Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Άνοιξη, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, μαζί με τις νέες χορεύτριες και τους χορευτές, χάρισαν σήμερα σε όλους μας ένα μοναδικό και απίστευτο μουσικοχορευτικό ταξίδι, οι διαδρομές του οποίου θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένης Καπώνης έκλεισε την κεντρική εκδήλωση του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το Φεστιβάλ με τη χαρακτηριστική ονομασία Βραχωριού Χοροπατήματα, αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη πόλη του Αγρινίου και εκτός από τα 2 παιδικά του τμήματα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν με τα παιδικά χορευτικά τους τμήματα οι φορείς:

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Αμφίκλειας ‘Η Δαδιώτικη Εστία’, Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Ρίζες’, Χορευτικός Σύλλογος ‘Η Ρούμελη’, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νίας, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου και Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης ‘Το Χοροστάσι’.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν στις 11:00, με την παρέλαση όλων των συμμετεχόντων τμημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ σε όλη της τη διάρκεια, συνοδεύονταν από την παραδοσιακή ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ, η οποία έλαβε μέρος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Να σημειωθεί ότι, όταν όλα τα τμήματα έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώθηκαν σε έναν μεγάλο ολιγόλεπτο χορό αποσπώντας τα ζεστά χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η κεντρική εκδήλωση, όπου όλα τα παιδικά χορευτικά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένης Καπώνης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία σε ότι άφορα τη μεγάλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ νέων χορευτριών και χορευτών από όλη τη χώρα, τονίζοντας παράλληλα τον υπερτοπικό του χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα μέσα από ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι σε αίθουσα της πόλης, όπου πέραν των άλλων οι συμμετέχοντες χορεύτριες και χορευτές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσοντας παράλληλα εμπειρίες και γνώσεις για τη ζωή και το μέλλον τους.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα. Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κ. Χρήστος Θετάκης μαζί με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.

Για τη μεγάλη επιτυχία του  1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών η Εφορία του Λαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις του, καθώς επίσης και τις χορεύτριες και τους χορευτές  που στελέχωναν τα τμήματα τους.

Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Αγρινίου και την Τροχαία Αγρινίου για τις κυκλοφοριακές διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καθώς επίσης και όλα τα μαζικά μέσα επικοινωνίας της πόλης για την προβολή και την ανάδειξη του Φεστιβάλ.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστεί τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Τσελίκα, ο οποίος συντόνιζε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, τις εθελόντριες και εθελοντές, χορεύτριες και χορευτές του Ομίλου που υποστήριζαν τις επιμέρους δράσεις, τη χοροδιδάσκαλο κα Ασπασία Κρικώνη, καθώς και το προσωπικό της ΓΕΑ.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 18:00 -21:00 στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 (αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84 Πειραιώς 100) Γκάζι, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), θα πραγματοποιήσει  το "3ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ». 

Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση αφιερωμένη στους απανταχού Ξηρομερίτες και στη μάνα Ξηρομερίτισσα.

Τα χορευτικά των Συλλόγων:

Φυτειωτών Αθήνας « το Λιγοβίτσι»,

Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου,

Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου,

Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών,

θα παρουσιάσουν χορούς της περιοχής μας. Συμμετέχει ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Την Ξηρομερίτισσα μάνα θα αποδώσει θεατρικά η Κατερίνα Κώστα.

Παρουσίαση εκδήλωσης από την ηθοποιό Ιωάννα Παλαιοπάνου.

Κείμενα εκδήλωσης: Χρήστος Τούμπουρος

Παρουσίαση εκδήλωσης: Ιωάννα Παλαιοπάνου, Ηθοποιός

 

O Δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί σε μια ενδιαφέρουσα μουσική-χοροδραματική παράσταση με επίκεντρο τις μουσικές του κόσμου. Ένα σημείο συνάντησης μουσικού πολιτισμού, εκεί όπου η κλασική μουσική  συνδέεται με την Jazz και τη Soul  και οι λαοί των Βαλκανίων με αυτούς της Ευρώπης. Κυρίαρχα στοιχεία θα είναι η δημιουργική φαντασία, ο αυτοσχεδιασμός, μια νέα οπτική ματιά και μια νέα προσέγγιση σε αγαπημένα τραγούδια από πολλές γωνιές του κόσμου.  

Συντελεστές της παράστασης:

Τσέλο: Ευγένιος Μπένσης
Κιθάρα: Βασίλης Καναράς
Κιθάρα: Θωμάς Νικολάου
Πιάνο-Τραγούδι: Κούλη Τσολοδήμου
Τραγούδι: Μαρία
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά:
Αναστασία Νικοπούλου ,
Δήμητρα Νικοπούλου
Χριστιάνα Τσούση,

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Κ.Α.Κ.Κ.Υ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Η ΔΗΜΗΤΡΑ", σας προσκαλεί στην εκδήλωση, που θα διοργανωθεί στην πλατεία Καλυβίων, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 με ώρα έναρξης στις 9.00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία των Γυναικών Καλυβίων "Άγιος Νικόλαος"

-Παραδοσιακοί Χοροί από Χορευτικά τµήματα της περιοχής μας.

Χορηγοί εκδήλωσης:

ΤΟΕΒ Καλυβίων

ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ

Με τη υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου

 Πηγή: kalyvia.gr

Ο Δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση της παιδικής χορωδίας της Παπαχαραλαμπείου Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπακτίας με τίτλο: «Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους», την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 8:30μ.μ. στο Αρχοντικό του Ιδρύματος Μπότσαρη, στη Ναύπακτο.

Διδασκαλία- Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Μαρία Μεσσάρη

Πιάνο: Σοφία Τουμπάνου

Τραγούδι: Δημήτρης Δημόπουλος

Τούμπα: Θωμάς Καπετανάκης

Άλτο Σαξόφωνο: Χρήστος Δημητρέλλος

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΚΥΚΚΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ

Το τμήμα Ελληνικών Πραδοσιακών χορών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 8.45 στον Κήπο του ΘΕΟΞΕΝΙΑ χορευτική - θεατρική παράσταση με τίτλο «το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη.

Συμμετέχει η ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου, Κλαρίνο - Γκάιντα - Καβάλι, Βαγγέλη Σαραντίδη Βιολί, Ιάκωβο Ιλιάδη λαούτο.

Και οι Αντρέας Παππάς Κρουστά.

Μάνος Κουτσαγγελίδης Κανονάκι, τραγούδι

Νίκος Σακαρίδης Ποντιακή λύρα.

Χρήστος Τσέλιος τραγούδι.

Γιάννης Σίνης τραγούδι.

Είσοδος 2 €

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία