Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«1η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις» που προκήρυξε η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού της Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) CLLD/LEADER» Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.
Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αιτωλικό, στο Μουσείο Κατράκη στις 20:00 από στελέχη της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. ΟΤΑ
Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προκηρυσσόμενων Υποδράσεων του Τοπικού Προγράμματος, των όρων και προϋποθέσεων ένταξης, των ποσοστών χρηματοδότησης, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Μεσολόγγι (Δημαρχείο), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ραδιομέγαρο.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 19.30, ενημερωτική συνάντηση για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κατάστημα Νεοχωρίου Οινιαδών.

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης αφιερωμένες στην «Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος» και την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Μελανώματος» (7 Μαΐου) που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 13 έως το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, πραγματοποιηθήκαν ενημερώσεις σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των τριών περιφερειακών ενοτήτων (περίπου 400 μαθητές) που αφορούν το μελάνωμα, τον καρκίνο του δέρματος και την αντηλιακή προστασία, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13–18 Μαΐου.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου ξεκίνησε η ενημέρωση και οι ιατρικοί προληπτικοί έλεγχοι των μαθητών των σχολείων και των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται φιλοξενούμενα στο σπίτι της Κυλλήνης του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Διευθύντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», Καθηγήτρια Σοφία Γεωργίου και την ιατρό-δερματολόγο κα Κατερίνα Γραφανάκη, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Χαροκόπος Αντώνης και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Στην Πάτρα, η Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, με ανοικτή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την κ. Γραφανάκη και ομάδα εθελοντών στην πλατεία Γεωργίου Α’.

 

Με εκδηλώσεις σε Πάτρα και Αγρίνιο συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις για τα προγράμματα  «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε, έτους 2019 και «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας». Οι δυνητικοί δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις ένταξης από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για τα έργα αρμοδιότητας της που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για προσκλήσεις που έχουν ανοίξει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Ως βασικό στόχο έχουν την προαγωγή επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών τους δομών για την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο διάχυσης της πληροφόρησης, έχει προγραμματίσει εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα στην Πάτρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα στο Αγρίνιο, στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν από στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναλυτικά οι δράσεις που προκηρύχτηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», καθώς επίσης οι προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων.

Με βάση τον εγκεκριμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο πλαίσιο των προσκλήσεων προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης, καθώς και επιχειρήσεις των κλάδων των κατασκευών, των δημιουργικών επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής ως υποστηρικτικοί της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ήδη προηγήθηκαν δύο ενημερωτικές στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο, και το προηγούμενο Σάββατο στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης PATRAS IQ που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας ως στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών του, διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα:

«120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια, Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Στην Αμφιλοχία και ώρα 13.00 στην αίθουσα του Παραρτήματος  Αμφιλοχίας Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επί της οδού Θ. Χαβίνη 120,

Στο Αγρίνιο και ώρα 17.00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επί της οδού Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1 (1ος όροφος),

Στη Ναύπακτο και ώρα 19.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας επί της οδού Τζαβέλλα 34.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, θα εστιάσουν στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

 

 

Ο Πρόεδρος

Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας

Ολοκληρώθηκαν στις  11-4-2019 το βράδυ, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από τις απάτες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το τετραήμερο 8-11 Απριλίου 2019, σε Πάτρα και Ναύπακτο.

Οι ενημερωτικές δράσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας με σκοπό την προστασία των συμπολιτών και ιδίως των ηλικιωμένων από τις απάτες.

Περισσότεροι από (370) συμπολίτες μας σε Πάτρα και Ναύπακτο,  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι τελευταίες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης,  ενώ αναλύθηκε και η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.

Παράλληλα, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους, ενώ στο τέλος κάθε ενημέρωσης αναπτύχθηκε διάλογος με τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας, διότι μεταφέρθηκε στους πολίτες το πλούσιο εμπειρικό κεφάλαιο που φέρουν τα μέλη του, μέσα από την πολυετή προσφορά τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομιλητές στις ενημερωτικές διαλέξεις ήταν :

Ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος,

Ο Αστυνόμος Β΄ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,

Οι Αστυνόμοι Β΄ Ειδικών Καθηκόντων - Ψυχολόγοι Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ και Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ,

Ο Αντιστράτηγος ε.α. και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων κ. Θεόδωρος ΡΕΓΚΛΗΣ,

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών και του Δήμου Ναυπακτίας.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

 

Η υποστήριξη και προώθηση αποδοτικών στρατηγικών για πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (creative industries) είναι το αντικείμενο του ευρωπαϊκού έργου Creadis 3 στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Οι δυνατότητες που παρέχονται στις δημιουργικές βιομηχανίες, αλλά και παραδείγματα από την υπόλοιπη Ευρώπη θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 15.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠΑ, παραπλεύρως του τερματικού σταθμού υποδοχής επιβατών Νότιου Λιμένα.

Τις εργασίες θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην εκδήλωση που έχει θέμα Δημιουργικά Οικοσυστήματα. Εικόνες από την Ευρώπη και Προεκτάσεις, θα παρουσιαστεί και το Δημιουργικό Οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras lnnovation Quest (PATRAS IQ).

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

15:00 – 17:00

6ηΈκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - PatraslnnovationQuest (PATRASIQ).

(Νέος Λιμένας Πατρών – κτίριο Β)

Συνεδρίαση με θέμα: “Δημιουργικά Οικοσυστήματα. Εικόνες από την Ευρώπη και Προεκτάσεις”, στο πλαίσιο του έργου CREADIS3 –InterregEurope.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας /Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

(Παρέχονται μεταφραστικές υπηρεσίες: Ελληνικά<> Αγγλικά)

Καλωσόρισμα από τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Πρόεδρο Δ.Σ. Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης & Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,

και

Τον καθ. κ. Δημοσθένη Πολύζο,Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής PATRAS ΙQ.

Συντονισμός: Χρήστος Τζομάκας, Δ/ντής Περιφερειακού Ταμείου ΑνάπτυξηςΠΔΕ

1. κος Σπύρος Παπασπύρου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Δ/νση Αν/κου Προγραμματισμού.

“Το δημιουργικό οικοσύστημα στη Δυτική Ελλάδα”.

2. Mr. Ruben Otero, Director of eSERVICES AREA, ICT Division, Tecnalia Research & Innovation&

Mr. Mikel Zorrilla,Head of Digital Media, Vicomtech

“KSI Berritzaile: Technology Transfer to the CCI’s sectors. The BASQUE experience”.

3. Prof. FlavianoCelaschi, Industrial Design - Dept. of Architecture of the University of Bologna&

Mrs. Elena Vai, Independent curator & journalist - Co-founder of YOUTOOL.

“The creative ecosystem in Emilia-Romagna Region”

4. κος Θεόδωρος Τσούμπελης, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας.

“PATRASIQ: ιστορικό, εξέλιξη και οικοσύστημα καινοτομίας»

5. Καθ.κος Βασίλειος Αυδίκος, Περιφερειακό Ινστιτούτο Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο «Δημιουργικότητα και συνεργατικοί χώροι. Πρόσφατες εξελίξεις και εφαρμογές πολιτικής»

6. κος Ανδρέας Τσιλίρας, Πολιτιστικός διαχειριστής, ΣυνιδρυτήςMosaicHub // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα,

“Δημιουργικές εστίες στη Δυτική Ελλάδα . Εξέλιξη και προοπτικές»

Συζήτηση

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία