Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια, από τον Δήμο Αγρινίου και Αντιστασιακές Οργανώσεις, το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών της Γερμανικής Κατοχής την 31η Ιουλίου 1944, στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου - Κρυονερίου.

Το επίσημο Μνημόσυνο για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας τελέσθηκε νωρίτερα στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων, από τον ιερέα π.Θεοδόσιο Αθανασόπουλο.

Κατόπιν η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον τόπο θυσίας, όπου και βρίσκετε το Μνημείο των Πεσόντων αγωνιστών, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Μαρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και στο ιστορικό χρέος απέναντι στους αγώνες των προγόνων μας: «Οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της ανεξαρτησίας».

Ακολούθως διαβάστηκε το προσκλητήριο νεκρών για τους 59 πατριώτες που έπεσαν υπερ πατρίδος, έγιναν καταθέσεις στεφάνων από εκροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, τοπικών συλλόγων και από συγγενείς των θυμάτων.

Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Μ. Παπαγεωργίου και Γ. Φαρμάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας, Ν. Νικολάου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία Πολιτών" Γ. Καραμητσόπουλος, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Καλυβίων, Θαν. Κερασιώτης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Τ.Κ. Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Αγγελοκάστρου, Δ. Αρωνιάδας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσιούνης, ο Πρόεδρος της Αιτωλοακαρνάνικης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Περ. Τσάντζαλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, Γ. Καλλίμορφος, o Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κ. Ζαπαντιώτης, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Καλυβίων, συγγενείς των θυμάτων και αρκετός κόσμος.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.

Η Δημοτική Αρχή και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις τιμώντας τη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών της Γερμανικής Κατοχής την 31η Ιουλίου 1944, στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου - Κρυονερίου, σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια, θα τελέσουν Επίσημο Μνημόσυνο στις 28 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

 9.35 π.μ . Άφιξη επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα Καλυβίων

 9.45 π.μ . Επίσημο Μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων

10.30 π.μ . Επιμνημόσυνη δέηση και Κεντρική ομιλία στον τόπο θυσίας

Χαιρετισμοί εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων

Κατάθεση στεφάνων

Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Ολοκληρώθηκαν από εξειδικευμένο τεχνικό συνεργείο οι εργασίες μόνωσης της ταράτσας στο κτίριο του Γυμνασίου Καλυβίων, παρεμβάσεις που είχαν κριθεί απαραίτητες να γίνουν λόγω προβλημάτων μειωμένης στεγανότητας που είχαν παρατηρηθεί.

Με δαπάνες του δήμου Αγρινίου, εργολάβος είχε αναλάβει τις εργασίες πριν μια εβδομάδα, ενώ αντίστοιχες εργασίες γίνονται και σε άλλα σχολικά κτίρια του ευρύτερου δήμου.

Έγινε επιμελής καθαρισμός όλης της επιφάνειας, επέμβαση σε προβληματικά σημεία με τοπικές επισκευές και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων ή παλαιών στεγανωτικών.

Ακολούθησε επάλειψη με ασφαλτόκολλα σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας και θερμοσυγκόλληση του ασφαλτόπανου με τη χρήση επαγγελματικού φλόγιστρου.

Η μόνωση σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας του Γυμνασίου με ασφαλτόπανα, θα συμβάλλει στην στεγανοποίησή της και δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα εμφάνισης υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου.

Επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί το επόμενο διάστημα για το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο, είναι η τοποθέτηση νέας αντικεραυνικής ¨ασπίδας¨ αφού το προηγούμενο σύστημα είχε ξηλωθεί και κλαπεί από «κυνηγούς χαλκού».

Πηγή: kalyvia.gr

Μια μικρή όμορφη καλοκαιρινή γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου και ήταν αφιερωμένη  στα μικρά παιδιά και τους Εθελοντές του Οργανισμού, που στηρίζουν τις δράσεις του!

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά διασκέδασαν και έπαιξαν ενώ ντόπιοι χορηγοί είχαν προετοιμάσει για όλους εδέσματα, αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Ήταν μία γιορτινή βραδιά αφιερωμένη σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της έχουν στηρίξει την Στέγη Ημερήσιας Φροντίδας το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα υπέροχα παιδιά που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν σε αυτό!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Πηγή: kalyvia.gr

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία του χωριού μας η τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων Καλυβίων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (ΚΕΔΑ) με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς της πατρίδας μας!

Συμμετείχαν η Γυναικεία Χορωδία Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος», παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα, το Παιδικό και Εφηβικό τμήμα, καθώς και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών Γυναικών Καλυβίων.

Ο χορός σαν συνδυασμός της μουσικής και της κινήσεως αποτελεί μία από τις κυριότερες ψυχαγωγικές εκφράσεις της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων που εμφανίζεται ήδη από την πρωτόγονη φάση των διάφορων λαών.

Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα ακόμη και τα πρώτα χρόνια επαφής του κάθε ανθρώπου με την τέχνη και τα σημαίνοντα του χορού μπορούν και πρέπει να είναι μαγικά, να δημιουργούν και να ωριμάζουν εμπειρίες και συναισθήματα που ταυτίζονται σε σημαντικό βαθμό με την μαγεία της πρώτης ζωτικής εξερεύνησης του «είναι». Ο χορός λοιπόν αποτελεί καλλιτεχνική δημιουργία που συνδέεται άμεσα με την κοινωνία και την ιστορία κάθε τόπου αλλά συγχρόνως δίνει στον νέο την αίσθηση ότι διασκεδάζει πραγματικά και με την ψυχή του. Και ο χορός απόψε εδώ καλά κρατεί.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου, την Τοπική Κοινότητα Καλυβίων και τα μέλη των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Καλυβίων (ΚΕΔΑ).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Γυναικεία Χορωδία Καλυβίων "Άγιος Νικόλαος" με Χοράρχη τον κ. Νικόλαο Στρατόπουλο και τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας, παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια.

Την δημοτική ορχήστρα αποτελούσαν οι εξής μουσικοί:

Νίκος Στρατόπουλος, λαούτο, Δημήτρης Καραλής, ούτι, Νίκος Διώτης, κιθάρα, Ανδρέας Φούκας, κλαρίνο και οι μικροί, Ορέστης Μαλεσιάδας, τουμπερλέκι και Λάμπρος Δρακόπουλος, φλογέρα.

Στη συνέχεια το Παιδικό τμήμα χόρεψε χορούς της Ηπείρου, το Εφηβικό τμήμα χόρεψε νησιώτικους χορούς από τις Κυκλάδες και το Γυναικείο Χορευτικό Τμήμα, που λειτουργεί στο χωριό μας τα τελευταία χρόνια και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Γεωργίας Πούτα, παρουσίασε χορούς της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Πανταζόπουλος, ενώ την παρακολούθησε πολύς κόσμος.

Πηγή: kalyvia.gr

Τα Καλύβια Αγρινίου από ψηλά...

Ένα εντυπωσιακό βίντεο για τα Καλύβια Αγρινίου και τους οικισμούς Πλατάνου και Αγίου Γεωργίου, έφτιαξε πριν λίγο διάστημα ο Χρήστος Νεμποτάκης, παρουσιάζοντας, με λήψεις drone τις φυσικές ομορφιές του τοπίου!

Με φαντασία, πολύ αγάπη και πολλά όμορφα πλάνα, η κάμερα κατέγραψε από ψηλά τον καλυβιώτικο κάμπο με τα εξωκλήσια του και την καταπράσινη φύση, τον Αχελώο ποταμό και τους οικισμούς που αποτελούν το χωριό…

Τα Καλύβια, "λουσμένα" με το λαμπερό φως του ήλιου, είναι απλωμένα στην άκρη ενός καταπράσινου κάμπου, όπου από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, άνθρωποι και φύση συνυπάρχουν δημιουργικά! Η κατάφυτη χώρα με τα «χρυσά δέντρα» όπως αποκαλούνται οι πορτοκαλιές, έχοντας δίπλα της ως ανταγωνιστή αλλά και ως σύμμαχο τον ποταμό Αχελώο, με την αιώνια και καταλυτική ενέργειά του, δεν έπαψε ποτέ να δίνει απλόχερα ζωή και πλούσιους καρπούς στους κατοίκους των Καλυβίων, που φιλοξενούνται σε αυτήν, για να προκόβουν και να απολαμβάνουν τα δώρα της φύσης!

Η ευλογημένη γη με «τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων» απλώνεται δίπλα σε όμορφα λιμναία οικοσυστήματα, όπως της Λυσιμαχείας, του Οζερού και της τεχνητής λίμνης Στράτου, έχει γύρω της για να την προστατεύουν, καταπράσινα βουνά και λόφους, που στο καθένα από αυτά αποτυπώνονται οι μαρτυρίες αιώνων, ενώ βρίσκεται κοντά σε ιστορικούς χώρους της γης των Αιτωλών αφού αποτελούσε πάντα το σταυροδρόμι για αρχαίους επιδρομείς, περιηγητές και ταξιδευτές!

Η Τοπική Κοινότητα Kαλυβίων του Δήμου Αγρινίου, βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πεδιάδας του Αγρινίου, με υψόμετρο 30 μέτρων, κοντά στην κοίτη του Αχελώου ποταμού και 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Αγρινίου, ενώ απέχει 35 χλμ. από το Μεσολόγγι.

Στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του video του Χρήστου Νεμποτάκη βοήθησαν οι Γρηγόρης και Γιάννης Τσελεπής, μια προσφορά προς την Κοινότητα Καλυβίων.

Σελίδα 1 από 42

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία