Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σημαντική ήταν και φέτος η γυναικεία παρουσία στις ευρωεκλογές, εκ των οποίων πέντε ξεχωριστές και αξιόλογες γυναίκες κατάφεραν να εκλεχθούν και να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη.

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόκειται για μια γνωστή και πολιτικό, ενώ είναι η πρώτη γυναίκα σε ψήφους για τις ευρωεκλογές του 2019.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες υποθέσεις ως δικηγόρος ενώ το 2014 τη βλέπουμε πρώτη φορά στην ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

Μαρία Σπυράκη

Τη Μαρία Σπυράκη τη γνωρίσαμε μέσα από τη μικρή οθόνη, ως μια πετυχημένη δημοσιογράφο.

Το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, ως υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος και νομικός.

Είχε εκλεχθεί βουλευτής Ιωαννίνων το 2012 και το 2015 στη Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2019 είναι η πρώτη φορά που κατέβηκε στης Ευρωεκλογές με την ίδια παράταξη.

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή σπούδασε αρχιτεκτονική και είναι μέλος της Ευρωβουλής από το 2014.

Πρώτη φορά τη συναντάμε ως βουλευτή το 2007 με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το 2014 αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ευρώπη.

Έλενα Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική το 2004 όταν κατέβηκε ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία.

Η πολιτική της καριέρα είχε πολλές ανατροπές μέχρι να καταλήξει φέτος υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει διατελέσει υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Τσίπρα αλλά παραιτήθηκε για να μπορεί να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

Πηγή: in.gr

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που είναι η πάλη ενάντια στο πανευρωπαϊκό Μνημονιακό Τόξο όσο στις δυνάμεις που θέλουν μια Ευρώπη διαλυμένη, ξενοφοβική και αντιδραστική, μιλάει η υποψήφια ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, σε συνέντευξή της στην ΑΙΧΜΗ.

Εξηγεί τι είναι το ΜέΡΑ25 και ποιο είναι το διαφορετικό που θέλει να φέρει για την χώρα μας μέσω της Ευρωβουλής. Αναφέρει τις προσωπικότητες που στηρίζουν αυτές τις απόψεις και καταθέτει μια σειρά προτάσεων, ώστε να μπει ένα τέλος στην φτωχοποίηση της χώρα μας. Επιπλέον παραθέτει και μερικές από τις παρεμβάσεις που έκανε η ίδια στην Ευρωβουλή, κατά την τρέχουσα θητεία της στα Ευρωπαϊκά βουλευτικά έδρανα.

 

Κα Σακοράφα, έχει γίνει γνωστό ότι έχετε πλέον ενταχθεί στο ΜέΡΑ25. Τι είναι το ΜέΡΑ25;

Το ΜέΡΑ25 είναι το ελληνικό τμήμα του ευρύτερου ευρωπαϊκού κόμματος που λέγεται DiEM25. Πρόκειται για μια νέα πανευρωπαϊκή προσπάθεια συνειδητών πολιτών που αναζητούν από κοινού λύση στα οξυμένα προβλήματα της Ευρώπης και των χωρών της. Οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τη διαρκή φτωχοποίησή τους, ακόμα και στις θεωρούμενες πλούσιες χώρες. Αντιμετωπίζουν επίσης απρόσωπες εξουσίες χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση που επιβάλλουν στις εθνικές κυβερνήσεις δογματικές και αδιέξοδες πολιτικές. Το διευθυντήριο των Βρυξελλών επιμένει να αποφασίζει για τους πολίτες των κρατών-μελών απαξιώνοντας τις κυβερνήσεις τους και ευτελίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά πλέον έναν ανέλεγκτο πόλο εξουσίας που λειτουργεί σταθερά και επίμονα σε αντιδημοκρατικές βάσεις προωθώντας συντηρητικές πολιτικές, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας μπορεί να καταργήσει τη χρεοδουλοπαροικία δίνοντας ανάσα στη χώρα μας και ελπίδα στην Ευρώπη. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το ΜέΡΑ25 ελπίζοντας να προσφέρει τη δυνατότητα εξόδου από αυτήν την κατάσταση. Στην κατεύθυνση μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών, πολίτες από όλη την Ευρώπη συντάχθηκαν και συγκρότησαν την «Ευρωπαϊκή Άνοιξη». Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη είναι ο μοναδικός φορέας που έχει καταθέσει προεκλογικό Πρόγραμμα διαμορφωμένο από πολίτες από όλη την Ευρώπη. Το κίνημα ενώνεται πάνω στο κοινό όραμα για την Ευρώπη ως χώρο δημοκρατίας, βιώσιμης ανάπτυξης, αλληλεγγύης και ευημερίας λέγοντας όχι στην Ευρώπη της αδιέξοδης λιτότητας.

 

Και τι διαφορετικό φέρνει το ΜέΡΑ25;

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει σήμερα τους ριζοσπάστες που αντιμάχονται την Ευρώπη των ολίγων. Η υπεύθυνη στάση του συνειδητού πολίτη σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι η ανυπακοή. Δεν είναι πλέον δυνατόν να υπακούμε πειθήνια στα κελεύσματα αόρατων εξουσιών και στους ανίκανους ψευτοτεχνοκράτες που απαξιώνουν την Ευρώπη και καταστρέφουν την Ελλάδα. Σε αυτούς που οδηγούν λαούς στη φτώχεια και χώρες στην ερημοποίηση, για χάρη μόνο ολιγαρχικών συμφερόντων. Η ανυπακοή όμως έχει αξία μόνο αν έχει δυναμική και γι’ αυτό πρέπει να είναι ρεαλιστική. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζεται με εφικτές υπεύθυνες προτάσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Λύσεις που θα ανατρέπουν την αυτοκτονική πολιτική που μας επιβάλλεται. Αναφέρω, για παράδειγμα, τη Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων αντί για την πώλησή τους σε ξένα funds. Την Αναπτυξιακή Τράπεζα αντί για το ξεπούλημα των πάσης φύσεως ιδιωτικοποιήσεων. Την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους. Το Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών. Την Πράσινη Μετάβαση. Την άμεση καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη μέσω των ετησίων κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμη. Απλές λύσεις, άμεσα εφικτές αλλά και ριζοσπαστικές, που δεν θα αναπαράγουν τα σημερινά αδιέξοδα της διαρκούς φτωχοποίησης και ερημοποίησης.

Γι’ αυτό άλλωστε και μια σειρά προσωπικότητες, και όχι μόνο ευρωπαϊκές βρίσκονται δίπλα μας σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια. Αναφέρω ορισμένα ονόματα: Ο Αμερικανός Καθηγητής του ΜΙΤ Νόαμ Τσόμσκι, ο Αμερικανός πολιτικός και Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016 και στις επικείμενες εκλογές του 2020, ο Αμερικανός Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ , ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος Τζων Κιούζακ, ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο πολυβραβεβεμένος με Όσκαρ Μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, ο σημαντικός Άγγλος μουσικός, παραγωγός και θεωρητικός της ηλεκτρονικής μουσικής Μπράιαν Ίνο, η σημερινή Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ, η Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν (γνωστή μεταξύ άλλων για το βιβλίο «Το Δόγμα του Σοκ»), ο Γάλλος πολιτικός Μπενουά Αμόν (επικεφαλής του κόμματος Génération.S, υποψήφιος για την γαλλική προεδρία το 2017), ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο σπουδαίος Σλοβένος φιλόσοφος και κριτικός θεωρητικός Σλαβοϊ Ζίζεκ, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο Αμερικανός καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Columbia και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Ηνωμένων Εθνών Τζέφρυ Σακς, ο Γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Χανς Βέρνερ Ζιν, η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Πάμελα Άντερσον, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο LSE και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Παν/μιο της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Σένετ και πολλοί άλλοι.

 

Ποια είναι η αποτίμηση της θητείας σας στην Ευρωβουλή. Τι θεωρείτε σημαντικό στη θητεία σας;

Στα πέντε χρόνια της πορείας μου ως εκλεγμένη Ευρωβουλευτής, δεσμεύτηκα να αναδείξω ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του Έλληνα και του Ευρωπαίου πολίτη αλλά και να καταθέσω εφικτές προτάσεις σε μια πολιτική κατεύθυνση για μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, μακριά από νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές και κάθε είδους τείχη. Για μια Ευρώπη που προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, τη δημοκρατία και την ειρήνη. Στην πορεία μου αυτή συμπαρατάχθηκα με την αριστερή Ευρωομάδα της GUE/NGL προβάλλοντας τις αρχές και αξίες της σύγχρονης Αριστεράς. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στην υπόσχεση και δέσμευση που έδωσα σε όλους τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν το 2014 αλλά, προφανώς, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Επίσης, αφιερώθηκα και στην υπεράσπιση εθνικών θέσεων σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα (διαπραγμάτευση για τον ενταξιακό φάκελο της πΓΔΜ, ανάδειξη και αντιμετώπιση του ελλείμματος δημοκρατίας και της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία κλπ.). Αγωνίστηκα για μια μακροπρόθεσμη, ολοκληρωμένη και ανθρωποκεντρική στρατηγική και κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης. Στην Επιτροπή Αναφορών υπερασπίστηκα αναφορές πολιτών και κατάφερα να μείνουν ανοιχτά προς διερεύνηση η «επένδυση» στο Ελληνικό, η «επένδυση» στις Σκουριές, η λειτουργία ΧΥΤΑ Φυλής και Γραμματικού κ.α. Εισηγήθηκα επίσης το νομοθέτημα PRIMA που αφορούσε την ερευνητική σύνδεση της ΕΕ με χώρες Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε θέματα που αφορούν διαχείριση υδάτινων πόρων και αγροδιατροφικών συστημάτων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποτροπή ερημοποίησης μεγάλων περιοχών και δημιουργίας μεταναστευτικών ροών. Όλη η δουλειά μου αυτά τα πέντε χρόνια είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του προσωπικού μου ιστότοπου και είμαι ευτυχής που μπορεί να με ελέγξει και να με αξιολογήσει ο κάθε Έλληνας πολίτης.

 

Ποιό είναι εν’ τέλει το διακύβευμα των ερχόμενων ευρωεκλογών;

Η αλήθεια είναι ότι ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης ως προς τα διακυβεύματά τους αλλά και για τις αντίστοιχες θέσεις των κομμάτων που ζητούν την ψήφο των πολιτών. Οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αδιέξοδης λιτότητας ενισχύουν την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξιάς. Οι αδίστακτες αυτές πολιτικές επιβάλλονται παντού, ακόμα και στη Γερμανία, με αποτέλεσμα όλη η Ευρώπη να αποδομείται. Προϋπόθεση για να ανακτήσουν οι λαοί μας τη δημοκρατική κυριαρχία τους είναι ο τερματισμός του μύθου ότι στην Ευρώπη συγκρούονται Νότος και Βορράς. Η μεγάλη μάχη είναι μεταξύ προοδευτικών και αντιδραστικών δυνάμεων, μάχη με το αυταρχικό κατεστημένο αλλά και με τους ξενοφοβικούς ακροδεξιούς. Ειδικά για τη χώρα μας, ο αγώνας για την απαλλαγή μας από το μονιμοποιημένο καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας είναι αναπόσπαστα δεμένος με τον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης. Κρίσιμο εδώ είναι και το θέμα της Αναδιάρθρωσης του Χρέους, που παρά τη σκληρή λιτότητα αντί να μειώνεται διαρκώς αυξάνεται. Χωρίς αναδιάρθρωση δεν είναι δυνατή η συζήτηση για ανάπτυξη. Έτσι, θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της φτωχοποίησης, της ερημοποίησης και της διαρκούς αφαίμαξης της χώρας μας. Το ΜέΡΑ25 εκφράζει σήμερα στην Ελλάδα τους ριζοσπάστες ευρωπαϊστές που πρεσβεύουν το: «Μέσα στην Ευρώπη . Εναντίον αυτής της ολιγαρχικής Ευρώπης!» Στόχος όλων μας στο ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα και στο DiEM25 στην Ευρώπη είναι να παλέψουμε ενάντια τόσο στο πανευρωπαϊκό Μνημονιακό Τόξο όσο και με τις δυνάμεις που θέλουν μια Ευρώπη διαλυμένη, ξενοφοβική και αντιδραστική. Είμαστε η προοδευτική Ευρώπη που μάχεται!

Είναι ίσως ο πιο διάσημος αγρότης της Ελλάδας καθώς στην προσπάθειά του να προωθήσει την πεντανόστιμη γραβιέρα ΠΟΠ και πατάτα της Νάξου - τους "θησαυρούς" του νησιού του όπως τα αποκαλεί - έχει δώσει συνεντεύξεις σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και σε πολλά διεθνή. Η προσφορά του στο συνεταιριστικό κίνημα είναι μεγάλη ενώ το ανοιχτό πνεύμα του, και το πάθος του απογείωσαν την ΕΑΣ Νάξου. Από τη μέρα που ο Δημήτρης Καπούνης ανέλαβε το τιμόνι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ο τζίρος της διπλασιάστηκε ξεπερνώντας τα 20 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εργαζόμενοι από 64 αυξήθηκαν σε 150 μόνιμους και 50 εποχιακούς που απασχολούνται από 3 ως 6 μήνες. Το 60% της οικονομίας του νησιού βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και στην ΕΑΣ Νάξου που αποτελεί επιχείρηση πρότυπο και βρίσκεται στην κορυφή των επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου σε μία εποχή που οι συνεταιριστικές οργανώσεις μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Είστε πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου και εργάζεστε και στον ΟΤΕ της Νάξου. Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής;

Ο μόνος λόγος είναι επειδή θέλω να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του Έλληνα αγρότη στην Ευρωβουλή. Όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από την Φώφη Γεννηματά δεν μπορούσα να αρνηθώ . Οι λύσεις στα προβλήματα της χώρας μας εξαρτώνται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία είμαστε ισότιμο μέλος της. Γι' αυτό στις ευρωεκλογές πρέπει να συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να σχεδιάσουν, να προβάλλουν, να διεκδικήσουν για τη χώρα τους και τον εργαζόμενο κόσμο της, για τους μεσαίους και μικρούς αγρότες μας και τα χειμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας. Και θεωρώ πως είμαι ένας από αυτούς.

 

Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που βασανίζουν τον Έλληνα αγρότη σήμερα και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτά εφόσον εκλεγείτε;

Τα προβλήματα δυστυχώς είναι πάρα πολλά και μεγάλα που χρειάζονται πολλές σελίδες για να σας τα αναφέρω και σίγουρα πολλές και μεγάλες μάχες για να λυθούν. Μάχες που είμαι έτοιμος να δώσω. Θα σας αναφέρω κάποια από αυτά.

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις: Με την ανυπαρξία ελέγχων στη αγορά και τις ελληνοποιήσεις, η ελληνική κτηνοτροφία οδηγείται στην καταστροφή.

Οι κτηνοτρόφοι είναι απροστάτευτοι από τις γαλακτοβιομηχανίες, οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος και κρέατος έχουν κατρακυλήσει. Η χορήγηση de minimis ως μέτρο ανακούφισης μέχρι να αποδώσουν οι έλεγχοι αποτελεί ομολογία της εγκατάλειψης του κλάδου στις εναρμονισμένες πρακτικές των βιομηχανιών και στην παράβαση κάθε προστατευτικού κανονισμού.

Τα κόκκινα δάνεια: Θα αγωνιστώ ώστε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία, με ρυθμίσεις, προϋποθέσεις και διαδικασίες που δε θα εξαιρούν κάποιους αγρότες και κτηνοτρόφους και θα είναι επωφελείς γι΄αυτούς, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη μεταφορά των αγροτικών δανείων στην «ΑΤΕ υπό εκκαθάριση». Να σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση παραχώρησης της περιουσίας και των εγκαταστάσεων του αγροτικού χώρου που συνδέονται με αυτά τα δάνεια σε εταιρείες διαχείρισης και αγοράς χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το ασφαλιστικό: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε νέους και νεοεισερχόμενους αγρότες για τα πρώτα πέντε έτη της δραστηριότητάς τους και η μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, λόγω καιρικών ή άλλων συνθηκών.

Πιστεύω επίσης πως πρέπει να γίνει:

Επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων , αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα

Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων.

Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

Θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και πολιτικές με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση της από παραγωγούς.

Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

Γιατί ΚΙΝΑΛ;

Δεν έκρυψα ποτέ τις πολιτικές και ιδεολογικές μου πεποιθήσεις. Προέρχομαι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που νομίζω πως είναι αποδεκτό από όλους πως βελτίωσε την ζωή του Έλληνα αγρότη. Πιστεύω πως πρέπει να ξαναπνεύσει ο άνεμος της αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη .Το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, επιδιώκει να αλλάξει τη ρότα της ΕΕ, να την προσαρμόσει στις ανάγκες της εποχής μας. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, απαντώντας στις ανησυχίες των πολιτών και αξιοποιώντας όσα έχουμε ήδη επιτύχει. Να αποφασίσουμε τι είδους Ευρώπη θα έχουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πώς καταφέρατε να προωθήσετε με τόσο μεγάλη επιτυχία τα προϊόντα του νησιού σας; Την πατάτα και την γραβιέρα;

Με αγάπη, πάθος και μεγάλη προσπάθεια. Τα προϊόντα μας είναι άριστης ποιότητας αλλά όπως ξέρετε δεν φτάνει μόνο αυτό. Καταφέραμε να πείσουμε όλους τους κατοίκους πως πρέπει να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι διοργανώνουμε δυο μεγάλες γιορτές κάθε χρόνο. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην γραβιέρα - το Food experience Ναxos όπου είναι καλεσμένοι δημοσιογράφοι, food bloggers και διάσημοι σεφ και έχουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία δοκιμάζοντας την γραβιέρα σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ακόμη και σε έθνικ κουζίνες ενώ τους ξεναγούμε σε όλες τις ομορφιές της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων. Μια και μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω ότι φέτος η γιορτή μας αυτή θα γίνει το 2ο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Η δεύτερη γιορτή μας- το διάσημο πλέον- φεστιβάλ πατάτας Νάξου γίνεται τον Σεπτέμβριο και είναι ένα μεγάλο γλέντι με διάσημους προσκεκλημένους στο οποίο συμμετέχει όλο το νησί. Θα θυμάστε πέρσι που προσπαθούσαμε να σπάσουμε το ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη μερίδα τηγανητών πατατών είχαν μαζευτεί όλες οι γυναίκες της Νάξου και καθάριζαν βουνά από πατάτες για να τα καταφέρουμε. Φέτος θα κάνουμε κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα στέλνατε στους αγρότες μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές;

Να ψηφίσουν μία πρόταση που θα τους εμπνέει εμπιστοσύνη. Κάποιον που να' ναι βέβαιοι πως θα αγωνιστεί να λύσει τα προβλήματά τους. Εγώ τα προβλήματα τα ξέρω και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να τα λύσω. Για όλους τους αγρότες.

Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, η κόρη του Νίκου του Αράχωβα η Τόνια, είναι υποψήφια για ευρωβουλευτής στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Μ’ ένα αναγνωρίσιμο έργο στην καριέρα της η Τόνια, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είμαι στέλεχος από το 1995, ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκε μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είμαι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

Η ίδια λέει για την υποψηφιότητά της: Είναι μια τιμητική πρόταση προς μία γυναίκα που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά μία εργαζόμενη που αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, σεβασμό και ειλικρίνεια τους ανθρώπους. Για μένα η έννοια της αξιοκρατίας είναι καίρια. Ήταν επομένως ιδιαίτερα τιμητικό από τα 4.000 περίπου άτομα που πέρασαν από τη διαδικασία του Μητρώου της Ν.Δ, να κριθώ η κατάλληλη για υποψήφια ευρωβουλευτής. Έχοντας θητεύσει για μία πενταετία ως συνεργάτης ευρωβουλευτού, γνωρίζω τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τον τρόπο λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου και θεωρώ ότι οι σπουδές μου κλασσικής φιλολογίας, δημόσιας διοίκησης και δημόσιας πολιτικής από τα τμήματα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών και οικονομικής επιστήμης του οικονομικού πανεπιστημίου καθώς και πολιτικής επικοινωνίας αποτελούν εφόδια για να αντεπεξέλθω με επιτυχία. Μάλιστα, σε πρόσφατες εκλογές του ΕΝΑΜ (European Network of American Alumni Associations) που καλύπτει 54 χώρες στην Ευρασία που αντιπροσωπεύουν 400.000 άτομα, επικράτησα με 70% έναντι 30% του Γερμανού υποψηφίου. Παράλληλα, είμαι της άποψης ότι όσοι θέλουμε να αλλάξουμε την παρούσα κατάσταση, πρέπει να εκτεθούμε στον κόσμο και όχι να ασκούμε κριτική από την θαλπωρή του καναπέ μας. Είμαι άνθρωπος της πράξης και της δράσης, της μετριοπάθειας και της ευγένειας αλλά και της μαχητικότητας για ένα καλύτερο μέλλον μέσα στην Ευρώπη για τη χώρα μας.

Λόγια σταράτα, έντιμα, Αγγελοκαστρίτικα. Πέρα από κόμματα και ξεκόμματα, και σκουριασμένες παλιές προκαταλήψεις, τούτη η ξεχωριστή συμπατριώτισσά μας αξίζει τη στήριξή μας.

Πηγή: AGGELOKASTRO NEWS

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Τόνια Αράχωβα στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αιτωλοακαρνανία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές : "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μια συμπατριώτισσα μας είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή.Η Τόνια Αράχωβα είναι μια δυναμική προσωπικότητα που συνδυάζει γνώση, εμπειρία και διάθεση για προσφορά. Οπωσδήποτε, η παρουσία της κοσμεί το ψηφοδέλτιο. Εύχομαι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει να την οπλίσουν με ακόμη περισσότερη δύναμη για την συνέχεια της πορείας της".

Βραβευµένη & αξιόλογη

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 02/05/2019

Στο Μεσολόγγι βρέθηκε πριν λίγες µέρες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, για πρώτη φορά µε έναυσµα τις Γιορτές Εξόδου.

Η Εύα κέρδισε τις εντυπώσεις µε την απλότητα, την σεµνότητα και φυσικά την µοναδική οµορφιά της. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό καθώς όσοι την συνάντησαν διαπίστωσαν πως έχει µυαλό και πολιτικό λόγο, είναι πατριώτισσα και είναι βραβευµένη για την θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η µόνη Ελληνίδα που διακρίθηκε για...

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 2

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία