Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια γιορτινή μέρα έζησαν χθες οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, αφού εγκαινιάστηκε η δανειστική βιβλιοθήκη του.

Όπως μας είπε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Χαρά Χριστοδούλου, είμαστε όλοι μας χαρούμενοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε τη βιβλιοθήκη μας!

Η βιβλιοθήκη, που έγινε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με βιβλία που βρέθηκαν παροπλισμένα κι αναξιοποίητα μέσα σε χώρους του σχολείου, με πολύ μεράκι και πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών και της μητέρας κας Αλεξάνδρας Μακρή-Διβάρη, βιβλιοθηκονόμου, ξεκινά τη λειτουργία της με 512 τίτλους.

Το σχολείο φιλοδοξεί η βιβλιοθήκη αυτή να είναι ένα κομμάτι της σχολικής ζωής, που θα δίνει χαρά στους μαθητές και θα υπηρετεί τους παιδαγωγικούς και γνωστικούς στόχους του, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της σχολικής κουλτούρας και κάνοντας το σχολείο έναν οργανισμό μάθησης.

Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με περισσότερα βιβλία, μερικά υπάρχουν ήδη σε αποθηκευτικούς χώρους και άλλα νέα που θα αποκτηθούν στη συνέχεια.

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη μέρα, με δραστηριότητες δημιουργικής γραφής από την κα Καίτη Θηραίου.

Η Καίτη Θηραίου είναι φιλόλογος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε στην Αθήνα, Ελληνική Φιλολογία και σκηνοθεσία. Εργάστηκε για είκοσι χρόνια σαν σκηνοθέτης στον κινηματογράφο, στην ΕΡΤ και σαν διευθύντρια παραγωγής. Σήμερα εργάζεται σα φιλόλογος στην Ηλεία, Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Βασιλακίου. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα (εκδόσεις Ίαμβος).

Πιο συγκεκριμένα η κα Θηραίου έκανε δημιουργική γραφή:

Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις:

- Το μακρινάρι αλφαβητάρι

- Το κυνήγι των χαμένων λέξεων

- Βάγια η κουκουβάγια

- Ντάλια η βεντάλια

Για τις Γ΄και Δ΄ τάξεις:

- Η αφηρημένη πρόταση

- Το χαλασμένο τρένο

Για τις Ε΄ και ΣΤ¨ τάξεις:

- Τα χρώματα της ποίησης

- Μια συνέντευξη

Τη χαρά αυτή του σχολείου μοιράστηκαν και οι:

Σακκούλης Δημήτριος και Αλέξιος Μαστρογιάννης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, ο Τσιλίκας Θεόδωρος, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ Αιτ/νίας, η Μανικάρου Μεταξούλα, φιλόλογος, ο Βουγιουλίδης Γιώργος, Δ/ντης Δ.Σ. Αγγελοκάστρου, ο Κόκκοτος Βασίλης, Δ/ντής Δ.Σ. Δοκιμίου, η Ρακιντζή Αθανσία, Δ/ντρια 16ου Δ.Σ. Αγρινίου, ο Κολοβός Στέφανος, πρώην σχολικός σύμβουλος, ο εφημέριος του χωριού, π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, η Μακρή-Διβάρη Αλεξάνδρα, βιβλιοθηκονόμος, το προεδρείο του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και όλο το προσωπικό της εκπαιδευτικής κοινότητας, που τίμησαν τη γιορτινή εκδήλωση με την παρουσία τους.

Πηγή: kalyvia.gr

Στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας, κάνοντας πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει. Ο κ. Κατσιφάρας θέλησε να ενισχύσει τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου και προσέφερε βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, είχε αναφερθεί στην ανάγκη το νέο διδακτήριο να αποκτήσει βιβλιοθήκη , ζητώντας από τους πολίτες της περιοχής να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα βρέθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα και την Εκτελεστική Γραμματέα Διονυσία Μαράτου, στο Δημοτικό Σχολείο και παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας Χρήστου Νικολάου παρέδωσε τα βιβλία, τονίζοντας πως από την πλευρά της Περιφέρειας η ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης δεν σταματά μόνο σ’ αυτή την αποστολή.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να βοηθήσουμε τη νέα γενιά στην κατάκτηση της γνώσης», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Η ιδέα «έπεσε» το Μάρτιο του 2014.

Να δημιουργήσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη στο σχολείο μας, το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου. Πρώτα – πρώτα, για να ανοίξουμε το σχολείο στους μαθητές μας κι άλλες ώρες πλην του ωραρίου λειτουργίας του. Για να περνούν τα διαλείμματά τους ή μια ώρα που έχουν κενό σ’ ένα χώρο «γεμάτο γνώση». Τελευταίος και υπέρ-φιλόδοξος στόχος, για να είναι ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας.

Στείλαμε επιστολές σε όλους τους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι προθυμότατα ανταποκρίθηκαν προσφέροντάς μας βιβλία. Με ανοιχτή επιστολή μέσω του τοπικού τύπου απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας. Κάποιοι, έστω λίγοι, ανταποκρίθηκαν. Θα αναφέρουμε ιδιαιτέρως τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Κοντό, ο οποίος σε κάθε ταξίδι του στο Μεσολόγγι μας θυμάται.

Αναζητήσαμε χώρο για τη στέγασή της. Ο οικίσκος, που μας παραχωρήθηκε πρόθυμα από το Δήμο, μεταφέρθηκε χάρη στην ευγενική προσφορά του κ. Σωκράτη Κουφού, στήθηκε χάρη στο μηχανικό κ. Κώστα Λύρο και τοποθετήθηκαν ράφια με τη χορηγία της κας Βάσως Μπίσσα – Σταφυλάκη.

Δεν έγιναν όλα εύκολα. Δεχτήκαμε υποσχέσεις, ακούσαμε αρνήσεις, απογοητευτήκαμε, ελπίσαμε, πιέσαμε… Δεν το βάλαμε κάτω… Ήταν εκείνο το «τι γίνεται με τη βιβλιοθήκη μας;» που ρωτούσαν οι μαθητές και το οποίο μας στήριζε.

Νοέμβριος 2015. Την ημέρα του περιπάτου οι μαθητές που ανήκουν στο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης τοποθετούν τα βιβλία στα ράφια. Στο χώρο της βιβλιοθήκης ο Παναγιώτης Μυλωνάς, στο χώρο της αποθήκης η Ελένη Πλακίδα κι ανάμεσά τους τα παιδιά να μεταφέρουν, να τοποθετούν, να αστειεύονται, να γελούν και να μαλώνουν ποιο θα κουβαλήσει τα περισσότερα. Ένα πανηγύρι… Μια διάχυτη ευφρόσυνη διάθεση. Κάθε μέρα τακτοποιούμε κάτι, καθαρίζουμε, σχεδιάζουμε, τους αλλάζουμε θέση… Σε λίγο, θα είμαστε έτοιμοι να την ανοίξουμε επισήμως. Για εμάς, για εσάς, για όλους.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος

«Μαθητής – Αναγνώστης: μια σχέση φιλότητας»

2ο Γενικό Λύκειο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δανειστική βιβλιοθήκη

Μια µεγάλη προσπάθεια έχουν ξεκινήσει οι µαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου σε συνεργασία µε τους καθηγητές Ελ. Πλακίδα, Ελ. Καρβέλη και Π. Μυλωνά.

Ο λόγος για την προσπάθεια δηµιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης, µια κίνηση που...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία