Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε παρεμβάσεις στις κακοτεχνίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό επαρχιακό τμήμα ,Παναιτώλιο – Καινούργιο. στην θέση Αμπάρια προχώρησαν συνεργεία ...
στα πλαίσια υλοποίησης της εργολαβίας "Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων πρώην επαρχίας Τριχωνίδας ". Προηγήθηκε αίτημα του προέδρου του Καινουργίου Κώστα Ευθυμίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών από πολίτες για την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ κάποια οχήματα έπαθαν και ζημιές.
Για το κατά πόσο αποτελεσματικές είναι οι σημερινές παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης θα το δείξει ο χρόνος και θα το κρίνουν οι πολίτες.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Ένα περίεργο αντικείμενο το οποίο βρέθηκε χθες κοντά σε εγκαταλειμμένο κτήριο νότια του Καινουργίου, ανησύχησε τους περαστικούς που το ανακάλυψαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία...
Στο σημείο μετέβησαν Αστυνομικοί της Δ.Α Ακαρνανίας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο αλλά για πολύ παλιό και βαρύ εξάρτημα ψυγείου.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης 2015.
Μια ταινία μικρού μήκους των μαθητών της Γ τάξης του Γυμνασίου Καινουργίου...
2014-15,στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος "Σχολείο σαν σινεμά" του Γυμνασίου Καινουργίου.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Την Παρασκευή 1-3-2019 ο υποψήφιος Προέδρου Κοινότητα Καινούργιου Κώστας Διον. Κορδάτος (Τάκη) συναντήθηκε με τον Διευθυντή ΓΟΕΒ Αχελώου κ. Βλάση Σφυρή για να ενημερωθεί για το αρδευτικό πρόβλημα στο Καινούργιο, για τις υποδομές και τις δυνατότητες των δικτύων του ΓΟΕΒ στην περιοχή, και τους λόγους που δεν λειτουργεί το ΤΟΕΒ Καινουργίου, όπως επίσης και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στον πρωτογενή τομέα.

Η ενημερωτική συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα, όπου τέθηκαν αρκετά συσσωρευμένα προβλήματα των παραγωγών του Καινούργιο και της γύρο περιοχής, όπου έχουν να κάνουν με τις «γερασμένες», κατεστραμμένες και εγκαταλειμμένες υποδομές άρδευσης, όπως τα αντλιοστάσια, διώρυγες (αύλακες), καθώς από την λεηλασία του μηχανολογικο-ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου, στη θέση κάτω Πίνα (αδιαφορία του αρμόδιου ΤΟΕΒ Παναιτωλίου), ενώ και το ΤΟΕΒ Καινουργίου βρίσκεται «βυθισμένο» στη Λίμνη….

Βραχνάς για τους αγρότες εκτός του μεγάλο κόστος παραγωγής είναι και τα χρέη προς τη ΔΕΗ του ΤΟΕΒ Καινούργιου (περίπου 30.000 Ευρώ) και η μη δυνατότητα αυτά να αποπληρωθούν αφού η αγροτική παραγωγή καθημερινά μαραζώνει, αφενός από τις αρνητικές πολιτικές της ΕΕ καθώς και την ανυπαρξία ουσιαστικά μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής, γι’ αυτό είναι αδύνατο αυτές οι οφειλές να αποπληρωθούν από τους λίγους αγρότες που έχουν απομείνει. Εκτιμούμε ότι εάν δεν διαγραφούν τα ποσά αυτά προς την ΔΕΗ και παράλληλα να γίνουν νέα έργα, όπως ανακατασκευή του αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Καινουργίου και επέκτασή του το πρόβλημα των παραγωγών θα μεγαλώνει. Ο διευθυντής του ΓΟΕΒ Αχελώου μας τόνισε ότι η προοπτική επέκτασής των αρδευτικών δικτύων στο Καινούργιο χρειάζεται μελέτη), προκειμένου να καλυφθεί και ο ορεινός όγκος (Πετρωτά, Τουρκομνήματα, Καρέικα, Νισιφέϊκα κ.λ.π.) ενώ ταυτόχρονα το ΤΟΕΒ Καινούργιο θα πρέπει η διοίκησή του οργανισμού να κινήσει όλες τις διαδικασίας για να γίνει μέλος του ΓΟΕΒ Αχελώου, όπου σήμερα δεν ανήκει στον Οργανισμό και ως εκ τούτο είναι αδύναμο διοικητικά, οικονομικά και επιχειρησιακά.

Τονίσαμε στον εκπρόσωπο του ΓΟΕΒ ότι, αν και θεωρούμε ότι η επέκταση του ως άνω έργου είναι αποσπασματικό σε σχέση με ένα συνολικό και σύγχρονο έργο που χρειάζεται η περιοχή, μπορεί προς το παρόν να δώσει μια «ανάσα» στην περιοχή για να βγει από την πλήρη ανυδρία και εγκατάλειψη, που ζήσαμε φέτος, που είχαμε πλήρης καταστροφή της ελαιοκομικής παραγωγής. Μια καταστροφή που εάν συνδυαστεί και με το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ του Αγρινίου δεν έχει αποζημιώσει τη χαμένη παραγωγή (ανεμοθύελλα κ.λ.π.), που για το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή μας ενημερώθηκε άμεσα ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Δημήτρης Καρακώστας, κατά την παρουσία του σε σύσκεψη στο Καινούργιο 22-1-2019, με αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί της Β.Α. Τριχωνίδας, φέτος να έχουν υποστεί πλήρης καταστροφή στην βρώσιμη ελιά και έχουν περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

Το μέλλον του αγροτικού τομέα στην περιοχή μας, πρέπει να είναι κοινή υπόθεση όλων και για το λόγω αυτό ο υποψήφιος Πρόεδρος Καινουργίου ξεκίνησε τις προεκλογικές συναντήσεις του με φορείς, αρχίζοντας από το ΓΟΕΒ Αχελώου, θέλοντας να σηματοδοτήσει την προτεραιότητα της αγροτικής παραγωγής, όπου στο πρόγραμμά μας θα υπάρχει σαφές πλαίσιο διεκδίκησης για ένα σύγχρονο δίκτυο άρδευσης όλων των καλλιεργειών στο Καινούργιο με δωρεάν νερό σε όλα τα χωράφια

Δηλώνουμε ως νέα Κοινοτική αρχή (με την στήριξη των δημοτών), ότι θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς το ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ-Α)Σ Καινούργιου, ώστε να απαιτήσουμε αγωνιστικά να δοθούν από την πολιτεία οριστικές λύσεις, σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα του αγροτικού Τομέα της περιοχής, που είναι η άρδευση μια πραγματικής πρωτογενής αγροτικής παραγωγικής οικονομίας ώστε να «ανακάμψει» ξανά η περιοχή μας, και να αντιμετωπισθεί κάπως οικονομική κρίση.

Ζητάμε:

α) Επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ Καινουργίου- διαγραφή του χρέους της ΔΕΗ

β) Άμεσα ανακατασκευή του αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Καινουργίου και επέκταση του αρδευτικού δικτύου με παροχέτευση νερού στα δίκτυα του ΓΟΕΒ για πότισμα με φυσική ροή.

γ) Διαγραφή χρεών από το ΤΟΕΒ Παναιτωλίου των αγροτών τουλάχιστον για τα χρόνια που το Καινούργιο δεν αντλεί νερό άρδευσης από το αντλιοστάσιο της κάτω Πίνας και αποδέσμευση από την υποχρέωση καταβολής παγίου στο ΤΟΕΒ όταν δεν αρδεύονται τα χωράφια.

Καινούργιο 1-3-2019

Από το Γραφείο τύπου

του υποψηφίου Πρόεδρου Κοινότητας Καινούργιου

Κορδάτου Διον. Κώστα (Τάκη)

Την τύχη με το μέρος του είχε ο οδηγός ΙΧ ο οποίος χθες το βράδυ ενώ κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο νότια του Καινουργίου, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε μέσα στον αύλακα...

Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 22:00, με τον οδηγό να βγαίνει μόνος του χωρίς να τραυματιστεί, ενώ έρχεται ξανά στο προσκήνιο η επικινδυνότητα σε πολλά σημεία της συγκεκριμένης διαδρομής, αφού είναι αφύλακτα και δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες  με τον φωτισμό να είναι περιορισμένος.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει κάποιοι την δεξιά πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς το νέο κοιμητήριο του Καινουργίου, περίπου 200 μέτρα μετά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου.

Αν και...ο χώρος έχει καθαριστεί αρκετές φορές, δυστυχώς κάποιοι βολεύονται και πετούν εκεί τα σκουπίδια τους.Ο συγκεκριμένος χώρος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Καινουργίου είναι απαλλοτριωμμένος από το το ΤΟΕΒ,το οποίο και έχει αρμοδιότητα να τον καθαρίσει ,παρόλα όμως τα αιτήματα που έχει στείλει δεν έχει καθαριστεί ακόμη.Επίσης έχει κοινοποιηθεί έγγραφο και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων σε περίπτωση εντοπισμού των δραστών.

Πηγή: kainourgiopress.blogspot.com

Σελίδα 1 από 21

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία