Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές έγινε η σύσκεψη των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, στην ΠΕΔ στο Μεσολόγγι, με βασικό θέμα συζήτησης την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου, αποτελεί απόφαση και των τριών δημοτικών συμβουλίων και οι δήμαρχοι Γ. Παπαναστασίου, Ν. Καραπάνος και Τ. Λουκόπουλος αντίστοιχα, εμφανίστηκαν ως ένα αραγές μέτωπο διεκδίκησης στην σύσκεψη, από την οποία απουσίαζαν οι υπόλοιποι βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, παρόλο που είχαν κληθεί. Η ίδρυση, του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την κοινή πρόταση, θα συμπεριλάβει τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, καθώς επίσης τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα, που το Πανεπιστήμιο Πατρών αρνείται...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Είναι γεγονός ότι οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών της περιόδου 2019-2023 που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την χώρα στις 26 Μάιου 2019 θα διέπονται από νέες  εκλογικές  διατάξεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν αρχίσει να συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων συνδυασμών χωρίς ωστόσο να υπάρχει και η κατάλληλη ενημέρωση εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερομένων για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της συμμετοχής τους σε αυτά.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Ελλάδας, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνει Ενημερωτικές Ημερίδες και στους τρεις Νομούς της ΠΔΕ, με εισηγητή, στέλεχος του Υπ. Εσωτερικών.

Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στο Αγρίνιο - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας), Αναστασιάδη 1 από τις 10.00π.μ. έως 2.00μ.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση των διατάξεων του νεοψηφισθέντος Νόμου 4604/26-3-2019, που αφορούν τις Εκλογές στην Τ.Α., όπως αυτές συμπλήρωσαν και τροποποίησαν τους Νόμους 4555/18 και  3852/10.

Στην ημερίδα είναι προσκεκλημένοι  όλοι οι υποψήφιοι  Επικεφαλής και Σύμβουλοι των υπό συγκρότηση Δημοτικών και Κοινοτικών συνδυασμών καθώς και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος με την εκλογική διαδικασία.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΟΤΑ)  που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), στο Αγρίνιο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου  2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ( κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος )  και το παρακολούθησαν 130  υπάλληλοι από όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.  

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση και η ενημέρωση των υπαλλήλων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας  σχετικά με την οργάνωση των διαδικασιών διαχείρισης στα πλαίσια της καθιέρωσης της Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων στους Δήμους.

Εισηγητές  του  σεμιναρίου  ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας ΦΟΡΟΥΜ –ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΟΥΛΕΥΤΙΚΗ κ. Ιωάννης Νικλήτσας, ο κ. Δημήτριος Καραπιπέρης εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και ο κ.Γεώργιος Βιτσάκης υπεύθυνος του υπολογιστικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου πραγματοποίησε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος  της ΠΕΔ. ΔΕ και Δήμαρχος  Αγρινίου  κ. Γεώργιος  Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σπουδαιότητα της προσαρμογής των Δήμων στα νέα δεδομένα που εισάγει η καθιέρωση πια, της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλες τους τις λειτουργίες.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Γ.Παπαναστασίου  αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της συνεχούς επιμόρφωσης όλου του στελεχιακού δυναμικού των  Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων   προκειμένου να παρέχουν γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των εισηγητών στα νέα δεδομένα που εισάγονται από τις διατάξεις του Νόμου 4440/2016 ( Ψηφιακή Διακίνηση Εγγράφων στους Δήμους ), ενώ  στην συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν μια σειρά κρίσιμων ερωτήσεων εκ μέρους των υπαλλήλων των ΟΤΑ.

Στα γραφεία της ΠΕΔ στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, συνάντηση της «ΔΡΩ» – Κίνησης πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, των Δημάρχων Αγρινίου, κ. Παπαναστασίου, Μεσολογγίου, κ. Καραπάνου, Ναυπάκτου, κ. Λουκόπουλου, του αντιδημάρχου Ναυπάκτου κ. Σιαμαντά, της Εφόρου Αρχαιοτήτων κ. Βικάτου και των Προέδρου και Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, κ. Περγαντή και κ. Σελιμά αντίστοιχα, για να συζητηθεί το θέμα της Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλακαρνανίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση των εμπλεκομένων μερών αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προώθηση του έργου της Διαδρομής και η διερεύνηση πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων για την έναρξη της υλοποίησης της.

Οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται στον σχετικό σχεδιασμό επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για υλοποίηση της Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού, ενώ η ΔΡΩ μετέφερε στη συνάντηση το θερμό ενδιαφέρον των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για τη Διαδρομή και την κοινή πεποίθηση ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ενισχύσει ουσιαστικά τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Μετά από παραγωγικό διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση στην Περιφέρεια.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( ΟΤΑ)  που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (Π.Ε.Δ. Δ.Ε ), στο Μεσολόγγι.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  10 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος  της  ΠΕΔ.ΔΕ   Π.Ε Αιτωλ/νιας στο Μεσολόγγι, και το παρακολούθησαν 60 υπάλληλοι από όλους τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.  

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση και η ενημέρωση των υπαλλήλων των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων της Π.Ε Αιτωλ/νιας  στο Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 – Μεταρρύθμιση Θεσμικού Πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εισηγητές  του  σεμιναρίου  ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας ΦΟΡΟΥΜ –ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΟΥΛΕΥΤΙΚΗ κ. Ιωάννης Νικλήτσας και η  κα. Βιβή Γεωργοπούλου στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των εισηγητών στα νέα δεδομένα που εισάγονται από τις διατάξεις του νέου Νόμου 4555/ 19-7-2018 ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1), ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός μεταξύ των καταρτιζομένων για  την απουσία μέχρι τώρα των απαραίτητων  διευκρινιστικών εγκυκλίων.

Να επισημανθεί βέβαια ότι η διαπίστωση αυτή έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ( ΠΕΔ χώρας και ΚΕΔΕ)  με αποτέλεσμα να αναμένονται άμεσα  οι ανάλογες  ενέργειες  του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών.

Με αφορμή την υλοποίηση του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ. ΔΕ και Δήμαρχος  Αγρινίου  κ. Γεώργιος  Παπαναστασίου,  τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης όλου του στελεχιακού δυναμικού των  Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων,  επισημαίνοντας παράλληλα τις επιμέρους πρωτοβουλίες της  Π.Ε.Δ. Δ.Ε προς αυτή την κατεύθυνση

                 

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Τρίτη 8 Μάιου 2018 η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με συνεργασία με την International Forum Training & Consulting, με θέμα: «Νέος Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & τα βήματα εφαρμογής τους στους ΟΤΑ»

Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης της ημερίδας προέκυψε από το γεγονός ότι από τις 25-5-2018 τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οδηγία του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2016/679 (General Data Protection Regulation, GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ψηφίστηκε στις 27.04.2016

Βάση του εν λόγω κανονισμού διαμορφώνεται ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο, χωρίς την ανάγκη ψήφισης εθνικής νομοθεσίας, που αφορά τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τις κρατικές αρχές που με οποιοδήποτε τρόπο συγκεντρώνουν, επεξεργάζονται και εν γένει διαχειρίζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σχετιζόμενα με τους συναλλασσομένους τους, εργαζόμενους, συνεργάτες ,ή άλλα φυσικά πρόσωπα

Η  Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας με βάση το γεγονός ότι απομένει μικρό χρονικό διάστημα για την έναρξη εφαρμογής του εν λόγω Κανονισμού αλλά και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον έντονο προβληματισμό των Δήμων για την υφιστάμενη κατάσταση τους σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί από αυτούς και τα νομικά τους πρόσωπα, προέβη στην πρωτοβουλία για την διοργάνωση της παραπάνω ημερίδας

Να σημειωθεί ότι την ημερίδα που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ‘Αγορά Αργύρη’ παρακολούθησαν στελέχη όλων των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση αυτών κατέδειξε, το ενδιαφέρον και την προσπάθεια των εργαζομένων στην Τ.Α. να ανταποκριθούν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο θεσμικό περιβάλλον.

Σελίδα 1 από 6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία