορικά με την εκλογική αποζημίωση που θα πάρουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναλυτικά, με ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε εν’ όψει μιας εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας λαμβάνοντας ως εκλογική αποζημίωση το εξευτελιστικό ποσό των 100,00 ευρώ.

Μπορεί το διακύβευμα των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου να ήταν βαρύ, όπως άλλωστε και των επερχόμενων εκλογών του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κοροϊδία στην πλάτη των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επωμίζονται τον μεγαλύτερο φόρτο της προετοιμασίας των εκλογών, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο στις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και στην απερχόμενη συγκυβέρνηση, δεν μπορεί οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού και να λαμβάνουν ως εκλογική αποζημίωση το εξευτελιστικό ποσό των 100,00 ευρώ, όταν σε άλλους κλάδους το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, πέραν της κοροϊδίας του «φιλοδωρήματος», όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εμπαιγμός των κυβερνήσεων απέναντι στους εργαζόμενους επεκτείνεται και στην μη καταβολή των οφειλόμενων εκλογικών αποζημιώσεων με αποτέλεσμα σε περισσότερους από πενήντα (50) Δήμους της χώρας οι εργαζόμενοι να μην έχουν λάβει την εκλογική αποζημίωση από τις εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ δεν έχει ακόμα καταβληθεί στους περισσότερους Δήμους της χώρας η εκλογική αποζημίωση των εκλογών που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2015 και του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, αποφάσισε αγωνιστικά να διεκδικήσει:

1. Την διεύρυνση του αριθμού των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού που ασχολούνται στις εκλογές μιας και δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι είτε με την χορήγηση ρεπό, είτε με υπερωριακή απασχόληση.
2. Την γενναία αύξηση του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης αποκαθιστώντας έτσι την άνιση, άδικη και εξευτελιστική μεταχείριση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
3. Την άμεση καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων που εκκρεμούν έως σήμερα!!!

Επισημαίνουμε επίσης πως δεν θα δεχθούμε πλέον άλλον εμπαιγμό ή κοροϊδία μέσω της παρελκυστικής τακτικής που εφάρμοσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Στην μη επίλυση του προβλήματος που με ευθύνη της επιλεκτικής μεταχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών τείνει να γίνει καθεστώς, πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι ακόμα και η προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ τις ημέρες των εκλογών.

Για να μπει ένα οριστικό ΤΕΛΟΣ στον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ και στην ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!».

http://www.aftodioikisi.gr

 

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία