Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, μια 63χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε κατά την είσοδό της στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Γραφείο Τύπου Αστ. Δ/νσης Περ. Δυτ. Ελλάδας

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου - μετά από επίσκεψη εκεί του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα - γίνονται γνωστά τα εξής:

«Ο Περιφερειάρχης γνώριζε το αίτημα για διακοπή και επισκέφθηκε το έργο, προκειμένου να παρέμβει προς το ΤΑΧΔΙΚ για επίσπευση πληρωμής, με στόχο να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών.

Η αίτηση για διακοπή έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2018, ενώ η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Μάλιστα, αυτό προκύπτει σαφώς και από το έγγραφο της Υπηρεσίας που επικαλείται ο κ. Φαρμάκης, περί απόφασης αποδοχής της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής Εργασιών του έργου: «Επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου», (ΑΔΑ 6ΦΕΣ7Λ6-3Η9) όπου το σχετικό 2, αναφέρει:

«2. Το γεγονός ότι ο ανάδοχος υπέβαλε στις 31-10-2018 στη Διευθύνουσα Υπηρεσία τον 1ο λογαριασμό του εν λόγω έργου, ποσού 35.080,00 ευρώ με Φ.Π.Α, ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και απεστάλη προς πληρωμή του στο ΤΑΧΔΙΚ στις 14-11-2018. Ο λογαριασμός  αυτός δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

Σύμφωνα με το άρθρο 152 του Ν.4412/2016, αν η πληρωμή ενός λογαριασμού καθυστερήσει χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, πέρα του διμήνου από την υποβολή του ή την επανυποβολή του, οφείλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου Ζ του Ν. 4152/2013, τόκος υπερημερίας. Ο ανάδοχος μπορεί να διακόψει τις εργασίες, αφού κοινοποιήσει στη Διευθύνουσα Υπηρεσία ειδική έγγραφη δήλωση».

Είναι απόλυτα σαφές ότι αν είχε μελετηθεί το έγγραφο, θα είχε αποφευχθεί η σημερινή παραπληροφόρηση η οποία προφανώς μπορεί ν’ αποδοθεί στην άγνοια του κ. Φαρμάκη ή στην αγωνία του να επινοήσει κενά και παραλείψεις στη λειτουργία της περιφερειακής αρχής».

Eπισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Αιτωλοκαρνανίας

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΡΟΙΣΤ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Έχοντας υπ’όψη:

Την με αριθ. πρωτ. 38306/554/05-02-2019 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του ανωτέρω αναφερομένου έργου.

Το γεγονός ότι ο ανάδοχος υπέβαλε στις 31-10-2018 στη Διευθύνουσα Υπηρεσία τον 1ο λογαριασμό του εν λόγω έργου, ποσού 35.080,00 ευρώ με Φ.Π.Α, ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και απεστάλη προς πληρωμή του στο ΤΑΧΔΙΚ στις 14-11-2018 .Ο λογαριασμός αυτός δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα , χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου. Σύμφωνα με το άρθρο 152 του Ν.4412/2016, άν η πληρωμή ενός λογαριασμού καθυστερήσει χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, πέρα του διμήνου από την υποβολή του ή την επανυποβολή του, οφείλεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου Ζ του Ν. 4152/ 2013, τόκος υπερημερίας. Ο ανάδοχος μπορεί να διακόψει τις εργασίες, αφού κοινοποιήσει στη Διευθύνουσα Υπηρεσία ειδική έγγραφη δήλωση.

Την εξακρίβωση ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στην Ειδική Δήλωση Διακοπής εργασιών σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 161 του Ν. 4412/2016.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 10/01/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε συνθήκες Σιβηρίας, γίνονταν οι δίκες τις ημέρες της επέλασης της «Σοφίας» και του «Τηλέμαχου», στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου.

Το κρύο ήταν τσουχτερό στις αίθουσες των δικαστηρίων και τόσο οι Δικαστές όσο και οι άνθρωποι που είχαν τις υποθέσεις τους αναγκάζονταν να κάθονται με το παλτό και το κασκόλ. Οι Δικαστές ήταν αδύνατον να κάνουν την δουλειά τους κάτω από τέτοιες συνθήκες, όπως επίσης και οι Δικηγόροι. Αν και γινόταν προσπάθεια να ανάψουν το κλιματιστικό, αυτό δεν κατάφερνε να ανεβάσει την θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα, τουλάχιστον τόσο όσο χρειάζεται για να μπορεί κάποιος να αισθάνεται ότι μπορεί να παραμείνει για κάποια ώρα στην αίθουσα, χωρίς να παγώσει. Εκτός από το κρύο που υπήρχε προς την πλευρά της Έδρας, χειρότερη ήταν η κατάσταση στην υπόλοιπη αίθουσα, όπου έπρεπε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10/01 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στα Δικαστικά Μέγαρα, Αγρινίου, Λευκάδας και Μεσολογγίου γιατί με στήριξαν στην μονοσταυρία στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και έστειλαν την υποψηφιότητά μου ψηλά.

Για μία ψήφο δεν πέτυχα την είσοδό μου στο Συμβούλιο αφού έτυχε να λείπουν συνάδελφοι που στήριζαν την υποψηφιότητά μου.

Δεν πειράζει όμως αυτό το ταξίδι τώρα ξεκινάει και θα έχει συναρπαστική συνέχεια.

Στις 18 Οκτωβρίου γίνονται εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εφετείων της Χώρας καθώς και στον Άρειο Πάγο.Μεταξύ των υποψηφίων για το Πενταμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο υπάγονται τα δικαστικά μέγαρα Αγρινίου, Λευκάδας και Μεσολογγίου είναι και ο Γεράσιμος Μαλούσης, με καταγωγή από  Αστακό Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας αφού ως εργαζόμενος στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, χαίρει της μεγάλης εκτίμησης των συναδέλφων του στα ανωτέρω δικαστικά μέγαρα.

Διαφωνία για το χρώµα…

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 13/09/2018

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου µε προϋπολογισµό 250.000 ευρώ, που προέρχονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύµφωνα µε τη µελέτη θα αντικατασταθούν τα εξωτερικά κουφώµατα, πόρτες και παράθυρα, τα οποία παρουσιάζουν µεγάλη φθορά από τον χρόνο και τα καιρικά φαινόµενα. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που η βροχή έµπαινε στο εσωτερικό του κτιρίου, καταστρέφοντας υπολογιστές και άλλα, ενώ στο υπόγειο η υγρασία έχει καταστρέψει πολλά αρχεία. Όλα αυτά πλέον θα πάψουν να υφίστανται αφού έστω και µε καθυστέρηση το έργο ξεκίνησε...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 13/09 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία