Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:

«Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms)». Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο υπόστεγο του πρώην ΚΤΕΛ όπισθεν του καταστήματος JUMBO από τις 08:00 π.μ. έως τις 9:30 π.μ.».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Ανδρέας Καλαμπαλίκης μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βλασίου για να συντονίσουν τις προσπάθειες  διάνοιξης του οδικού δικτύου.

Με τα μηχανήματα να επιχειρούν από νωρίς το πρωί στο ορεινό τμήμα του Δήμου Αγρινίου συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κύμα κακοκαιρίας.

Aύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βλασίου και Καλλιθέας.

Ενώ τις επόμενες ημέρες θα λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενες αίθουσες:

 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, από 8.00 έως 20.00

  • Αίθουσα 1ου ΚΑΠΗ Αγρινίου, Αγίου Ιωάννη Βραχωρίτη (κοντά στον Άγιο Δημήτριο), τηλ.: 2641029319,
  • Αίθουσα 2ου ΚΑΠΗ Αγρινίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Νικομήδειας, Άγιος Κωνσταντίνος, τηλ.: 2641023030

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, από 8.00 έως 20.00

  • Αίθουσα 1ου ΚΑΠΗ Αγρινίου, Αγίου Ιωάννη Βραχωρίτη (κοντά στον Άγιο Δημήτριο),     τηλ.: 2641029319,
  • Αίθουσα 2ου ΚΑΠΗ Αγρινίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Νικομήδειας, Άγιος Κωνσταντίνος, τηλ.: 2641023030

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση 6ης ΥΠΕ Πελ/σου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Αιτ/νίας, το Κ.Υ. Μύτικα, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσολογγίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και την Εταιρεία Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδας – Ιπποκράτης, στα πλαίσια υλοποίησης ενημερωτικών εκδηλώσεων για θέματα υγείας συμμετάσχει στην υλοποίηση Επιστημονικής Εκδήλωσης με θέμα:

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Ενημέρωση Πληθυσμού, Πτώσεις στην Τρίτη Ηλικία»,

την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ώρα 17.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία. Οι ηλικιωμένοι αποτελούν ίσως την πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινότητας. Οι πτώσεις είναι ένα από τα σπουδαιότερα και συχνότερα συμπτώματα που παρουσιάζονται σε αυτή την ηλικία και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στην ποιότητα ζωής τους. Η πλειονότητα των πτώσεων συμβαίνει στο σπίτι και δεν σχετίζονται με συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή εποχή. Επίσης συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων δραστηριοτήτων, όπως είναι το περπάτημα ή σε άλλες απλές καθημερινές συνήθειες. Με δεδομένο ότι η θεραπεία δεν είναι καλύτερη και οικονομικότερη από την πρόληψη, η προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των συνεπειών μιας πτώσης είναι σημαντική. Η στρατηγική της πρόληψης των σωματικών κακώσεων από πτώσεις έχει ουσιαστικά δυο κατευθύνσεις: τον έλεγχο των παραγόντων κινδύνου που προδιαθέτουν σε πτώση όπως εγγενείς (σωματική αδυναμία, πολυφαρμακία κ.α) ή εξωγενείς λόγοι (κατοικία, τάπητες κ.α). Επίσης σημαντική είναι η εκπαίδευση εκείνων που έχουν υψηλότερη πιθανότητα όπως για παράδειγμα ηλικιωμένων που ζουν μόνοι. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των πτώσεων γιατί πολλές μπορούν να αποφευχθούν και γιατί γήρανση δεν σημαίνει απαραίτητα και απώλεια της ανεξαρτησίας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προάγει την Ανοιχτή και Κοινωνική Καινοτομία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου «OSIRIS» (INTERREG EUROPE). Η Διεύθυνση Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης www.westgate.gr του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» www.cti.gr είναι ένας από τους οκτώ ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο OSIRIS www.interregeurope.eu/osiris/.

Στόχος του έργου είναι να προωθήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία. Το έργο υλοποιείται στο ενιαίο πανευρωπαϊκό περιβάλλον, επιδιώκοντας να προκύψουν νέες περιφερειακές πολιτικές που θα δοκιμαστούν και θα εφαρμοστούν για την άνθιση συνεργατικών και περιφερειακών συστημάτων καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι η Περιφέρεια Vasterbotten (Σουηδία) ενώ οι υπόλοιποι εταίροι προέρχονται από τη Φινλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Το έργο εστιάζει στη μελέτη και ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών που έχουν ήδη εφαρμοστεί στις συμμετέχουσες περιφέρειες, έχουν προκύψει από περιφερειακά έργα και άλλες πρωτοβουλίες, έχουν συνεισφέρει στην καινοτομία και περιφερειακή ανάπτυξη και έχουν αποδειχθεί και αναγνωριστεί ως καλές πρακτικές. Οι καλές πρακτικές που συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της ανοιχτής καινοτομίας και υιοθέτηση επιτυχημένων πολιτικών, θα αποτελέσουν πολύ χρήσιμα παραδείγματα για τους φορείς χάραξης πολιτικής και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των στρατηγικών τομέων και στην έξυπνη εξειδίκευση κάθε περιοχής. Η απόκτηση εμπειριών, γνώσης και νέων ιδεών θα αποτυπωθούν σε Σχέδια Δράσης (Action Plans), ένα για κάθε συμμετέχουσα Περιφέρεια.

Τοπικοί φορείς που έχουν αποδεχτεί να συμμετάσχουν στις δράσεις του έργου και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών είναι τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι φορείς αυτοί θα προωθήσουν παραδείγματα Ανοικτής και Κοινωνικής Καινοτομίας που έχουν εφαρμόσει αλλά και θα υιοθετήσουν καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Fundao (Πορτογαλία), ο οποίος μεταμορφώθηκε από έναν απομονωμένο με υψηλή ανεργία Δήμο, σε έναν χώρο έλξης νέων επιστημόνων και διεθνών επιχειρήσεων μέσα από την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων βιομηχανικών χώρων και προώθηση κινήτρων σε νέες επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν εκεί (μείωση δημοτικών τελών, δικτύωσης κτλ). Από ελληνικής πλευράς, στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών, παρουσιάστηκαν από το Επιμελητήριο Αχαΐας οι πρακτικές «Patras Open Mall» www.patrasopenmall.gr και «Culture and Shopping» www.cultureandshopping.gr που είχαν σαν στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.

Το ΙΤΥΕ Διόφαντος καλεί όλους του τοπικούς φορείς να ενημερωθούν για το έργο και να λάβουν μέρος στις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις του, με στόχο να προωθηθεί η Ανοικτή και Κοινωνική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Ελένη Αρβανίτη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 2610997309, Διεύθυνση Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Πληροφορίες για το έργο και τις καλές πρακτικές βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο του έργου OSIRIS-Open Social Innovation policies driven by co-creative Regional Innovation ecosystemS» www.interregeurope.eu/osiris/

 

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Αγρινίου

Παρακαλείσθε όπως την 10η Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, παραστείτε σε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1, στο Αγρίνιο, (πρώην κτίριο Τράπεζας Ελλάδος) με θέμα:  «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΚΡΙΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου και ύστερα από συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 51

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία