Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις έργων δρομολογήθηκαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Χάλκειας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων κ. Θανάση Μαυρομάτη και Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρίας Σαλμά.

Πιο συγκεκριμένα, προχώρησε η διάνοιξη του δρόμου στις Τοπικές Κοινότητες Κάτω Βασιλικής και Τρικόρφου, που διευκολύνει την πρόσβαση στις γεωτρήσεις των Τοπικών Κοινοτήτων: Άνω και Κάτω Βασιλική, Καλαβρούζα και Χάνια Γαβρολίμνης. Σημειώνεται ότι, με τη συγκεκριμένη παρέμβαση καθαρίστηκαν οι γεωτρήσεις και εξασφαλίστηκε επιπλέον η προστασία αυτών.

Επίσης, καθαρίστηκε το ρέμα που βρίσκεται στη θέση Αμουδέρα, η οποία εκτείνεται από την Τοπική Κοινότητα της Κάτω Βασιλικής έως τις άνω Τοπικές Κοινότητες της Χάλκειας. Ενώ, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένοι καθαρισμοί στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων της Χάλκειας.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούσαν πάγια αιτήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας. Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Χάλκειας κ. Σπύρο Τραχύλη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη δρομολόγηση και υλοποίησή τους από την Περιφέρεια ώστε τις επόμενες ημέρες να έχουμε την ολοκλήρωσή τους. Για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα να στεκόμαστε στο πλευρό όλων των δημοτών και να επιδεικνύουμε, όπου αυτό είναι εφικτό, άμεσα αντανακλαστικά στις αυξημένες ανάγκες των Τοπικών μας Κοινοτήτων».

Τη σύμβαση μίσθωσης του δημόσιου Ιχθυοτροφείου «Παλιοπόταμος» Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, υπέγραψαν χθες Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος, ως νόμιμος εκπρόσωπος, του Αλιευτικού Συνεταιρισμού «Σκαλί», Δημήτριος Μαχαιριώτης.

Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από δημοπρασία και η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του έτους 2023, με δυνατότητα παράτασης, αν συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 2 της διακήρυξης μίσθωσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως η αλιεία είναι πυλώνας ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται δίπλα στους αλιείς, που μοχθούν καθημερινά για το εισόδημά τους.

Στην υπογραφή της σύμβασης, που έγινε στο Διοικητήριο Μεσολογγίου, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας και ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, συνοδευόμενη από στελέχη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και επόπτευσε τη διαδικασία διανομής Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής (B.Y.Σ.) σε 10.354 δικαιούχους - ωφελούμενους του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας.

Η διάθεση ειδών στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη συνεχή παρουσία της, όπως και των συνεργατών της, στους χώρους των διανομών, ώστε να είναι ενήμερη για την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά και για να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία με τους ωφελουμένους.

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, επί της οδού Σμύρνης στο Αγρίνιο (κάτωθι του επιμελητηρίου) η δράση "Νύχτα χωρίς Ατυχήματα" από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Π. Μυλωνάς", με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε δίκτυο εθελοντών από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ήταν η ενημέρωση κάθε νέου που βγαίνει για διασκέδαση ώστε να μην οδηγήσει στην επιστροφή, αν έχει πιει έστω και λίγο. Στην εκδήλωση, που είχε διάρκεια αρκετών ωρών, μοιράστηκε στους θαμώνες καταστημάτων εστίασης αλλά και στους περαστικούς, ενημερωτικό υλικό με φυλλάδια που επισήμαιναν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση και την οδική ασφάλεια γενικότερα, ενώ στο πλαίσιο της δράσης συμπεριλαμβάνονταν, σε όσους βέβαια το επιθυμούσαν, ακόμη και αλκοτέστ από αρμόδιο αστυνομικό της τροχαίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις στέλνοντας το μήνυμα: "Όταν πίνουμε δεν οδηγούμε". Σημειώνεται πως η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διοργανώνεται από το 2007 στην Ελλάδα, από το "Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς" και το Δίκτυο Εθελοντών του.

Στο πλαίσιο των επαφών με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος με αντικείμενο το Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και Βοηθός Περιφερειάρχη, Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προέδρους Δημοτικών Οργανισμών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Διοικητήριο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Ο κ. Φίλιας γνωστοποίησε τους άξονες που θα κινηθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αρχικός στόχος είναι να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και των εκδηλώσεων που θα γίνουν, δένοντας μάλιστα με τη γη της Ολυμπίας. Επιδιωκόμενος στόχος είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη την έκταση της περιφέρειας με διασπορά στο χώρο και το χρόνο».

Συνεχίζοντας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη επεσήμανε ότι «βασική επιδίωξή είναι οι εκδηλώσεις αυτές να παραμείνουν ως θεσμός ώστε να προσελκύουν επισκέπτες και στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην γενικότερη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εμπλοκή και δραστηριοποίηση πολιτών, επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα συμβάλει στην διαμόρφωση περιφερειακής συνείδησης, η οποία είναι ζητούμενο για την Περιφερειακή Αρχή. Τέλος, θεωρείται απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή της νεολαίας, εμπλέκοντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, διοργανώνοντας βιωματικές δράσεις με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική και προσβάσιμη στους νέους».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Σπύρος Φλώρος, Μαρία Παπαγεωργίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης, Ναυπακτίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας υπεύθυνη Πολιτιστικών Σοφία Ανδρίκουλα, καθώς επίσης η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Παρασκευή Πετρονικολού και το μέλος Ιωάννης Γυφτογιάννης, η Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Ναυπακτίας Ιωάννα Κωστή και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ξηρομέρου Βασίλειος Πολύζος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην Π.Ε Ηλείας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και στην Π.Ε. Αχαΐας.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πάνος Σακελλαρόπουλος, όπου είχε σύσκεψη με την Αντιπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Αθανάσιο Μαυρομμάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Επίσης, ο κ. Σακελλαρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΔΕ, Κωνσταντίνο Κόλλαρη, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων της Περιφέρειας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου, Μ. Λιάπη, αλλά και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, Τ. Αλεξόπουλο, Χ. Καπλάνη και Ν. Φαφούτη.

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αναβαθμίσουμε την Περιφέρεια. Και οφείλουμε να εργαστούμε με στρατηγική, όραμα, αλλά και προσήλωση στο καθήκον. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Η αξιοποίηση γνώσεων, εμπειριών και ιδεών κάθε στελέχους είναι πολύτιμη συνθήκη για να επιτύχουμε, γιατί η επιτυχία δεν θα είναι δική μας, αλλά επιτυχία της Περιφέρειας και τελικά, των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, τους οποίους όλοι υπηρετούμε» δήλωσε με αφορμή τις συναντήσεις του, ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία