Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 16/05/2019

 

Η κοινωνία δεν προοδεύει και η στάθμη του πολιτισμού δεν ανέρχεται, ει μη μόνο με την ανιδιοτελή δράση ορισμένων ατόμων.

Γιατί ασφαλώς αν αυτοί δεν εκινούντο από την επιθυμία να προσφέρουν χρήσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στην κοινωνία, ούτε εφευρέσεις και ανακαλύψεις θα υπήρχαν, ούτε πρόοδος θα εσημειώνετο, ούτε πολιτισμός θα ανεπτύσσετο, ούτε ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας θα αντιμετωπίζοντο.

Το γεγονός αυτό είναι αναμφισβήτητο, γιατί μαρτυρείται από την πείρα της καθημερινής ζωής. Πραγματικά όποιος θέλει να δώσει κάτι στην κοινωνία δεν περιμένει να ανέλθει σε αξιώματα ή να καταλάβει θέσεις για να το κάνει. Ούτε αναμένει άλλες υλικές αμοιβές ή ικανοποιήσεις. Το προσφέρει απλούστατα και χωρίς αυτές, αρκούμενος μόνο στη μεγάλη ψυχική ανακούφιση και την υπέροχη ηθική ικανοποίηση, που παρέχει η συναίσθηση της εκπληρώσεως του καθήκοντος του ανθρώπου και του πολίτου, ανώτερη της οποίας δεν υπάρχει στον κόσμο.

Σ’ αυτή την κατηγορία των ολίγων αριθμητικά ανθρώπων, των ευγενών και ανωτέρων, που εργάζονται για το καλό της κοινωνίας, επιτελούντες έργο αγάπης, καλοσύνης και δημιουργίας ανήκει ο συμπολίτης μας Σωτήρης Κωτσόπουλος, Δρ. Παιδοψυχίατρος, ιδρυτής του Κέντρου Ημέρας για παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, με έδρα το Μεσολόγγι (ΕΨΥΠΕΑ).

Πρόκειται για έργο κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ανθρωπισμού, σκοπός του οποίου είναι η προσφορά υπηρεσιών για αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος και αναπτυξιακή γλωσσική διαταραχή κατά την προσχολική ηλικία, με εξαιρετικά ευνοϊκά αποτελέσματα κατά την 15ετή λειτουργία του.

Είναι έργο στον τομέα της υγείας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, αλλά και έργο πολιτισμού που αποτελεί πηγή δύναμης, ελπίδος και αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών με πρόβλημα διαταραχών αυτιστικού φάσματος.

Είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα που ήταν ιδέα, έμπνευση, πρωτοβουλία και αποκλειστική δημιουργία του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, το οποίο αποτελεί πολύτιμη κοινωνική προσφορά στην πόλη μας και το νομό ευρύτερα, στην οποία προέβη χωρίς να αναμένει ή να προσδοκά χρηματικά ή οποιαδήποτε άλλα ανταλλάγματα, από φιλοδοξία και μόνο να ωφελήσει το γενικό συμφέρον, να εξυπηρετήσει ένα ευγενή και ζωτικής κοινωνικής ανάγκης και σημασίας σκοπό και να πραγματοποιήσει ένα ανώτερο κοινωνικό ιδανικό, προσφέροντας μια ευρύτερη υπηρεσία στην κοινωνία, με πολλούς κόπους, αγωνίες και προσωπικές θυσίες.

Στους μικρόψυχους και βάρβαρους καιρούς που περνάμε, όπως λέει και ο ποιητής Σεφέρης, τέτοιοι άνθρωποι μας χρειάζονται, με την δημιουργικότητα, την δυναμικότητα, τις αρετές και τα χαρίσματα του κ. Σωτήρη Κωτσόπουλου, γιατί αυτοί προβάλλουν και φανερώνουν την αισιοδοξία και την προοπτική αυτός ο τόπος να μείνει ζωντανός.

Επισκέφθηκα προ ημερών το ανωτέρω Κέντρο και έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση, τη λειτουργική του αρτιότητα, την θυσιαστική προθυμία στην εκπλήρωση της αποστολής όλου του προσωπικού, εξειδικευμένου και μη και την υψηλού βαθμού επιστημονική του προσφορά.

Γι’ αυτό ένιωσα την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, ως κάτοικος και δημότης της Ι.Π. Μεσολογγίου, με το παρόν δημοσίευμα, να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τις ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμόν μου στον διακεκριμένο επιστήμονα και εκλεκτό συμπολίτη μας, κ. Σωτήρη Κωτσόπουλο, στον οποίο αναμφίβολα ανήκει ο ουσιαστικός τίτλος του Ευεργέτου της Πόλης μας και του Νομού γενικότερα.

Ελπίζω οι συντεταγμένες εξουσίες του Νομού και της πόλης μας, να αναγνωρίσουν επισήμως την προσφορά του πολύτιμου αυτού κοινωνικού έργου και να τιμήσουν προσηκόντως τον εμπνευστή και δημιουργό αυτού, του τόσον αναγκαίου και ωφελίμου κοινωνικού έργου για την πόλη μας και το Νομό μας.

 

Χρίστος Θ. Παπαδημητρίου
Δικηγόρος

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Επίσκεψη στο ΕΨΥΠΕΑ Κέντρο Ημέρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή.

Το Κέντρο Ημέρας εδρεύει στο Μεσολόγγι και είναι το μοναδικό στο είδος του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Κέντρου  Ημέρας ενημέρωσε για το έργο του και πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία του Δήμου Μεσολογγίου αλλά και του Νομού γενικά, καθώς δέχονται παρέμβαση 80 παιδιά την εβδομάδα από την διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στο τέλος της ξενάγησης είπε: «Το λειτούργημα που επιτελείτε εσείς και η ομάδα σας, είναι άξιο προς μίμηση. Υποσχόμαστε θα είμαστε δίπλα σας και θα προστατεύσουμε τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και το έργο τους».

Στο τέλος ο κ. Κωτσόπουλος ευχήθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο να είναι δίπλα τους και από την θέση του Δημάρχου καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κώστας Λύρος  στηρίζει αυτήν την προσπάθεια ιδιωτικά.

 

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού Δημιουργική Ανατροπή

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της παρουσίας του στο Μεσολόγγι για τις γιορτές Εξόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος με μέλη του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ όπου τον ενημέρωσαν σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές. Ιδιαίτερη θερμή υποδοχή του επιφύλασσαν οι γονείς και τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Δύο παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμη ενώ ένα παιδί αυθόρμητα του δώρισε μια ζωγραφιά. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Κέντρο Ημέρας στο παιδί προσχολικής ηλικίας με Αναπτυξιακή Διαταραχή και τον ουσιαστικό ρόλο του στην πρόληψη της αναπηρίας χαρακτηρίζοντας το ως πρότυπο κέντρο. Απευθυνόμενος προς τα παιδιά και τους γονείς επισήμανε ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου διότι αυτό αποτελεί χρέος προς τα παιδιά μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύονταν από την σύζυγο του και τις δύο εγγονές του.

Στις 2 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day), όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και αρχής γενομένης από το 2008 διεξάγεται κάθε χρόνο.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό διοργανώθηκε και φέτος ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ που εδρεύει στο Μεσολόγγι σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα. Λαμπρινή Κολοβού και η Παιδοψυχίατρος-Επιστημονική Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου. Στη συνέχεια, ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος, Πρόεδρος της ΕΨΥΠΕΑ, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και έκανε μία σύντομη εισαγωγή για τον Αυτισμό καθώς και για το έργο του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ. Έπειτα, η σκυτάλη δόθηκε στην κα. Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο και μέλος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της  ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, που μίλησε για τον "Αυτισμό στα πλαίσια σωματικών παθήσεων". Ακολούθησε παρουσίαση από την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Δρ. Κατίγκω Χατζηπατέρα-Γιαννούλη,Ψυχολόγο με θέμα: "Αυτισμός: Σοβαρό αναπτυξιακό πρόβλημα στο παιδί: Οικογένεια-Σχολείο". Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ, ενώ η κα. Αλέκα Κοσμά, Διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, παρουσίασε το επιστημονικό έργο των ομιλητών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα για τον Αυτισμό και την ομαλή ένταξη των ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στην κοινωνία. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε μουσικό ταξίδι με εξαιρετική παρουσία από το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ι. Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπ. Χολέβα.

Η ΕΨΥΠΕΑ ευχαριστεί θερμά την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για τη συνεργασία και τη συμβολή της στη διοργάνωση της εκδήλωσης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Μεσολογγίου κ. Σπ. Χολέβα και όλα τα μέλη του συνόλου εγχόρδων που πλαισίωσαν το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης καθώς και όλο τον κόσμο που με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση αγκάλιασε την προσπάθειά μας!

 

 

Για το Δ.Σ της ΕΨΥΠΕΑ
Ο Πρόεδρος
Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος

                                                                       

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 τα μέλη της Μοτολέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ στο κτήριο «Μάνεση» και δώρισαν ένα Lap-top μάρκας Acer.

Το lap-top το παρέδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μοτολέσχης κος Γιώργος Ντίνιας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Σωτήρη Ι. Κωτσόπουλο. Το Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας ευχαρίστησαν θερμά τους Μοτοσικλετιστές Ι.Π. Μεσολογγίου για την πρωτοβουλία της δωρεάς ενός lap-top το οποίο θα βοηθήσει στην λειτουργία του Κέντρου Ημέρας και ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/12/2018

 

Δύο θέματα που χαρακτηρίζονται επίκαιρα στη σημερινή εποχή, η θανατική ποινή και η ευθανασία, αναλύθηκαν δεόντως σε ειδική εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Τρικούπειο.

Η υλοποίηση της εκδήλωσης ανήκε στον Λαογραφικό Σύλλογο Μεσολογγίου και την ΕΨΥΠΕΑ και προσέλκυσε αρκετούς Μεσολογγίτες που θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος επί τιμή Χρήστος Παπαδημητρίου και ο ψυχίατρος και πρόεδρος της ΕΨΥΠΕΑ Δρ. Σωτήρης Κωτσόπουλος, Αμφότεροι με επιστημονική κατάρτιση και γλαφυρό λόγο κατέγραψαν τα υπέρ και τα κατά με το νευρολόγο Κώστα Μπίσσα να συντονίζει την εκδήλωση.

Παρόντα ήταν πολλά μέλη του νομικού κόσμου, ένεκα και της συμμετοχής του Χρ. Παπαδημητρίου αλλά και της συνάφειας του θέματος με την επιστήμη, μέλη της δημοτικής αρχής, πρόεδροι συλλόγων και φορέων κ.α.

Σε άλλα ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ θα έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις τοποθετήσεις των δύο ομιλητών.

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα στα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 9

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία