Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/03/2019 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με θέμα την εκλογή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου και την εκλογή μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με έντονα συναισθήματα και ανθρωπιά έγινε παρουσίαση του ΕΕΣ, για τις θεμελιώδεις αρχές του, τα καταστατικό καθώς και για τις δράσεις στην περιοχή μας, στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του ΕΕΣ κ. Κωνσταντίνος Μπόκας στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα θέματα αλλά και στη διαδικασία που ακολούθησε και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματός μας, μετά την έγκριση του νέου καταστατικού το Δεκέμβριο του 2018, κάνουμε μια νέα αρχή με δημοκρατικές διαδικασίες και με όραμά μας πάντα την αλληλεγγύη, στον αδύναμο πολίτη αλλά και στις αρχές μας. Όλοι μαζί σήμερα με την τόσο σημαντική παρουσία των νέων μελών δίνουμε το μήνυμα. Το Αγρίνιο έχει ανθρωπιά, έχει αλληλεγγύη και προσφορά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Το έχει ανάγκη η χειμαζόμενη κοινωνία μας, το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας αλλά και ο τόπος μας».

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την εκλογική διαδικασία που ακολούθησε, παρουσιάστηκε βίντεο με τις δράσεις του ΕΕΣ και τέλος εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή που διεκπεραίωσε την όλη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας που έγινε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με ευαισθησία και παλμό, έκλεισε μια μεγάλη γιορτή που όλα τα μέλη δεσμεύτηκαν ότι θα είναι παρόντα και συμμετοχικά σε αυτό το ωραίο ταξίδι που έχει σαν κεντρικό άξονα τον αδύναμο άνθρωπο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει ως εξής:

 

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΏΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ψήφισαν 306 μέλη

 

Μπόκας Κωνσταντίνος

187

Τσιρώνη Δήμητρα

140

Σταθόπουλος Ευθύμιος

131

Κοτρολού-Μάντζιου Ελένη

130

Καλαμπόκα Παναγιώτα

100

Καμμένου Αλεξάνδρα

91

Βλάχος Βασίλειος

86

Παπακωνσταντίνου Σοφία

78

Παπαγιάννη Σπυριδούλα

74

 

 

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου

του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, και με την τεχνική υποστήριξη του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε εκπαίδευση 24 νοσηλευτριών και 3 γιατρών για τις ανάγκες κινητοποίησης και στελέχωσης της Υγειονομικής Μονάδας Έκτακτης Ανάγκης (ΥΜΕΑ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης Καταστροφών του Ε.Ε.Σ.

Οι νοσηλεύτριες που έλαβαν μέρος προέρχονταν από 10 Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. (Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Αγρινίου, Κατερίνης, Λαμίας, Λάρισας και Πάτρας), από τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Αθηνών και τον Τομέα Νοσηλευτικής. Επίσης, συμμετείχαν οι 3 γιατροί που εργάζονται στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ. Αθηνών, στο πρόγραμμα συνεργασίας με τον Ισπανικό Ε.Σ. ( ECHO III).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 και ήταν διάρκειας 40 ωρών. Οι 8 ώρες αφορούσαν άσκηση που περιελάμβανε στήσιμο δύο διαφορετικών τύπων σκηνών, οργάνωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ΥΜΕΑ και προσομοίωση υγειονομικής αντιμετώπισης τραυματιών.

Ο ΕΕΣ ανταποκρινόμενος στην ανθρωπιστική του αποστολή, εκπαιδεύει κάθε χρόνο εθελοντές νοσηλείας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιστημονικές και παιδαγωγικές απόψεις, περιλαμβάνει βασική θεωρητική κατάρτιση από έμπειρους εκπαιδευτές στα παρακάτω μαθήματα:

  • Ανατομία
  • Φυσιολογία
  • Νοσηλευτική
  • Διαιτητική
  • Πρώτες βοήθειες
  • Παθολογία
  • Χειρουργική

Η φοίτηση είναι δωρεάν και μετά τη συμπλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, απονέμεται το πτυχίο του εθελοντή νοσηλείας του ΕΕΣ. Ακολουθεί η πρακτική άσκηση στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου και η ηλικία τους από 18 έως 58.

Πληροφορίες στα γραφεία του τμήματος Μ. Μακρή 7.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26310 22835, 6972114160

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υπηρετώντας στην πράξη τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής θεομηνίας στη Δυτική Αττική, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει προκαλέσει τον θάνατο 20 συνανθρώπων μας, καθώς και ανυπολόγιστες υλικές ζημίες σε περιουσίες και υποδομές, έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να ενισχύσει τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής της Μάνδρας.
Όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν χρηματικά σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό της EFG EUROBANK A.E., με την αναγραφή «χρηματική ενίσχυση υπέρ των πλημμυροπαθών της Μάνδρας»:

ΛΟΓ/ΜΟΣ ΟΨΕΩΣ
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201368656
IBAN: GR5002602400000310201368656

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας στο έργο μας!

Την Πέμπτη 27/4/2017 πραγματοποιήθηκε μάθημα Πρώτων Βοηθειών για τους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Αγρινίου στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου .Η Διοίκηση του ΔΙΕΚ Αγρινίου ευχαριστεί το Τοπικό Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ειδικότερα την κ. Τσούτσικου Αρετή  για την πραγματοποίησή του.

Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Αγρινίου

ΚΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Η στενή συνεργασία σε θέματα εθελοντισμού που έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ – Περιφερειακό Παράρτημα Πάτρας.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, έγινε αναλυτική ενημέρωση των δράσεων που υλοποιούνται ή έχουν ήδη προγραμματιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερη αναφορά στη διαρκή συνεργασία που έχουν οι δύο φορείς, ιδίως τα τελευταία χρόνια με την εθελοντική αιμοδοσία, τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις.

«Το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι τεράστιο και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Η δράση σας καθίσταται επίκαιρη και αναγκαία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς είναι τεράστια, ειδικά στις ημέρες αυτές που η δυστυχία και η φτώχεια χτυπάνε την πόρτα όλο και πιο πολλών συνανθρώπων μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του ΕΕΣ, η γραμματέας Νικολίτσα Οικονόμου, ο ταμίας Βασίλης Βλασταράς και τα μέλη Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Μερσίνα Καπογιαννάτου, Ελπινίκη Τσάκωνα, ενώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβαν μέρος ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία