Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Δίκτυο πολιτών ΊΘΑΚΕΣ’ θα αποτελεί έναν ενεργό σύλλογο με νόμιμο Καταστατικό και Διοικητικό Συμβούλιο, που θα δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της καθολικής αλλά και επικεντρωμένης πρόληψης.

Θα έχει αυτόνομη αλλά παράλληλη δράση με το Κέντρο Πρόληψης & Εικαστικής Παρέμβασης του Δήμου Αγρινίου ‘ΙΘΑΚΕΣ’, αλλά θα εξυπηρετεί τους ίδιους στόχους:

Την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας σε παιδιά και ενήλικες

Τη δικτύωση στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα

Τη σύνδεση της καθολικής πρόληψης με άλλους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τη δημιουργία χώρου δημιουργικής βιωματικής απασχόλησης για παιδιά

Στο Δίκτυο Πολιτών ‘ΙΘΑΚΕΣ’ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει οποιοσδήποτε ενήλικος πολίτης από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο συμπληρώνοντας τη φόρμα συνέντευξης που θα υποβάλλεται προς έγκριση αλλά και την Υπεύθυνη Δήλωση, που θα βρείτε στη σελίδα www.kp_odysseas.gr.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά, είτε εγγράφως από τον ίδιο τον-την ενδιαφερόμενο-η, στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’ (Φλώρας Καραπαπά 3 – Αγρίνιο 30 131 -1ος όροφος), εργάσιμες ώρες καθημερινά.

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 06/05/2019 και θα λήξει την Παρασκευή 24/05/2019

Αφότου συλλεχθούν οι απαραίτητες νομικά αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια, ώστε να προβούν τα Μέλη σε απαραίτητες διαδικασίες για τη νομική σύσταση του Δικτύου και την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Dr Αθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ‘ΙΘΑΚΕΣ’

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος «Συμβάντα και μυθολογία» διοργανώνει το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Τα σκιάχτρα»

Η φιγούρα του σκιάχτρου έχει σύνθετους συμβολισμούς. Περιλαμβάνει ζητήματα που συνδέονται με το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, αλλά και θέματα που συνδέονται με τους χώρους στους οποίους κινούμαστε. Την ίδια στιγμή το σκιάχτρο έχει συνδεθεί με τον φόβο, την απώλεια και την ανθεκτικότητα. Φτιαγμένο από διαφορετικά υλικά (όπως η τεχνική του κολλάζ) το σκιάχτρο μπορεί επίσης να κινητοποιεί ζητήματα που συνδέονται με τις αλλαγές στη ζωή και την ταυτότητα. Αντίστοιχα ζητήματα θα κινητοποιηθούν στο διήμερο βιωματικό εργαστήριο.

Μέρα 1η: Φόβος, μοναξιά, απώλεια και ανθεκτικότητα.

Μέρα 2η: Εγώ και οι άλλοι. Ταυτότητα και επικοινωνία.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης  «ΙΘΑΚΕΣ» (Αγίου Χριστοφόρου 35, 30131, Αγρίνιο).

Συντονίστρια ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, ΜΑ, Ph.D

Η βιωματική ομάδα θα γίνει στις 13 και 14 Απριλίου 2019 (9:00-14:00)

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα) στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από Τρίτη 02/04/2019 έως και Τετάρτη 10/04/2019.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 17 άτομα).

 

Η επιστημονικά υπεύθυνη

Dr Αθανασία Δημητρίου

Σε κλίμα συγκίνησης από την ιδιαίτερη ανταπόκριση των συμπολιτών μας έκλεισε την Κυριακή 17 Μαρτίου το τριήμερο εκδηλώσεων των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ «ΙΘΑΚΕΣ» (νέα δομή του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου).

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, έγιναν τα εγκαίνια της Δομής από το Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, παρουσία του Σεβασμιότατου κ.κ. Κοσμά. Παράλληλα εγκαινιάστηκε το άνοιγμα της εικαστικής έκθεσης της Ίνας Καραγεώργου, "δέμας ετερότοπον", η οποία φιλοξενείται στις "ΙΘΑΚΕΣ" ως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου (18:00-21:00, ώρες κοινού). Η ‘φήμιος περιπλάνησις’ σε συγγραφή και ερμηνεία της Υπεύθυνης της Δομής, Αθανασίας Δημητρίου σε μουσική διάδραση με την Ευσταθία Γρέντζελου, πλαισίωσε τα εγκαίνια.

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Δρ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Αντώνιος Γκανάς, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης, Έφη Γεωργουλοπούλου ο πρώην Βουλευτής  Ιωάννης Βαϊνάς, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Γκούντας, Ιωάννης Φαρμάκης, Μαρία Παπαγεωργίου και Όλγα Πιστιόλη - Σαλακίδου καθώς και πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους εικαστικούς χώρους.

 Ακολούθησε το διήμερο εκδηλώσεων ‘δυο διαφορετικές μέρες’, αφιερωμένο στα παιδιά, αφού η νέα δομή θα στοχεύσει, κυρίως, σε αυτή την ομάδα καθολικής πρόληψης.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο Πιθάρι η παιδική θεατρική παράσταση ‘ο γλυκός Μένιος’, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι που έγραψε, εικονογράφησε αλλά και ερμήνευσε ομάδα μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Διαβητικών Αιτω/νίας ‘Γλυκειά Οικογένεια’. Την παράσταση σκηνοθέτησε η ηθοποιός Κάτια Ζαρκάδα.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο ΑΝΕΣΙΣ, πλήθος κόσμου απόλαυσε και καταχειροκρότησε τη θεατρική παράσταση ‘το κομμάτι  που λείπει’ από ομάδα παιδιών του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου ‘ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ’ αλλά και μελών του Προσωπικού. Η δραματοποίηση και η εμψύχωση έγινε από τη θεατρολόγο Μαρίνα Καραφά.

 Παράλληλα το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» παρουσίασε το καινοτόμο εγχειρίδιο του για μαθητές νηπιαγωγείου & δημοτικού, ‘χώμα & νερό’ γραμμένο από οκταμελή ομάδα εκπαιδευτικών από σχολεία της Αιτωλ/νίας,  με το μουσικό δρώμενο ‘το καράβι κι ο Οδυσσέας’ σε μια συγκλονιστική ερμηνεία από το μικρό μαθητή, Γιάννη Παπαθανασίου σε στίχους Δήμητρας Σπυροπούλου και μουσική Ευσταθίας Γρέντζελου & Γιώργου Αθανασόπουλου.

Ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά ΜΜΕ (ΑΧΕΛΩΟΣ TV, Ηλεκτρονικός Τύπος & Εφημερίδες) για την επικοινωνία των εκδηλώσεων και την κάλυψη των εγκαινίων της νέας μας Δομής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμπολίτες μας για την καθολική τους παρουσία και την εμψύχωση τους στο έργο μας.

Σας ενημερώνουμε ότι η Εικαστική Έκθεση ‘δέμας ετερότοπον’ της Ίνας Καραγεώργου, που φιλοξενείται στις «ΙΘΑΚΕΣ» (Αγίου Χριστοφόρου 35, Αγρίνιο 30 131), θα είναι ανοικτή  για το κοινό από Δευτέρα 18 έως και Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και ώρες 18:00-21:00.

Η εικαστικός θα είναι παρούσα στο χώρο της έκθεσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε στα τηλ. 2641 0 28770 & 55275

 

Dr Αθανασία Δημητρίου

Επιστημονικά Υπεύθυνη

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης «Οδυσσέας», Δήμαρχος Αγρινίου, Γεώργιος Παπαναστασίου, προσκαλεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 18:00, στα εγκαίνια της νέας του Δομής, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, Κέντρου Πρόληψης & Εικαστικής Παρέμβασης «Ιθάκες».

Εγχειρίδιο πρόληψης για μαθητές νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου δημιούργησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας “Οδυσσέας”, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Στη συγγραφική ομάδα συμμετείχαν οι:  Νεκταρία Καντζούρου, Αναστασία Κοντοκώστα, Δήμητρα Σπυροπούλου, Αθανασία Σωτηροπούλου, Ηλέκτρα Μηλαρά, Παναγιώτα Φλώρου, Αθηνά Διώτη, Ευαγγελία Παπαγιάννη.

Εποπτεία – Επιμέλεια: Δρ. Αθανασία Δημητρίου

Λίγα λόγια για τη συγγραφική ομάδα:

Η ομάδα “χώμα και νερό” δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Αποτελούταν από εκπαιδευτικούς λειτουργούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο χρόνος ζωής της έκλεισε τον Ιούνιο του 2018.

Ήταν μια ομάδα τριάντα εκπαιδευτικών που δημιούργησαν οι ίδιοι, με την παροχή εποπτείας, βιωματικά εικαστικά εργαστήρια για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, δουλεύοντας συναισθήματα.

Η ιδέα να γραφούν τα εργαστήρια, αποτελώντας ένα εγχειρίδιο Πρωτογενούς Πρόληψης για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, γεννήθηκε με το κλείσιμο της ομάδας.

Οκτώ εκπαιδευτικοί συνέθεσαν την ομάδα έργου του “χώμα και νερό” κι από το Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019, δημιούργησαν το παρόν εγχειρίδιο.

Το όραμά τους είναι να εκπαιδευτούν από την ομάδα έργου, όσο το δυνατόν, περισσότεροι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, και να υλοποιηθεί ως μακρόχρονο πρόγραμμα στα σχολεία τους.

Θα δημιουργήσουν και ομάδες παιδιών νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας και εκτός σχολικού πλαισίου, για να δουλέψουν βιωματικά το “χώμα και νερό”, ολιστικά είτε επιλεκτικά στα εργαστήριά του.

“…οχτώ όνειρα…

με φόβο κι επιθυμίες και μιαν ευχή

μ’ απώλεια και συναίσθηση,

κι άλικες της φλόγας, πεταλούδες

με χώμα και νερό…”

 

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία