Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδού Πύργου-Πατρών, στο ύψος της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η κοπέλα επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο -και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- έχασε τον έλεγχο του μικρού αυτοκινήτου της και συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται.

Πηγή: patrisnews.com

Στην άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, με παρεμβάσεις τόσο στο οδόστρωμα όσο και στον ηλεκτροφωτισμό και τη σήμανση, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μ’ εργασίες συντήρησης που βρίσκονται ήδη σ’ εξέλιξη.

Έως ότου ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του δρόμου και ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αντικαταστήσει το σημερινό πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια σταθερά παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατόν συνθήκες και να ενισχύεται στο μέτρο του δυνατού η οδική ασφάλεια.    

Τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου συνοδεύονται, επίσης, από εκτεταμένους καθαρισμούς σε τάφρους, φρεάτια, αγωγούς κ.α. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Πρόκειται για μια εκτεταμένη παρέμβαση που έρχεται να βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου και να βοηθήσει ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί ως επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς» ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι για την Περιφέρεια παραμένει μεγάλος στόχος η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου. «Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις, όλες τις πιέσεις μας, ώστε να πάψουν η Δυτική Αχαΐα και Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι αποκομμένες από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου δείχνουν ότι είναι πλέον ζήτημα μερικών εβδομάδων η έναρξη των εργασιών κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.  «Εμείς παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες και φυσικά όπου είναι αναγκαίο παρεμβαίνουμε», σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος. 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας για την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου προβλέπονται ακόμα εργασίες πρασίνου σ’ όλο το μήκος της οδού, διαγραμμίσεις στα τμήματα που θα εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες και επαναδιαγραμμίσεις, καθώς και αποκαταστάσεις σε υφιστάμενα στηθαία.

Με βάση την μέχρι σήμερα εξέλιξη των εργασιών και την εκτίμηση του αναδόχου, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχει περατωθεί το 80% στις εργασίες καθαρισμού τάφρων, όπως επίσης το 50% των ασφαλτικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών της οδού, ενώ θα έχουν προχωρήσει και οι διαγραμμίσεις.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 38χρονος και ένας 11χρονος Ρομά να τραυματιστεί βαριά.

Ο 11χρονος, σύμφωνα με το patrastimes.gr δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς επίσης και κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και τα πόδια.

Το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων, με επικεφαλής τον διευθυντή της Μονάδας Ανδρέα Ηλιάδη, δίνει αγώνα για να κρατήσει στη ζωή τον 11χρονο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Και αστική ανάπλαση στην Παραλία Πατρών  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Για την εξέλιξη των εργασιών ανάπλασης στην Παραλία Πατρών ενημερώθηκαν και πάλι σήμερα σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και ο  αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με νεότερη επίσκεψή τους (η προηγούμενη έγινε την 1η Νοεμβρίου).

Κατά την επίσκεψη τους, περιηγήθηκαν  στην περιοχή παρέμβασης, όπου τους υποδέχθηκε ο  Παναγιώτης Φλωράτος  προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αχαΐας.

Οι παρεμβάσεις είναι ήδη ορατές. H  ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη  στην Παραλία Πατρών,  εκτείνεται σε ένα τμήμα 400 μέτρων  στην παραλιακή πλευρά, όπου  πραγματοποιούνται  εργασίες συνέχισης του πεζοδρομίου έως το Γυμνάσιο-Λύκειο Παραλίας. Το πλάτος του πεζοδρομίου επεκτείνεται στα  3,10 μ. και θα περιλαμβάνει κράσπεδο στην πλευρά του δρόμου,  πλάκες πεζοδρομίου διαστάσεων 40x40, φύτευση η οποία  θα είναι συνεχής και θα διακόπτεται κατά πλάτος των ήδη υπαρχόντων ανοιγμάτων για την πρόσβαση οχημάτων. Σε ικανές αποστάσεις πέραν της συνεχούς χαμηλής βλάστησης, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φωτιστικά σώματα και καλάθια αχρήστων.

«Προχωράμε στην αισθητική αναβάθμιση μιας υποβαθμισμένης  περιοχής και ιδιαίτερα του παραλιακού μετώπου.  Ήταν ένα  χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Παραλίας. Μας δόθηκε η δυνατότητα να το ικανοποιήσουμε,  στο πλαίσιο της μεγάλης παρέμβασης που έχουμε ξεκινήσει στην ΠΕΟ Πατρών – Πύργου,  από την Κάτω Αχαΐα, έχοντας ήδη φτάσει ως τα Τσουκαλέϊκα. Χωρίς χρονοτριβή όμως ξεκινήσαμε και τις  εργασίες αστικής ανάπλασης στην Παραλία.  Με την ολοκλήρωσή τους θα συνεχιστεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο ενδιάμεσο τμήμα από την Παραλία Πατρών έως τα Τσουκαλέϊκα, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της ανάπλασης. Θα παραδώσαμε ένα έργο οδικά άρτιο και ασφαλές που παράλληλα θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Παραλίας»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το συνολικό  έργο της συντήρησης της Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο τμήμα από Παραλία Πατρών έως Κάτω Αχαΐα, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

«Ολόκληρη η περιοχή αλλάζει όψη» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και πρόσθεσε: « Το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ασφαλέστερες μετακινήσεις στην καθημερινότητά τους και παράλληλα θα έχουν στη διάθεσή τους ένα αναβαθμισμένο παραλιακό τοπίο,  που βελτιώνει την ποιότητα ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκτελούνται  εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας και άρσης επικινδυνότητας  στην Παλαιά Εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Ο παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά το οδικό έργο γίνονται όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθιζήσεις και πραγματοποιούνται αποκαταστάσεις. Επίσης, σε ορισμένα, σημεία σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης και κατασκευή νέου τάπητα με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου.

Ένα σημαντικό τμήμα που αφορά την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, συμπεριλαμβανομένου του οικιστικού ιστού της Κάτω Αχαΐας, έχει ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τα όρια του τοπικού διαμερίσματος Τσουκαλεϊκων έχουν εκτελεστεί οι εργασίες αποκατάστασης και απομένουν οι εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Βίντεο με τη δήλωση του Περιφερειάρχη στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=kF3fWBmfyss και με τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=y3VON-TyyOM

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας  στην Παλαιά Εθνική οδό Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τα όρια της Παραλίας Πατρών έως την Κάτω Αχαΐα, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εκτελούνται εργασίες όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί καθιζήσεις και πραγματοποιούνται αποκαταστάσεις. Επίσης, σε ορισμένα, σημεία σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης και κατασκευή νέου τάπητα με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου.

Ένα σημαντικό τμήμα που αφορά την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, συμπεριλαμβανομένου του οικιστικού ιστού της Κάτω Αχαΐας, έχει ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τα όρια του τοπικού διαμερίσματος Τσουκαλεϊκων έχουν εκτελεστεί οι εργασίες αποκατάστασης και απομένουν οι εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας,  έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης στην Παραλία Πατρών.

Την περιοχή παρέμβασης επισκέφθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:  «Παραμένει άμεση προτεραιότητα μας η οδική ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους ώστε και η Π.Ε.Ο Πατρών – Πύργου να μετατραπεί σε έναν ασφαλή οδικό άξονα. Το πετύχαμε σε μεγάλο ποσοστό, καθώς από την Κάτω Αχαΐα έως το ύψος των Τσουκαλεϊκων η αναβάθμιση είναι ήδη ορατή.  Το διαπιστώνουν καθημερινά οι αναρίθμητοι χρήστες, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν ένα ασφαλή δρόμο για τις μετακινήσεις τους. Προχωρούμε αυτήν την περίοδο  σε έργα ανάπλασης στην περιοχή της Παραλίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων  και συνάμα αποτελούν χώρους αναψυχής και περιπάτου των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στην Παραλία Πατρών,  εκτείνεται σε ένα τμήμα 300 μέτρων  στην παραλιακή πλευρά, όπου  πραγματοποιούνται  εργασίες συνέχισης του πεζοδρομίου έως το Γυμνάσιο-Λύκειο Παραλίας. Το πλάτος του πεζοδρομίου επεκτείνεται στα  3,10 μ. και θα περιλαμβάνει κράσπεδο στην πλευρά του δρόμου,  πλάκες πεζοδρομίου διαστάσεων 40x40, φύτευση η οποία  θα είναι συνεχής και θα διακόπτεται κατά πλάτος των ήδη υπαρχόντων ανοιγμάτων για την πρόσβαση οχημάτων. Σε ικανές αποστάσεις πέραν της συνεχούς χαμηλής βλάστησης, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φωτιστικά σώματα και καλάθια αχρήστων.  Ακολούθως, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο ενδιάμεσο τμήμα από την Παραλία Πατρών έως τα Τσουκαλέϊκα, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της ανάπλασης.

Το συνολικό  έργο της συντήρησης της Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στο τμήμα από Παραλία Πατρών έως Κάτω Αχαΐα, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στην επίσκεψή του συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και στελέχη της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Αχαϊας.

Συνεχείς και κλιμακούμενες πρωτοβουλίες αποφάσισε να ξεκινήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, μετά την ατυχή εξέλιξη αναβολής της χθεσινής δημοπρασίας του Δ’ τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου (Βάρδα – Πύργος).

Το θέμα έφερε εκτάκτως στη σημερινή συνεδρίαση, προ ημερησίας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία μετέφερε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνοντας πως «οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαιτούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και καθαρά λόγια για όλη την πορεία του έργου της Πατρών – Πύργου. Να οριστεί άμεσα σαφής χρονικός ορίζοντας, να τεθεί χρονοδιάγραμμα».

Στην πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Σώμα, τίθενται ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα:

- Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης;

- Έχει υποβληθεί ως μεγάλο έργο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει υποβληθεί φάκελος και αν έχει εγκριθεί;

- Πότε θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί;

Αποφασίζεται:

  • Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Καλούμε μαζί μας σε κοινό αγώνα όλο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής (βουλευτές, Δημάρχους και φορείς)
  • Να γίνουν επαφές και συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, του Πολιτικούς Αρχηγούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για την υλοποίηση αυτού του έργου. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες ΤΩΡΑ. Όχι άλλη αναβολή, όχι άλλη καθυστέρηση» σημείωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Διεκδικούμε σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, την κατασκευή του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού. Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιστολή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν ήλθε στην περιοχή για να εγκαινιάσει τα 20 χλμ. Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου και να επισκεφθεί τα έργα στην Ιόνια Οδό, κατά την οποία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των οδικών αξόνων και περισσότερο της Ολυμπίας Οδού ζητώντας παράλληλα την επανεξέταση των τοποθέτησης διοδίων.

«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο-τον Μάρτιο 2015- είχαμε δημοσιοποιήσει μετά την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου της Πατρών – Πύργου το χρονικό. Πλέον επαναφέρουμε το θέμα ζητώντας άμεσα απαντήσεις στο τι θα γίνει. Δώστε μας ξεκάθαρες απαντήσεις. Μια ολόκληρη Περιφέρεια ζητά επιτέλους ρεαλιστικές δεσμεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας αναφέρθηκε και στα δύο ακόμη τμήματα για τα οποία δεν έχει ανακοινωθεί δυστυχώς τίποτα, αφήνοντας δίχως σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ένα μεγάλο τμήμα και ζήτησε άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός και για αυτά και ειδικότερα για τα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Σελίδα 1 από 3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία