Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Δευτέρα 20/02/2017 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ενημερωτική εκδήλωση Patras IQ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση επιχειρηματιών, φοιτητών και πολιτών του νομού μας σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μπόκας Κωνσταντίνος Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε νέες δράσεις και συνέργειες σχετικά με την δημιουργία επιχειρηματικού κλίματος στην περιοχή ιδιαίτερα σε νέους επιχειρηματίες. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Δημοσθένης Πολύζος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών. Ο κ. Πολύζος παρουσίασε τις κυριότερες αιτίες της οικονομικής κρίσεως τονίζοντας περισσότερο από αυτές, τις ιδέες που πάνε σε άλλους, τον ανύπαρκτο δανεισμό των επιχειρήσεων και το ασταθές επιχειρηματικό – οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο και τον σκοπό του Patras IQ (www.patrasiq.gr) καθώς επίσης και πως μπορεί να αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης για όλη την Δυτική Ελλάδα. Επόμενοι ομιλητές ήταν η κα. Μαντίκου Ναταλία και ο κ. Πλώτας Χρήστος – Μάριος, μέλη του COMvoS Core Team Patras, όπου ανέπτυξαν το θέμα «Ενεργοποίηση των νέων μέσω των φοιτητικών ομάδων». Σκοπός της ομάδας είναι να αναλάβει ο ίδιος ο φοιτητής να προσφέρει υπηρεσίες προς φοιτητές ή διαφορετικά «ότι δεν κάνει το πανεπιστήμιο για εμάς, ας το κάνουμε εμείς για το πανεπιστήμιο». (http://comvos-uni.gr) Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Κανελλοπούλου Ιωάννα, εκπρόσωπος της Orange Grove Patras με θέμα «Κάνοντας μια επιχειρηματική ιδέα πραγματικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία επιχείρηση ή να αναπτύξουν μία υπάρχουσα μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://orangegrovepatras.biz/ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 28/02/2017.

Το ακόλουθο θέμα της εκδήλωσης ήταν το «Πρόγραμμα Erasmus for Young Enterpreneurs” το οποίο παρουσίασε η κα. Παπαγιαννοπούλου Τερέζα, εκπρόσωπος του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαιδευτικής. Το πρόγραμμα αναφέρεται κυρίως στην χρηματοδοτούμενη «ανταλλαγή» επαγγελματιών ή στελεχών επιχειρήσεων. Ο κ. Μελισσαρόπουλος Γεώργιος επιμελητής του Open Coffee Patras, παρουσίασε το θέμα «Open Coffee: minds wind open». Το www.opencoffee.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Επίσης, ανακοίνωσε την προθυμία του να διοργανωθεί και το 1ο open coffee στο Αγρίνιο σύντομα. Οι τελευταίες εισηγήσεις της εκδήλωσης έγιναν από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι έχουν ήδη ιδρύσει εταιρείες startup. Η πρώτη ήταν η «Geabit» με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στην γεωργία, την οποία εκπροσώπησε και παρουσίασε ο ιδρυτής της κ. Καραθάνος Βαγγέλης (http://geabit.com/).

H δεύτερη startup (Envy Softworks) είχε θέμα «Παίζειν ή Επιχειρείν; -Πώς το hobby γίνεται επάγγελμα» την οποία παρουσίασε ο κ. Δημητράς Μανώλης (http://www.nvsoftworks.com). Το "παρών" έδωσαν καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (www.env.upatras.gr) με προβολή σε banner της ομάδας της Προέδρου του τμήματος, Καθηγήτριας κας Μιχαλακάκου και του συνεργάτη της, Επικ. Καθ. Σοφοκλή Μακρίδη, σε υλικά και διεργασίες για ενεργειακές και περιβαλλοντικές εφαρμογές (www.energy-matters.weebly.com). Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας καθώς και πλήθος νέων επιχειρηματιών της περιοχής.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – αναψυκτικών.

Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές από Σουηδία, Πολωνία, Ιαπωνία, Δημοκρατία της Κορέας, ΗΑΕ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με ενδιαφερόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8-9 Μαΐου 2017 στη Θεσσαλονίκη και στις 10-11 Μαΐου 2017 στην Αθήνα. Καλούμε, όσους από τα μέλη μας ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, στο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων, να συμπληρώσουν, το έντυπο εγγραφής (Registration Form) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας www.etakcci.gr όπου έχει αναρτηθεί το σχετικό έντυπο και ενημερωτικό Υλικό της δράσης και να το αποστείλουν μαζί με το σύντομο προφίλ της εταιρείας τους στα αγγλικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε παράλληλα να επικοινωνείτε με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece και τις κυρίες Α. Τρυποσκούφη στο τηλέφωνο 210 3355778 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και Ζ. Λέγγα στο τηλέφωνο 210 3355798 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια προγραμματισμού και εκτίμησης της δυνατότητας συμμετοχής του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7 - 11 Οκτωβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE στην Κολωνία της Γερμανίας, καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα να δηλώσουν συμμετοχή στον αρμόδιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Ρόμπολα Γεώργιο στο τηλέφωνο 26410-74531 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017.

Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων περιπτέρων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του ότι, παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία για την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση επιχειρήσεων και οργανισμών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Ταυτόχρονα, παρατείνεται η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016, μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης(“Υποστήριξη”). Πρόκειται για online ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου καταχωρούνται ηλεκτρονικά (με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, Δήμων και Οργανισμών) στοιχεία για το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων, καθώς και για τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται, με σκοπό να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της παραγωγής και διακίνησης των αποβλήτων στη χώρα μας και φυσικά έλεγχός της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Το ΗΜΑ αποσκοπεί στην:

- τήρηση μητρώου όλων των εμπλεκόμενων στην παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων

- ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των αποβλήτων και ιχνηλασιμότητά τους

- δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων και διευκόλυνση περιβαλλοντικών ελέγχων

- δυνατότητα αποτελεσματικότερων επιθεωρήσεων για αντιμετώπιση περιβαλλοντικών παραβάσεων

- βελτίωση της δυνατότητας παραγωγής αναφορών και εκθέσεων, καθώς και του επιστημονικού/ερευνητικού έργου.

- έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση μέσω διαδικτύου των εμπλεκόμενων, καθώς και του κοινού

- διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με ηλεκτρονικά μητρώα άλλων δημοσίων αρχών

- εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και διοικητικού φόρτου

Σε κάθε οργανισμό, επιχείρηση ή ΟΤΑ Α’ βαθμού, καθώς και σε κάθε εγκατάσταση ή δραστηριότητα που εγγράφεται και καταχωρείται ηλεκτρονικά στο ΗΜΑ, αποδίδεται ένας μοναδικός “Αριθμός Μητρώου ΗΜΑ”. Η λειτουργία του καθορίζεται από την ΚΥΑ 43942/4026/2016 (Β’ 2992) «Οργάνωση και λειτουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4042/2012 (Α’ 24), όπως ισχύει».

Η διαχείριση του ΗΜΑ ασκείται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΝ, ενώ η εποπτεία λειτουργίας και εφαρμογής είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ.

Η δημιουργία του ΗΜΑ υποστηρίχθηκε και από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης (ΣΕΠΑΝ)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

http://www.epimetol.gr/aitnia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=22020&articleid=22458

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη εσπερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Η εσπερίδα έχει θέμα «Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:

  1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών,
  2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού,
  3. «Κόκκινα» Δάνεια,
  4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες,
  5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια,
  6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη,
  7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος,
  8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις. Μετά το πέρας της εσπερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις. Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.

Η εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε. Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της εσπερίδας στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2017, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου. Για αιτήσεις παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link): http://vpnegotiations.gr/vp/ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι, σύμφωνα με το άρ.65 του Ν. 4446/2016, καθιερώνεται η υποχρεωτική αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, αρχικά με τον καθορισμό ορισμένων κλάδων – δραστηριοτήτων επιχειρήσεων και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική επικράτεια.
Επίσης με το άρθρο 66 του ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερη ενημέρωση μπορούν να εισέρχονται και στο site της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) www.esee.gr όπου υπάρχουν και σχετικά γραφήματα της ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σελίδα 1 από 16

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία