Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κουβαρά, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 32 ετών, διότι σε αστυνομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη xώρα.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Άνοιξε τις πύλες του, χθες Δευτέρα 12.11.2018, το "Ξηρομερίτικο παζάρι" στο κόμβο του Κουβαρά (Φυτείες).

Μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικές τιμές για μία εβδομάδα.

Έναρξη είχαμε σήμερα στην καθιερωμένη κάθε Νοέμβριο ετήσια εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά με το διακριτικό τίτλο «Ξηρομερίτικο Παζάρι».....

Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014, το 2015, το 2016 όσο και το 2017, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα. Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014, το 2015, το 2016 όσο και το 2017. Το τι μέλει γενέσθαι από το μέτωπο της Αποκεντρωμένης φέτος ίδωμεν.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα, δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.

Πάντως εμείς στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θα βάλουμε και μία άλλη παράμετρο που μας την έχουν θέσει κατά καιρούς με ανώνυμα σχόλια αναγνώστες μας. Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε και φέτος την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον Κουβαρά, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μέσα Νοεμβρίου, με τίμημα για τον Δήμο Ξηρομέρου 15.000 € (πέρασε και από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο).....

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Ξηρομέρου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα το 2014, το 2015, το 2016 και το 2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε ακυρώσει τις τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου, που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 30.000 € αντίστοιχα (δείτε εδώεδώεδώ και εδώ).....

Παρά τις ακυρώσεις των αποφάσεων, η εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά και τις τέσσερις χρονιές έγινε κανονικά και το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαμε στο παρελθόν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, που διαμαρτύρονταν για το γεγονός και μάλιστα είχε προβεί τότε σε προαναγγελίες προσφυγών στη Δικαιοσύνη, χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά το έπραξε

Δείτε κι εδώ την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

 Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

 

Δύο μήνες μετά την παράδοση του δρόμου Κουβαρά - Φυτείες σε κυκλοφορία ολοκληρώθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2018, και η διοικητική παραλαβή του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων ΠΔΕ κ. Γιάννη Λύτρα. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλεξόπουλος Αναστάσιος , ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κ. Γαζέτας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φυτειών κ. Φλωρόπουλος Ιώαννης ,ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στελέχη της εταιρείας που κατασκεύασε το έργο.

Το έργο «Βελτίωση οδού Κουβαράς-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες–Κατούνα-Μύτικας» ήταν προϋπολογισμού 16.366.115,70 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ). Ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας, παρακάμπτοντας τον οικισμό Φυτείες, ενώνει την Ε.Ο Αγρινίου-Αμφιλοχίας με τον Αστακό συντομεύοντας σημαντικά την διαδρομή. Ολοκληρώθηκαν τα τμήματα: Α. Κουβαράς - Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες - Μπαμπίνι. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,20 χλμ. Η κατασκευή έγινε είτε με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, είτε με νέα χάραξη.

Σε συνέχεια του έργου αυτού έχει ήδη εγκριθεί η ένταξη έργου «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός- Αρχοντοχώρι – Μύτικας», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται η ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ παράλληλα έχει εγκριθεί και η μελέτη για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, ένα έργο που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο, και παράλληλα, θα μειώσει κατά 10 χλμ. την απόσταση του Αγρινίου προς τα δυτικά παράλια, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων από Μύτικα έως Φυτείες, προς Ιόνια οδό και Αγρίνιο.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ικανοποίηση παραλάβαμε σήμερα και διοικητικά το έργο Κουβαρά - Φυτείες. Δουλέψαμε μεθοδικά και υλοποιήσαμε ένα έργο που στη πορεία κατασκευής του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όπως πχ. αδυναμίες εργολάβου, απαλλοτριώσεις κ.λπ., Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν χάρη στην επιμονή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα που πίστεψε σ’ αυτό το έργο και αποτέλεσε στοίχημα η ολοκλήρωσή του. Θέλω από καρδιάς σήμερα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του έργου και ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Γιάννη Λύτρα για την συνεισφορά του, τους κατοίκους της περιοχής για την αμέριστη βοήθεια τους, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Τελικά όπου υπάρχει επιμονή, θέληση και καλή συνεργασία θα υπάρχει και ολοκλήρωση των έργων ».

Παραδόθηκε το έργο Κουβαρά – Φυτείες στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ένα έργο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ), προϋπολογισμού 16.830.000 ευρώ.

Στην Εκτελεστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Αυγούστου, σε συνέχεια του έργου αυτού, εγκρίθηκε έργο με τίτλο: «Χρηματοδότηση από την ΔΕΗ των κόμβων του δρόμου Κουβαράς – Φυτείες». Δυστυχώς, η δαπάνη σύνδεσης της ηλεκτροδότησης των κόμβων με τη ΔΕΗ δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου.

Επίσης, εγκρίθηκε και η ένταξη έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός- Αρχοντοχώρι – Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και αναμένεται σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, εγκρίθηκε και μελέτη για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, ένα έργο που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο, και παράλληλα, θα μειώσει κατά 10 χλμ. την απόσταση του Αγρινίου προς τα δυτικά παράλια, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων από Μύτικα έως Φυτείες, προς Ιόνια οδό και Αγρίνιο. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε επίσης από την Εκτελεστική Επιτροπή, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, με τίτλο: «Περιβαλλοντική, Γεωτεχνική, Τοπογραφική, Οδοποιίας και Υδραυλική μελέτη και προτάσεις σύνδεσης της ΝΕΟ Κουβαρά – Αστακού με την ΕΟ 30 Μπαμπίνης – Μύτικα και παράκαμψη Αρχοντοχωρίου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.» Πρόκειται για μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας οδού, μήκους 1,5 χλμ, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

«Υποδεχόμαστε με ικανοποίηση την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Αντλούμε όμως και διδάγματα. Πώς να γίνουμε πιο αποδοτικοί με την υλοποίηση των έργων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε ολοκληρωμένα έργα και λειτουργικά. Όχι μισές δουλειές. Θα δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Δουλέψαμε μεθοδικά και υλοποιήσαμε ένα έργο με αρκετές δυσκολίες. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα και το κάνουμε.», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ - ΦΥΤΕΙΕΣ - ΑΣΤΑΚΟΣ

ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ - ΚΑΤΟΥΝΑ - ΜΥΤΙΚΑΣ

Ολοκληρώθηκαν τα τμήματα: Α. Κουβαράς - Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες - Μπαμπίνι. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,20 χλμ. Η κατασκευή έγινε είτε με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, είτε με νέα χάραξη και συγκεκριμένα στα τμήματα:

  1. τμήμα Κουβαράς Φυτείες από Χ.Θ.: 0+000 έως Χ.Θ. : 0+607,31 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας.
  2. τμήμα Νότιας Παράκαμψη Φυτειών από Χ.Θ.: 0+607,31 έως Χ.Θ. : 5+904,7 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου σε μικρό μήκος ,αλλά κυρίως πρόκειται για τμήμα νέας χάραξης. Διαμορφώθηκαν ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
  3. Τμήμα Φυτείες -Μπαμπίνη από Χ.Θ.: 5+904,76 έως Χ.Θ. : 9+202,95 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας όπου κρίθηκε ότι απαιτείται. Διαμορφώθηκαν ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.

Δείτε το νέο δρόμο στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=l3jukLXzBHs

Από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προς ενημέρωση σας, διασχίσαμε σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, τα 6,9 από τα 9,2 χιλιόμετρα του οδικού έργου Μπαμπίνη - Κουβαράς. 
Το νέο οδικό έργο ξεκινά 1,5 χιλιόμετρο έξω από την Μπαμπίνη, πηγαίνοντας προς Φυτείες, και τα πρώτα 3,2 χιλιόμετρα, ως εκεί που συναντάμε τον δρόμο που πάει προς Λιγοβίτσι, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, παρότι ημιτελής, με ελλιπή την οριζόντια και κάθετη σήμανση, τις μπάρες ασφαλείας και την διαγράμμιση...

Κατόπιν διασχίσαμε τα υπόλοιπα 3,7 χιλιόμετρα από το δρόμο που πάει προς Λιγοβίτσι, ως το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, που δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία. Το κάναμε με δική μας ευθύνη και για μία μόνο φορά από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και προς ενημέρωση σας, και φυσικά σας λέμε μην χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί βρίσκεται σε ανάπτυξη εργοτάξιο εκεί. Ο δρόμος είναι και εδώ ημιτελής, με ελλιπή την οριζόντια και κάθετη σήμανση, τις μπάρες ασφαλείας και την διαγράμμιση.

Τα τελευταία 2,3 χιλιόμετρα από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα ως τον κόμβο του Κουβαρά, που συναντάμε την παλαιά εθνική οδό και την Ιόνια, είναι κλειστά και υπό κατασκευή.
Με το τέλος της κατασκευής και παράδοσης και των 9,2 χιλιομέτρων, η διάρκεια της νέας διαδρομής, με μία μέση ταχύτητα, θα είναι περίπου 6 λεπτά με αρκετά άνετη οδήγηση και ανοικτές στροφές, ενώ με το παλιό οδικό δίκτυο ήταν περίπου 18 λεπτά σε άθλιο οδικό δίκτυο με ατελείωτες στροφές, μέχρι και 180 μοιρών σε πολλές περιπτώσεις (ανεβαίνοντας προς Φυτείες).

Για όσους δεν γνωρίζουν, το οδικό αυτό έργο με προϋπολογισμό μελέτης 16.366.115,7 €, δημοπρατήθηκε το 2010 με έκπτωση 39,60%, με ποσό σύμβασης εκτέλεσης του έργου 10.225.449,12 € και ανάδοχο του έργου την ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Είναι αλήθεια ότι από τις 7.12.2010 που δημοπρατήθηκε το έργο, έχουν περάσει αρκετά χρόνια με παλινωδίες και καθυστερήσεις. Μόνο η σύμβαση έκανε δύο χρόνια να υπογραφεί στις 11.1.2013, συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και δεύτερων σκέψεων από την Περιφέρεια, μέχρι να καταλήξει και να αποφασίσει ότι θέλει επιτέλους να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου.

Από την συμφωνηθείσα ημερομηνία περαίωσης του έργου 11.1.2015 (δύο χρόνια ο χρόνος εκτέλεσης), έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια (σχεδόν πέντε χρόνια κατασκευάζεται δηλαδή).

Ο κατ’ εκτίμηση χρόνος παράδοσης του έργου είναι το ερχόμενο Πάσχα (ελπίζουμε να μην χρειαστεί 10η παράταση) και κατόπιν αυτού το ζητούμενο μετά θα είναι, το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προχωρήσουν σύντομα σε σύνταξη οριστικών μελετών για την συνέχιση του δρόμου προς Αετό, Αρχοντοχώρι (παράκαμψη του), κάμπο Αλυζίας και Μύτικα.

Μιλάμε για κοντά 22 χιλιόμετρα που αν μελετηθούν και κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον, μαζί με τα 9,2 χιλιόμετρα του Κουβαράς – Μπαμπίνη, θα συνδέσουν αφ’ ενός το αστικό κέντρο του Αγρινίου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από το Αγρίνιο, αλλά δεινοπαθούν οι άνθρωποι για να έρθουν και αφ’ ετέρου τα χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου με την Δ.Ε. Αλυζίας, που επίσης ήδη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αυτοί επίσης δεινοπαθούν.

Επίσης κάθε επισκέπτης μέσω της Ιονίας (έξοδος στο κόμβο Κουβαρά) και του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα μπορεί πολύ εύκολα να έχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μιλάμε για ένα έργο πνοής, που αφορά την διέξοδο και σύνδεση περιοχών ολόκληρων με τις πανέμορφες ακτές της Δ.Ε. Αλυζίας, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μίας πολύ προνομιούχας περιοχής, με εξαιρετικές προοπτικές.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία