Αγγελίες    Επικοινωνία

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 917
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας 63χρονος ημεδαπός, διότι σε γενόμενη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (496) γραμμάρια καπνού και (300) τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Συνελήφθησαν, χθες (21-10-2016) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί, (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ηλικίας 47 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δυο δράστες, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 560 πακέτα τσιγάρων και 650 γραμμάρια λαθραίου καπνού, μοιρασμένο σε δεκατρείς ισοβαρείς συσκευασίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημα τους κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων καθώς και στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, οδηγού φορτηγού οχήματος, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πατρών, στελέχη του Τομέα Ασφαλείας – Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, βρέθηκαν κρυμμένες εντός του ανωτέρω επικαθήμενου τριάντα (30) παλέτες με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, οι οποίες ήταν καλυμμένες με σακιά που περιείχαν ρύζι και καλαμπόκι.

Η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων ανέρχεται σε διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες (270.000) πακέτα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων, το Φ/Γ όχημα, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (€1.200), καθώς και τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Συνελήφθησαν, χθες (21-12-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο 30χρονοι αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αφγανιστάν και Πακιστάν, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να μεταφέρουν πακέτα τσιγάρων τα οποία είχαν αποκρύψει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν (457) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιριών, κανένα από τα οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ τα οποία και κατέσχεσαν.

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο οι δράστες έκρυβαν τα λαθραία τσιγάρα ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Τσιγαράδικο-φάντασμα χωρίς πλήρωμα

Στο μικροσκόπιο του Λιμενικού έχει μπει η περίεργη υπόθεση με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου.

Το πλοίο εντόπισε όχημα του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία στις ακτές του νησιού. Πρόκειται για το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, το οποίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και βρέθηκε δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια.

Πάνω στο πλοίο, βρέθηκαν εκατοντάδες κιβώτια με λαθραία τσιγάρα, τα οποία καταλάμβαναν περίπου τον μισό χώρο των αμπαριών, ενώ δεν βρέθηκε κανένα από τα μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των λιμενικών βρέθηκαν έγγραφα στα οποία αναφέρεται εκτός από το όνομα «AMARANTHUS» και ένα δεύτερο όνομα για το πλοίο το «ISIK 2» με σημαία Μολδαβίας. Το ίδιο όνομα ήταν εμφανές και πάνω στο πλοίο αν και υποτυπωδώς είχε σβηστεί.

Βρέθηκαν ακόμη λίστες με τα ονόματα των μελών του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να συμβάλουν στον εντοπισμό τους.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν στην περιοχή για αυτοψία, έδεσαν το πλοίο με ασφάλεια ώστε να απαλειφθεί ο κίνδυνος βύθισής του. Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική προκειμένου να γίνει άντληση θαλάσσιου νερού που είχε εισρεύσει στα αμπάρια αλλά και να τοποθετηθεί τσιμέντο για να στεγανοποιηθεί στοιχειωδώς σημείο του πλοίου που είχε υποστεί ζημιά από τα βράχια.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν τη ρυμούλκησή του στο λιμάνι του νησιού, καθώς το σημείο όπου βρίσκεται είναι επισφαλές.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κατούνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ένας 68χρονος ημεδαπός για διακίνηση λαθραίου καπνού.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί μια 60χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Κατούνα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την ερευνά τους, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία της 60χρονης, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν (2.035) γραμμάρια λαθραίου καπνού, τα οποία είχε διαμοιρασμένα σε πέντε ανισοβαρείς συσκευασίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 60χρονη είχε προμηθευτεί τον λαθραίο καπνό από τον 68χρονο. Σε έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 68χρονου στην Κατούνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (36.045) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία