Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενδοσχολική επιμόρφωση που διοργανώνεται από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ματαράγκας και το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και Υπεύθυνο Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων μας Κο Νάκο Κωνσταντίνο την Παρασκευή 17-5-2019 και ώρα 10.45

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων είναι το ακόλουθο:

Μαργάρα Θεοδώρα, Διευθύντρια 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος με θέμα: «Καλές Πρακτικές διαχείρισης κρίσεων στη σχολική τάξη: Πώς δημιουργούμε όρια στη συμπεριφορά των μαθητών»

Μάκη Κωστούλα, Κοινωνική Ψυχολόγος, MSc στην Κριτική Θεώρηση, PhD στην Ανάλυση Λόγου στην Κοινωνική Ψυχολογία με θέμα: «Διαχείριση Προβλημάτων Σχολικής Τάξης, μια ανοιχτή συζήτηση με βιωματικό τρόπο».

Την επιμόρφωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και Υπεύθυνος Παιδαγωγικής Ευθύνης Κος Νάκος Κωνσαντίνος.

Οι Διευθυντές των σχολείων
ΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΛ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
ΜΠΡΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

Σας γνωστοποιούμε την πορεία της Κοινωνικής Δράσης «Προσφορά και Αλληλεγγύη - Μια δράση ανθρωπιάς και συμπαράστασης για το διπλανό μας που έχει ανάγκη» των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, αποτέλεσμα της σύμπραξης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας η οποία ολοκληρώνεται την 15η Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη Δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας που είχε ως απώτερο σκοπό την οργάνωση ενός -ει δυνατόν- μόνιμου δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας με αποδέκτες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι συγκεντρωθείσες ποσότητες ελαιολάδου και φέτος θα προωθηθούν και θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της φετινής μας προσπάθειας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι τόσο οι Τοπικοί Φορείς όσο και η ευρύτερη τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στην πρωτοβουλία μας.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας στάθηκαν οκτώ (08) ελαιοτριβεία της Μακρυνείας  στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο του 2018 τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές μας ανά ομάδες ανήρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο δημιουργικό μας εγχείρημα.

Παρακολουθήσαμε με υπευθυνότητα την πορεία της προσπάθειάς μας καταγράφοντας τις προσφορές ανά ελαιοτριβείο σε ειδικά τετράδια παρουσία των δωρητών παραγωγών. Τον Φεβρουάριο του 2019 αρχίσαμε την περισυλλογή του ελαιολάδου φετινής εσοδείας συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα από τα κάτωθι ελαιοτριβεία:

α/α

Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων:

1.

Γαλαζούλας  Χ. & Χ.

2.

Καρβούνης Γεώργιος.

3.

Κουζέλης  Δήμος

4.

Αδελφοί Σκαρναβή

5.

Λανόπουλος  Γεώργιος

6.

Χαραλάμπους Μαρία

7.

Σκούρας Γεώργιος

8.

Τσιαντόπουλος Θεόδωρος

Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας με τη βοήθεια Γονέων – Κηδεμόνων και μαθητών/τριών των δύο σχολικών μονάδων που πραγματοποιούν τη δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας και κατανεμήθηκε από τους μαθητές σε μικρότερα μεταλλικά δοχεία των 17 κιλών αποθήκευσης. Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ματαράγκας μας δώρισε δοχεία με βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο παραγωγής του καθώς και η κ. Αλέρτα Μαριάνθη της εταιρίας «Αιτωλός 2000: Αρωματικά Φυτά – Βότανα» με ποσότητες βιολογικών προϊόντων.

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 15η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιε­ρός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, το Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για την έμπρακτη υποστήριξή τους αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις Μαθητικές Κοινότητες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.

Σε μια εποχή πρωτοφανούς και δυστυχώς συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μέσα από τη δράση που πραγματοποίησαν το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι αξίες του ανθρωπισμού και του πνεύματος ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης για τον διπλανό μας που υποφέρει χαρακτηρίζουν τόσο την τοπική μας κοινωνία και όσο και το δημόσιο σχολείο το οποίο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κοινωνικό ρόλο που δύναται να επιτελέσει.

Με τιμή
Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων,
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
και οι Μαθητικές Κοινότητες
Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Οι Δ/ντές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας
Μπρούτα Ελένη (ΠΕ02)
Ζέλος  Ιωάννης (ΠΕ01)

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αιτωλοακαρνανίας

 

Σήμερα Τρίτη στο Γραφείο Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα Σχολικά Συμβούλια του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας και του Γυμνασίου Ματαράγκας, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και Διευθυντή του Γενικού Λυκείου, κ. Ιωάννη Ζέλου, για να συζητήσουν το ζήτημα: «Μειωμένη μοριοδότηση των σχολείων μας και ενδεχόμενη μελλοντικά συγχώνευση ή κατάργηση του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας / Προβλήματα – Προτάσεις».

Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία και η παρουσία όλων των μελών του κοινού Συμβουλίου, ο Διευθυντής κατέθεσε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με αρ. πρωτοκόλλου: 133529/ΓΔ4/7-08-201), αναφορικά με τις μοριοδοτήσεις των σχολικών μοναδων σχολικού έτους 2018-19, με την οποία προκύπτει υποβάθμιση των σχολείων μας, γεγονός το οποίο μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Τα μέλη του Συμβουλίου, αφού έλαβαν υπόψη το προαναφερθέν έγγραφο, τις  προτάσεις κατά παρελθόντα έτη (2011-12) για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων που διατυπώθηκαν από επίσημες Αρχές και την απόφαση της ΟΛΜΕ να αρνηθεί  τις νέες μοριοδοτήσεις σχολείων, συνήγαγαν το συμπέρασμα ότι ενδέχεται να τεθεί και πάλι θέμα μελλοντικής κατάργησης ή συγχώνευσης των σχολείων και ιδίως του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, κάτι το οποίο θορύβησε όλους τους παριστάμενους.

Τα μέλη του Συμβουλίου θεωρούν ότι η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί μια τυπική υποβάθμιση μιας σχολικής μονάδας. Πρόκειται στην ουσία για μια απαξιωτική ενέργεια για τον εκπαιδευτικό μας ρόλο και την παιδαγωγική μας φυσιογνωμία αλλά και μια μορφή ποινής και ερήμωσης της περιοχής μας. Ειδικότερα για το ΓΕΛ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ Αιτωλ/νίας ο κ. Γαβρόγλου Υπουργός Παιδείας όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη σημαντικές παραμέτρους, τις οποίες και παραθέτουμε παρακάτω, όταν  υποβάθμιζε το σχολείο  από την κατηγορία Δ΄, με την ενδιάμεση απόφαση στην κατηγορία Γ΄, τελικά σε κατηγορία Β’, αλλά προχώρησε κατά τη μοριοδότηση αυτή και σε άνιση αντιμετώπιση πολλών σχολείων του νομού, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, σε σχέση με άλλα σχολεία ίσων αποστάσεων. 

Μετά από νηφάλια και εμπεριστατωμένη συζήτηση, το κοινό Σχολικό Συμβούλιο αποφάσισε να αντιταχθεί στη μειωμένη αυτή μοριοδότηση και σε κάθε ενδεχόμενο κατάργησης ή συγχώνευσης των σχολείων μας και κυρίως του ΓΕΛ Ματαράγκας και προγραμμάτισε μια σειρά από ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πριν όμως από κάθε ενέργεια ή απόφαση, τα μέλη του Συμβουλίου θα ήθελαν να επισημάνουν προς γνώση κάθε εμπλεκόμενου ή αρμόδιου φορέα τα εξής σημεία- παραμέτρους που δεν έλαβε υπόψη ο κ. Γαβρόγλου όταν υπέγραφε την απόφαση υποβάθμισης:   

Η δυναμικότητα των σχολείων είναι ισχυρή. Το Γυμνάσιο αριθμεί 113 μαθητές ενώ το ΓΕΛ Ματαράγκας ανέρχεται σε ογδόντα επτά (87) μαθητές, οι οποίοι κατανέμονται σε τρεις τάξεις. Ειδικά για το Λύκειο, ο αριθμός αυτός είναι απόλυτα ικανοποιητικός αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών τα τελευταία χρόνια κατευθύνεται για τις εγκύκλιες σπουδές του στο γειτονικό ΕΠΑΛ Μακρυνείας.

Οι κτιριακές υποδομές των σχολείων είναι επαρκείς και περιλαμβάνουν:
Ισόγειο: αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών. Όροφος: αίθουσες διδασκαλίας και εξοπλισμένα  εργαστήρια Η/Υ. Προαύλιο: διατίθεται κοινός μεγάλος προαύλιος χώρος με 2 γήπεδα καλαθοσφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, ικανό χώρο πρασίνου, ενώ έχουν συντελεστεί εργασίες θεμελίωσης κλειστού Γυμναστηρίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό για το ΓΕΛ Ματαράγκας είναι το γεγονός  ότι διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα Βιβλιοθήκης τύπου ΕΠΕΕΑΚ, με πάνω από 7.000 βιβλία, η οποία κρίνεται άκρως απαραίτητη για τη λειτουργία του Νέου Λυκείου, με το δεδομένο της εισαγωγής στο αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας και της υποχρεωτικής πραγματοποίησης σε κάθε τετράμηνο Δημιουργικών Εργασιών. Η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί και τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου.

Το κτίρια των δύο σχολείων διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, βρίσκονται δε σε χώρο πλήρως περιφραγμένο και σε απόσταση από τη βασική οδική αρτηρία της περιοχής και απαρτίζουν ένα πλήρες συγκρότημα με αθλητικές υποδομές και σύστημα θέρμανσης.

Το Σχολικό Συμβούλιο θεωρεί επίσης προδιαγραφόμενες μια σειρά από δυσάρεστες επιπτώσεις που θα προκύψουν από την μειωμένη μοριοδότηση και από τυχόν κατάργηση ή συγχώνευση των σχολείων:

Η Ματαράγκα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη και μη προνομιούχο αγροτική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου. Από την άποψη της μετακίνησης των μαθητών τονίζεται ότι τα δύο σχολεία δέχονται μαθητές που μετακινούνται από τα γύρω χωριά (Πάνω και Κάτω Ζευγαράκι, Πάνω και Κάτω Κεράσοβο, Παπαδάτες, Αγία Μαρίνα, Ματαράγκα, Γραμματικού), με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση το Πάνω Κεράσοβο (18 χλμ. απόσταση από το σχολείο). Πιθανή μελλοντική συγχώνευση ή κατάργηση των σχολείων, εξαιτίας της μειωμένης μοριοδότησης, θα αυξήσει δραματικά το χρόνο μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο και θα μεγιστοποιήσει την σωματική και ψυχική τους κόπωση, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει αισθητά τον ελεύθερο χρόνο τους, δεδομένου ότι θα αναγκαστούν ορισμένοι μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις. Ειδικά για το Λύκειο εμφανίζεται αυξημένο το ενδεχόμενο μαθητικής διαρροής λόγω του μη υποχρεωτικού χαρακτήρα στη φοίτηση.  Καθίσταται λοιπόν πασιφανής η αντιπαιδαγωγική διάσταση μιας τέτοιας απόφασης. Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στη μόρφωση ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους ή την οικονομική τους κατάσταση.

Η μοριοδότηση του σχολείου δεν μπορεί να γίνεται με κριτήριο την απόσταση από το αστικό κέντρο, στην περίπτωσή μας το Αγρίνιο. Οφείλει η διοίκηση να λαμβάνει υπόψη της όλες τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές παραμέτρους μιας περιοχής και να αποφασίζει πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών, το οποίο αναμφίβολα είναι να φοιτούν στα σχολεία της περιοχής τους.

Σε ενδεχόμενη, και κατά τη γνώμη μας σχεδιαζόμενη συγχώνευση ή κατάργηση του ΓΕΛ Ματαράγκας , οι μαθητές της περιοχής που  επιθυμούν να σπουδάσουν στο Γενικό Λύκειο θα επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα μετακίνησης και χρόνου, ιδίως από τη στιγμή που οι περισσότεροι συμμετέχουν με την εργασία τους και στην αγροτική παραγωγή των οικογενειών τους. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της μετατόπισης του μαθητικού δυναμικού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα με ταυτόχρονη ερήμωση της ήδη οικονομικά υποβαθμισμένης περιοχής μας, καθώς και οι γονείς θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. (Ποιος ελαφρά τη καρδία θα πάρει τέτοιου είδους απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου; Ποιον θα βαρύνει η ευθύνη γι’ αυτό;)

Το βασικό κριτήριο του εξορθολογισμού της υπάρχουσας κατάστασης με στόχο τη μείωση των δαπανών είναι ψευτοδίλημμα, γιατί το κόστος της μετακίνησης των μαθητών θα είναι υπέρογκο και το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο, από τη στιγμή που το κόστος αυτό καλύπτεται δια νόμου από  τους ήδη χρεωμένους και υποχρηματοδοτούμενους δήμους.

Για τα μέλη του κοινού Σχολικού Συμβουλίου τίθεται ζήτημα σχεδιασμού μελλοντικής συγχώνευσης/ κατάργησης του ΓΕΛ Ματαράγκας.

Το συμπέρασμα είναι εύλογο αν μελετήσει προσεκτικά κανείς τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με αρ. πρωτ.108279/Δ2/14-07-2016 (ΦΕΚ 2182 τ.Β’) συναρτά τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων με τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τμημάτων προσανατολισμού στα ΓΕΛ. Η χαμηλή μοριοδότηση σχολικών μονάδων στη Ματαράγκα θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των εν λόγω τμημάτων, καθώς πρόκειται για περιφερειακό ΓΕΛ, προετοιμάζει την κατάργησή τους και την τελική συρρίκνωση του σχολείου. Στόχος τελικά είναι να κλείσουν τμήματα προσανατολισμού στα περιφερειακά σχολεία (ΓΕΛ) και  μια πρόχειρη και «μπακαλίστικη» εξοικονόμηση εκπαιδευτικών προκειμένου να μην προσληφθούν αναπληρωτές.

Τυχόν μη λειτουργία Ομάδων Προσανατολισμού και της διαφαινόμενης παύσης του ΓΕΛ Ματαράγκας εύλογα θα σημάνει περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, διότι  αφενός θα διακοπεί ο ― μικρός έστω ― κύκλος οικονομικής κίνησης που συντηρείται από την παρουσία μιας σχολικής κοινότητας, ενώ αφετέρου θα οδηγήσει πολλές οικογένειες στην επιλογή της μετεγκατάστασης ενισχύοντας περισσότερο την τάση ερήμωσης των χωριών της Μακρυνείας και την ήδη υψηλή ανεργία.

Το Γενικό Λύκειο Ματαράγκας εδώ και χρόνια συμμετέχει στην πολιτιστική ζωή της περιοχής, αφενός με τη φυσική παρουσία του προσωπικού του και αφετέρου μέσω του έργου που συντελείται κάθε χρόνο, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς. Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή της Βιβλιοθήκης του σ’ αυτήν την προσφορά, ως μοναδικό κέντρο διάθεσης βιβλίων σε μια φτωχή και αγροτική περιοχή, με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και τη δυνατότητα μελέτης που προσφέρει.

Το Σχολικό Συμβούλιο για όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τη μαθησιακή διαδικασία και το εκπαιδευτικό και συναισθηματικό όφελος των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας αποφάσισε ομόφωνα :

Αποτελεί μονόδρομο και αυτονόητο και επιτακτικό χρέος όλων, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων, των κηδεμόνων και των μελών της τοπικής κοινωνίας, η συστράτευση στον αγώνα επαναφοράς της προηγούμενης μοριοδότησης των σχολείων μας προκειμένου να εκλείψει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συγχώνευσης ή και κατάργησης ιδίως του Γενικού Λυκείου Μα­τα­ράγκας.

Να αποσταλούν εγγράφως στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καζαντζή Χρήστο τα θέματα και οι αποφάσεις του Σχολικού Συμβουλίου.

Να ενημερωθούν εγγράφως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.

Να ενημερωθούν μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ οι πολίτες του Δήμου για τα δίκαια αιτήματα των σχολείων.

Απαιτούμε το θέμα να εισαχθεί ως κατεπείγον θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου.

 Το Σχολικό Συμβούλιο θεωρεί ότι τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν γιατί εκεί εκκολάπτονται οι ελπίδες για το αύριο.

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται.

Το Σχολικό Συμβούλιο  Γυμνασίου- Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων

Ζευγαρακίου- Παπαδατών- Άνω και Κάτω Κερασόβου- Ματαράγκας- Γραμματικούς

οι τοπικοί φορείς

και οι πολίτες του Δήμου

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και το Προσωπικό του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για τη συλλογή και προσφορά πλαστικών καπακιών στο σχολείο μας, τα οποία πωλούνται προς ανακύκλωση και τα χρήματα διατίθενται, είτε για αγορά εξαρτημάτων αμαξιδίων είτε για άλλες καθημερινές ανάγκες των μαθητών μας.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, δημιουργεί βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία, γεμάτη ανθρωπιά, ευαισθησία, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας και δύναμη για νέες δράσεις.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Οι Μαθητές και το Προσωπικό
του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «Μαρία Δημάδη»

Η ευαισθησία και η αυθόρμητη διάθεση για κοινωνική προσφορά αποτελεί την κινητήριο δύναμη των μαθητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, οι οποίοι και τη φετινή σχολική χρονιά προχώρησαν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έχοντας ως αφετηρία την πεποίθηση ότι  όλοι οι άνθρωποι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες, πραγματοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017- 2018 τη συλλογή από πλαστικά καπάκια κάθε συσκευασίας, προκειμένου να παραδοθούν σήμερα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη» του Δήμου Αγρινίου και στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, με σκοπό την προμήθεια ανταλλακτικών αμαξιδίων για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και αμαξιδίων αντίστοιχα.

Η συλλογή αυτή μάλιστα με πρωτοβουλία των μαθητών μας  έτυχε της αμέριστης αποδοχής από μέρους της Τοπικής Κοινωνίας, της οποίας η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και θερμή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον κοινωνικό ρόλο και πρόσωπο του Σχολείου.

Με Εκτίμηση
Ο Διευθυντής του

Γενικού Λυκείου Ματαράγκας
ΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Θεολόγος

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Παρακάτω είναι η λίστα των επιτυχόντων του Λυκείου Ματαράγκας.

Η ΑΙΧΜΗ εύχεται σε όλους τους επιτυχόντες καλές σπουδές και καλή φοιτητική ζωή!

Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Σχολή Επιτυχίας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΗΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΛΑΜΙΑ)
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΖΟΛΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
ΚΙΤΣΟΥ ΑΓΛΑΪΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΛΙΟΛΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
ΝΤΕΚΑΣ ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Τ.Ε. (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΣΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΣΑΛΑΠΠΑ ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

 

10% - 2016

Επώνυμο Όνομα Όν. Πατρός Σχολή Επιτυχίας
ΛΙΑΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΜΠΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ)

 

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία