Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδ. Επιστήμονας, Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών ΑΠΕ, Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, με κεντρικό θέμα τα έργα ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Ένωσης Αγρινίου για την περαιτέρω αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που σήμερα υπάρχουν, όπως αναλυτικά θα εξηγήσει το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχος της ΡΑΕ, κ. Παπαχρήστου.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά και δημιουργεί ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

Πηγή: e-ea.gr

Τι είναι το πρόγραμμα «παίζω και γυμνάζομαι»

Το πρόγραμμα «Παίζω & Γυμνάζομαι» λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2019 και έχει στέγη στην οδό Δροσίνη 4, στο Μεσολόγγι. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά πραγματοποιούνται δύο προγράμματα:

α. κινητικό και δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά από 3 έως 12 ετών

β. ατομικές συνεδρίες προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής για ΑμεΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των βασικών κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων μέσα από το παιχνίδι.

Μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλα προγράμματα(σχεδιασμός, στόχοι, επιδιώξεις, αξιολόγηση) το παιδί αναπτύσσει όλους τους βασικούς τομείς της ανάπτυξης (κινητικό, γνωστικό, κοινωνικό, συναισθηματικό).

Το παιδί έχει την ευκαιρία από μικρή ηλικία να αγαπήσει την άθληση και να αποτυπώσει στο μυαλό του την ανάγκη για δια βίου άσκηση, μέσα από έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Θα αναπτύξει επίσης το αίσθημα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, θα αθληθεί, θα μάθει, θα κοινωνικοποιηθεί, θα διασκεδάσει!

Υπεύθυνος προγραμμάτων

Υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Ζαπαντιώτης Δημήτρης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή

Απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών

Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική και Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» του Τ.Ε.Φ.Α.Α – Δ.Π.Θ (2018-2019)

1η Ημερίδα του «Παίζω & Γυμνάζομαι»

Το πρόγραμμα «Παίζω & Γυμνάζομαι» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Τα οφέλη της Φυσικής Αγωγής στην παιδική ηλικία», το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Ραδιομέγαρο (Σταυροπούλου 31) στο Μεσολόγγι, από τις 11 πμ έως τις 5 μμ.

Δηλώσεις συμμετοχών (η συμμετοχή είναι δωρεάν)

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, για οργανωτικούς λόγους, όμως, χρειάζεται να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων εγκαίρως. Γι’ αυτό παρακαλούμε να συμπληρώσετε άμεσα την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Η Γραμματεία θα επικυρώσει τη συμμετοχή σας και θα σας ενημερώσει μετά την παραλαβή του Δελτίου Εγγραφής.

Hλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: http://tiny.cc/imerida
πληροφορίες - εγγραφές στο τηλ. 6992227421

Απευθύνεται

Σε γονείς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές, ειδικούς παιδαγωγούς και σε όσους ασχολούνται με παιδιά.

Στόχος της Ημερίδας

α. να τονίσει τη συμβολή της άσκησης στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών
β. να ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με τη δημιουργία αναπτυξιακά κατάλληλων κινητικών προγραμμάτων για τα παιδιά
γ. η δημιουργία πλούσιων κινητικών ερεθισμάτων στα παιδιά από τη μικρή ηλικία και αποφυγή έκθεσής τους στην καθιστική ζωή
δ. να κατανοηθεί η κίνηση ως μέσον για την κινητική γνωστική κοινωνική και συναισθηματική μάθηση
ε. να δώσει ιδέες και λύσεις για τη φυσική δραστηριότητα του παιδιού στο σπίτι, στην αυλή, στο σχολικό περιβάλλον, στην πλατεία και τη γειτονιά.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

11.00 Ώρα προσέλευσης-Εγγραφές
11.30 Εισαγωγή- Παρουσίαση του προγράμματος "Παίζω & Γυμνάζομαι"
12.00 "Το κινητικό παιχνίδι στην προσχολική και σχολική ηλικία" 
Ζαπαντιώτης Δημήτρης
12.45 Διάλειμμα
13.00 Το παιχνίδι ως εργαλείο της προσαρμοσμένης Φυσικής αγωγής για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ΑμεΑ
Καζαντζής Γρηγόρης
13.45 Διάλειμμα
14.00 "Άσκηση και διατροφή στην παιδική ηλικία"
Ζαββός Αθανάσιος
14.45 Διάλειμμα
15.00 "Η επίδραση της Φυσικής Δραστηριότητας στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού"
Θεοδωροπούλου Γεωργία
15.45 Διάλειμμα
16.00 "Από τη θεωρία στην πράξη" (πρακτικό μέρος)
Ζαπαντιώτης Δημήτρης
17.00 Λήξη της Ημερίδας

Βιογραφικό ομιλητών:
1.Ζαββός Αθανάσιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, 
Εργοφυσιολόγος, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. 
Π.Α.Ε Α.Ε.Κ- Ακαδημίες
2.Ζαπαντιώτης Δημήτρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ειδίκευση στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Υπεύθυνος προγραμμάτων "Παίζω & Γυμνάζομαι"
3.Θεοδωροπούλου Γεωργία
Ψυχολόγος, "Αθλητική" Ψυχολόγος
4.Καζαντζής Γρηγόρης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ειδίκευση στην προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή
Καθηγητής Μουσικής Αγωγής
Αναπληρωτής ΚΦΑ στο Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου

Ημερίδα με θέμα “Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια” οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος (περιοδικό “Γεωργία-Κτηνοτροφία”, agrotypos.gr) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και με τη στήριξη της Bayer Ελλάς, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στις 13 Μαΐου 2019.
Η ημερίδα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους, της ευρύτερης περιοχής για να τους παρουσιάσει τις σύγχρονες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια λόγω και της κλιματικής αλλαγής.
Έμπειροι ειδικοί επιστήμονες, από τους πιο καταξιωμένους στη χώρα μας, θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, του γλοιοσπορίου, των ζιζανίων, των κοκκοειδών και άλλων εχθρών και επιπλέον θα επισημάνουν τις καλλιεργητικές εκείνες φροντίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή προστασία και απόδοση των ελαιοδένδρων.
Η αναγκαιότητα οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών για την καλύτερη προώθηση και εμπορία των προϊόντων, που αποτελεί το τελικό στάδιο δικαίωσης όλων των προσπαθειών, περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερίδας και θα συζητηθεί.
Πέρα από τους διακεκριμένους ομιλητές, μία ομάδα από έμπειρα στελέχη υπηρεσιακών και κλαδικών φορέων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων, θα συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα με τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν
να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Η ημερίδα γίνεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα έναρξης 17.00).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑγροΤύπος τηλ. 210-61.42.550 & 80.64.002 , Εφη Χυδεριώτου
Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας τηλ. 2631055222 , κινητό 6948372787, Βασίλης Γκουρνέλος

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου ενημερωτική ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Διαβητικών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θέρμου, κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα υγείας εν γένει και ειδικότερα του Διαβήτη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» κα Σοφία Ζαμπάρα, η οποία αναφέρθηκε στην ένταξη της ημερίδας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού των περιφερειακών πόλεων της Π.Ε. Αιτ/νίας, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο πρώτος εισηγητής κος Αποστόλης Ξυλωμένος - Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, τέως Υπεύθυνος Ιατρός Διαβητολογικού Ιατρείου ΓΝΝΑ ο οποίος μίλησε για την «Ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη». Κατόπιν, η κα Γκέρκη Ελευθερία - Πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και στην παιδική παχυσαρκία - ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη και Εκπαίδευση στον σακχαρώδη διαβήτη».

Το γενικό συντονισμό της ημερίδας πραγματοποίησε η κα Μπριάνη Παρασκευή – Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Γλυκιά Οικογένεια».

Μετά τη λήξη των ομιλιών τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους εισηγητές. Επιπλέον, διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό προς το κοινό ενώ στα πλαίσια της ολοκληρωμένης ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Ο Σύλλογος «Γλυκιά Οικογένεια» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Θέρμου για τη φιλοξενία και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα, τους εισηγητές της ημερίδας κ. Ξυλωμένο και κα Γκέρκη, την εταιρία Menarini Diabetes για την ευγενική χορηγία του υλικού μέτρησης σακχάρου καθώς και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

 

Με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στην Ανάληψη Τριχωνίδος ημερίδα με θέμα "Οι ορεινοί όγκοι της Τριχωνίδας".

Θα εξεταστούν οι ενέργειες και οι προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε ο πανέμορφος αυτός τόπος να αναπτυχθεί και εξελιχθεί.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση των συμμετεχόντων αλλά και η γνωριμία των εισηγητών με τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και για το λόγο αυτό μετά το τέλος των εργασιών της εκδήλωσης οι ομιλητές θα ξεναγηθούν στο όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 το Διδακτικό Προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου οργάνωσε Βιωματική Συμβουλευτική Ημερίδα για τους γονείς με θέμα: «Δια…βάζω, Δια…δρώ με το παιδί μου έξω από το Δια..δίκτυο»

Παρόντα τα ίδια τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες τις οποίες οργάνωσαν και συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί:

Ελευθερία Τσακανίκα, Δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Υπεύθυνη των Θεατρικών Τμημάτων του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου και η

Διονυσία Ολιβώτου, Καθηγήτρια Μουσικής και Θεατρολόγος του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, η οποία δραστηριοποιείται σε πολλές καλλιτεχνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου.

Οι βιωματικές δράσεις επέτρεψαν να αναδειχθούν τα οφέλη από την αλληλεπίδραση των γονιών με τα παιδιά τους χρησιμοποιώντας το βιβλίο, την αφήγηση, τη μουσική, τη δραματοποίηση περιορίζοντας τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων που ολοένα και περισσότερο κατακλύζουν το ενδιαφέρον και απορροφούν το χρόνο μεγάλων και μικρών.

Συγκινητική η παρουσία γονιών και παλιών μαθητών που ήδη φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και αποδεικνύουν ότι το Νηπιαγωγείο αποτελεί πεδίο Δράσης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους ακόμη και αν αποφοιτήσουν από αυτό.

1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

Σελίδα 1 από 31

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία