Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος των Κ.Ξ.Γ. Palso Αιτωλ/νίας διοργανώνει ημερίδα στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας την Κυριακή 22/1/2017και ώρα 9:30-14:00 με θέματα:

α) Σχολεία Ξένης Γλώσσας και Γονείς: Πώς να διατηρήσουμε άριστες σχέσεις χωρίς να συμβιβαστούμε (ομιλήτρια: Μαρία – Αράξη Σαχπατζιάν).

β) School owners or School owErs: Ορίζοντας το Management των σχολείων Ξένων Γλωσσών σε εποχές κρίσης (ομιλήτρια: Μαρία – Αράξη Σαχπατζιάν).

γ) Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας- τι έχουμε πετύχει και στόχοι πάλης για το 2017(ομιλητής: Μιχαηλίδης Γιάννης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας)

 

 

 

 

Το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προάγει την Ανοιχτή και Κοινωνική Καινοτομία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου «OSIRIS» (INTERREG EUROPE). Η Διεύθυνση Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης www.westgate.gr του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» www.cti.gr είναι ένας από τους οκτώ ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο OSIRIS www.interregeurope.eu/osiris/.

Στόχος του έργου είναι να προωθήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία. Το έργο υλοποιείται στο ενιαίο πανευρωπαϊκό περιβάλλον, επιδιώκοντας να προκύψουν νέες περιφερειακές πολιτικές που θα δοκιμαστούν και θα εφαρμοστούν για την άνθιση συνεργατικών και περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι η Περιφέρεια Vasterbotten (Σουηδία) ενώ οι υπόλοιποι εταίροι προέρχονται από τη Φινλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Το έργο εστιάζει στη μελέτη και ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών που έχουν ήδη εφαρμοστεί στις συμμετέχουσες περιφέρειες, έχουν προκύψει από περιφερειακά έργα και άλλες πρωτοβουλίες, έχουν συνεισφέρει στην καινοτομία και περιφερειακή ανάπτυξη και έχουν αποδειχθεί και αναγνωριστεί ως καλές πρακτικές. Οι καλές πρακτικές που συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της ανοιχτής καινοτομίας και υιοθέτηση επιτυχημένων πολιτικών, θα αποτελέσουν πολύ χρήσιμα παραδείγματα για τους φορείς χάραξης πολιτικής και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των στρατηγικών τομέων και στην έξυπνη εξειδίκευση κάθε περιοχής. Η απόκτηση εμπειριών, γνώσης και νέων ιδεών θα αποτυπωθούν σε Σχέδια Δράσης (Action Plans), ένα για κάθε συμμετέχουσα Περιφέρεια.

Τοπικοί φορείς που έχουν αποδεχτεί να συμμετάσχουν στις δράσεις του έργου και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών είναι τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι φορείς αυτοί θα προωθήσουν παραδείγματα Ανοικτής και Κοινωνικής Καινοτομίας που έχουν εφαρμόσει αλλά και θα υιοθετήσουν καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Fundao (Πορτογαλία), ο οποίος μεταμορφώθηκε από έναν απομονωμένο με υψηλή ανεργία Δήμο, σε έναν χώρο έλξης νέων επιστημόνων και διεθνών επιχειρήσεων μέσα από την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων βιομηχανικών χώρων και προώθηση κινήτρων σε νέες επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν εκεί (μείωση δημοτικών τελών, δικτύωσης κτλ). Από ελληνικής πλευράς, στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών, παρουσιάστηκαν από το Επιμελητήριο Αχαΐας οι πρακτικές «Patras Open Mall» www.patrasopenmall.gr και «Culture and Shopping» www.cultureandshopping.gr που είχαν σαν στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.

Το ΙΤΥΕ Διόφαντος καλεί όλους του τοπικούς φορείς να ενημερωθούν για το έργο και να λάβουν μέρος στις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του, με στόχο να προωθηθεί η Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Ελένη Αρβανίτη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2610997309, Διεύθυνση Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Πληροφορίες για το έργο και τις καλές πρακτικές βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο του έργου OSIRIS-Open Social Innovation policies driven by co-creative Regional Innovation ecosystemS» www.interregeurope.eu/osiris/

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη της ένταξης στον Εθνικό Κατάλογο ποικιλιών της ελιάς ποικιλίας Καλαμάτας.

Επίσης, συγχαίρει το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νικόλαο Αντώνογλου για τη συνέπεια των λόγων και έργων του.

Ένα θέμα που ταλάνιζε το νομό μας για δεκαετίες, οδεύει προς τη λύση του. Παρά τις πολλαπλές παρεμβάσεις μας, επί σειρά ετών, συναντούσε την αντίδραση ή την αδράνεια συγκεκριμένων αγροτοσυνδικαλιστών που όλοι γνωρίζουμε, καθώς επίσης και συγκεκριμένων μανδαρίνων εμπλεκόμενων Υπουργείων, οι οποίοι ακόμη και μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που επιλύει το πρόβλημα, αντιδρούν βάζοντας γραφειοκρατικά προσκόμματα.

Βεβαίως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι «η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή».

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εξαιρετική η Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Antenna Enterprise Europe Network – Hellas στη Διεθνή Έκθεση «THE GREEK FOOD FESTIVAL» (3 έως 4 Δεκεμβρίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας)

Η Διεθνής Έκθεση «THE GREEK FOOD FESTIVAL»  στην Βαρσοβία της Πολωνίας θεωρείται μία σημαντική πλατφόρμα για συνεργασίες οικονομικού χαρακτήρα, ένα σημαντικό σημείο επαφής και γνωριμίας με μια αγορά με ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης, σημαντική σταθερή ετήσια άνοδος εισοδηματικού επιπέδου των πολιτών της και μέγεθος 39 εκατομμυρίων δυνητικών καταναλωτών.

Έτσι, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως Antenna Enterprise Europe Network – Hellas, συνεχίζοντας της στοχευμένες ενέργειες εξωστρέφειας, προώθησης και αναβάθμισης της ταυτότητας και της διεθνούς εικόνας του Αιτωλοακαρνανικού προϊόντος, κατάφερε σε έναν άρτιο και καλαίσθητο εκθεσιακό χώρο να προσελκύσει  πλήθος επισκεπτών οι οποίοι μάλιστα έδειξαν  εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα καινοτόμα και ιδιαίτερα προϊόντα των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων αναγνωρίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα και διατροφική τους αξία.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν από την Αιτωλοακαρνανία, με φυσική παρουσία, οι κάτωθι επιχειρήσεις:

  • Aλιείας (Παραδοσιακό Αυγοτάραχο –Αφοί Στέφου & Σια Ε.Ε.,)
  • Επεξεργασίας βρωσίμων ελαιών και ελαιολάδου (Messolongi Fields LTD -ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ Γ. ΤΣΟΡΒΑΝΤΖΗΣ ΕΠΕ & NIKI’S GOODS - ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΝΙΚΗ )
  • και με παρουσία των προϊόντων τους:
  • Αποστάγματος (ΟΥΖΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΕΛΑΔΑ - Πασιόπουλος ΑΕΒΕ & Το Βραχωριτικο - Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος.
  • Οινοποιίας & (Πέτρινο χωριό – Παπαθανασόπουλος Κώστας)
  • Επεξεργασίας βρωσίμων ελαιών και ελαιολάδου (ΓΑΙΑ Α.Ε. & Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε.)
  • Αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής (ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ - ΚΟΥΤΕΡΗΣ ΑΕΒΕ).

ενισχύοντας την εξωστρέφεια τους, βελτιώνοντας το εξαγωγικό προφίλ τους, αναπτύσσοντας σχέσεις συνεργασίας και μελλοντικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η διαμόρφωση του Δικτύου για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα βαίνει στην τελική της μορφή, μετά και την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και των τριών Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαραλαφέκα, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Δικτύου για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τους προέδρους των Επιμελητηρίων για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα επιμελητήρια και τα μέλη τους και συζητήθηκαν οι τρόποι, με του οποίους θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός και ενίσχυση από κοινού δράσεων που προάγουν και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας τόνισε πως «η πρόσφατη βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, ως “Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017” μας δίνει το έναυσμα και την ευθύνη να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και να προσπαθήσουμε για τον βέλτιστο συντονισμό με τα επιμελητήρια της περιοχής μας που είναι βασικοί μας συνεργάτες στην προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και επανεκκίνησης της οικονομίας».

Το Δίκτυο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες με συμμετοχή πολλών φορέων έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε στενή συνεργασία και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για συνεργασία και συμπόρευση σε θέματα τουριστικής προβολής, συμμετοχής σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, την αξιοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων και άλλα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας,, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θεόδωρος Τσουμπέλης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σπύρος Παπασπύρου.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικές παρεμβάσεις, προτάσεις και ανακοινώσεις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Fora Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων και Πόλεων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου που διεξήχθη στην Αρχαία Ολυμπία στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2016 και συνδιοργανώθηκε από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, παραμονή του Συνεδρίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Βασικοί άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο ρόλος του ΕΣΠΑ 2014-2020». Τον κο Υφυπουργό υποδέχθηκε και προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, ξεκίνησαν στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία Προέδρων και μελών Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακών, Αυτοδιοικητικών, Περιφερειακών Διαχειριστικών Αρχών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας (Interreg Adrion, IPA ADRIATIC Cross - Border Συνεργασία, την Ιταλία, την Κροατία CBC και IPA CBC Ιταλία - Αλβανία – Μαυροβούνιο) στελεχών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία καθώς και ο Πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα.

 

Η έναρξη των εργασιών

Στην έναρξη της εργασιών της 1ης Συνάντησης, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούστος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια και το ανώτερο στέλεχος για την Ελλάδα σε θέματα πρωτοβουλιών Αδριατικής και Ιονίου Ιωάννης Παππάς, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πλάτων Μαρλαφέκας, σημείωσε «…τα Επιμελητήριά μας, ως βασικοί εκφραστές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του επιχειρηματικού κόσμου σε όλη αυτή την κινητικότητα που δημιουργείται και επιπλέον την καταλυτική συμβολή του «επιχειρείν» ώστε οι πόροι που διατίθενται, τόσο απευθείας από την Ε.Ε τόσο και από τα Εθνικά όσο και από τα Περιφερειακά Προγράμματα να τυγχάνουν πολλαπλασιαστικής επίδρασης των ιδιωτικών κεφαλαίων».

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη όσο περισσότερων συνεργειών μπορούμε για να δώσουμε – όπως είπε - όσα έχει ανάγκη, ενώ χαρακτήρισε «ιδανική» τη χρονική στιγμή που εξελίσσεται η EUSAIR, αφενός γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζει τον προσανατολισμό της στην τόνωση των επενδύσεων μέσω του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων που δημιουργείται στο πλαίσιο αυτό και αφετέρου γιατί η EUSAIR θα επιστρέψει σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων να κάνουν το δικό τους βήμα ευθυγραμμίζοντας πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η Στρατηγική

Τις εργασίες, άνοιξε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας για την αποτελεσματική υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολιτικής συνοχής ως καταστατικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την ανάγκη να προωθηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικές ανάπτυξης αντί της αδιέξοδης – όπως είπε – λιτότητας. Ο κ.Χαρίτσης, εξήγησε πως, η Ελλάδα, που έχει αναλάβει την προεδρία της EUSAIR από τον Ιούνιο του 2016, αξιοποιεί τους πόρους που έχει στη διάθεσή της για την υλοποίηση της Στρατηγικής ΕUSAIR με στόχο τη συνεκτική ανάπτυξη στη Μακροπεριφέρεια. Οι τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής – α) καινοτόμος θαλάσσια ανάπτυξη (Blue Growth), β) συνδεσιμότητα των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών, δ) εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού και γ) περιβάλλον – αντιστοιχούν σε προτεραιότητες και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η διασύνδεση των επιμελητηρίων, των πανεπιστημίων και των αυτοδιοικητικών αρχών μέσω της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου τόσο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση συνεκτικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων όσο και για την προσέλκυση επιπλέον πόρων. «Ενισχύουμε τόσο θεσμικά όσο και χρηματοδοτικά το ρόλο των επιμελητηρίων, της αυτοδιοίκησης, καθώς και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, προκειμένου να ανταποκριθούν σε πιο σύνθετους και απαιτητικούς ρόλους», επισήμανε ο Υφυπουργός.

 

 

Η φωνή της κοινωνίας των

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Φόρουμ Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου Ροντόφλο Τζιανπιέρι, η εκπρόσωπος του Προέδρου του Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής – Ιονίου, Λένα Πασίνοβιτς, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Αγγελόπουλος εκπροσωπώντας την Πρύτανη κα Κυριαζοπούλου - Πρόεδρο του Φόρουμ Πανεπιστημίων Αδριατικής – Ιονίου, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου Φάμπιο Πιλιαπόκο.

 

Εφαρμογή EUSAIR από την Προοπτική της ΕΕ

Στην Ολομέλεια για την Εφαρμογή EUSAIR από την προοπτική της ΕΕ, συμμετείχε – μεταξύ άλλων – και η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική, επιτυχή και εύστοχη δράση στο συγκεκριμένο τομέα. Με την παρέμβασή της, που βασίστηκε σε τρεις άξονες, επιχείρησε να περιγράψει ένα πλαίσιο πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων μερών που εμπλέκονται στη στρατηγική της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου.

Τοποθετήθηκαν επίσης, το μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δημήτρης Δημητριάδης, ο Επικεφαλής της Μονάδας κεντρικών αρμοδιοτήτων Μακροπεριφερειών και της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Αντρέα Μιράτε και η Μαρία – Έλενα Πετράκου, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Σύνσια Ντε Μάρζο, Νομικός Σύμβουλος και Εμπειρογνώμων της Ε.Ε σχετικά με τις Μακροπεριφερειακές στρατηγικές.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις, θα ανακοινωθεί σε πλήρη μορφή η «Πλατφόρμα ΟΛΥΜΠΙΑ» που θα αποτελέσει και το τελικό κείμενο Συμπερασμάτων και μελλοντικών ενεργειών όσον αφορά τη Μακροπεριφέρεια.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

fora-epimelitiria.jpg

 

Σελίδα 1 από 15

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία