Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παραδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ύστερα από άμεση παρέμβαση του Δήμου Αγρινίου, το κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στον Βλοχό.

Εξαιτίας κατολίσθησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καινουργίου και Βλοχού, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην μετακίνηση των πολιτών.    

Mε  εντολή  του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ξεκίνησαν  οι εργασίες, την Δευτέρα 13 /02/2017 και ολοκληρώθηκαν στις  20/02/2017,  για την αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης μήκους 55 μ. με μεταβλητό ύψος από 3 – 5,50μ.

Ο Δήμος Αγρινίου έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών  ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη αποκατάστασης ενός επικίνδυνου σημείου για την διέλευση των κατοίκων της περιοχής΄.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απολογισμός της Δημοτικής αρχής Αγρινίου, που παρουσιάστηκε χθες 15/2/2017, με παρόντες μόνο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, μόνο καλές εντυπώσεις δεν αφήνει στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Σημειωτέο, ότι οι παρατάξεις της μειοψηφίας αποχώρησαν, από τη συνεδρίαση, καθώς δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες χρονικά και ουσιαστικά, δηλαδή:

α. Δεν  ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου, δέκα πέντε (15) μέρες πριν τη συνεδρίαση και                

β. Δεν έλαβαν οι δημοτικές παρατάξεις πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολύ σοβαρά, και αφορούν στην αντίληψη που έχουν οι εκάστοτε κρατούντες για τις ευθύνες τους, για την ουσία της δημοκρατίας και για το σεβασμό τους προς τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου. Η αιτιολόγηση, ότι το ίδιο γινόταν και παλαιότερα, δεν αποσείει τις ευθύνες, ούτε της τωρινής Δημοτικής αρχής, ούτε της προηγούμενης,  γι’ αυτές τις συμπεριφορές, ούτε βέβαια και των παρατάξεων της μειοψηφίας, που επί τόσα χρόνια δεν αντιδρούσαν.

Το παραπάνω γεγονός είναι μόνο ένα σύμπτωμα-ένδειξη, πως και η τοπική αυτοδιοίκηση νοσεί, όπως νοσεί και όλη η πολιτική λειτουργία της χώρας, που θέλει την κοινωνία στη γωνία και αντιδημοκρατικά να παίρνονται αποφάσεις, χωρίς αυτήν, γι’ αυτήν! Σ’ αυτές τις συμπεριφορές καθοριστικός  και σκόπιμος είναι ο  ρόλος του εκλογικού συστήματος, που δίνει στην σχετικά πλειοψηφούσα παράταξη απόλυτη πλειοψηφία σε αριθμό δημοτικών συμβούλων, καταστρατηγώντας την αναλογικότητα εκλογικής δύναμης και συμβούλων, σε κάθε δημοτική παράταξη. Όλα αυτά  στη λογική, «είμαστε πλειοψηφία-κάνουμε ότι θέλουμε», αγνοώντας κανονισμούς και κοινωνία. Ακόμα, ο «Καλλικράτης», αποκόβει τις τοπικές κοινωνίες από τη λήψη των αποφάσεων, αφού στην ουσία η τοπική αυτοδιοίκηση σε πρώην κοινότητες, ακόμη και κεφαλοχώρια, έχει ουσιαστικά καταργηθεί!

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θεωρεί, πως η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι θεσμός αυτοοργάνωσης των τοπικών κοινωνιών και οφείλει να ενεργοποιεί όλους τους πολίτες στην κατεύθυνση γνώσης και επίλυσης των προβλημάτων που τους απασχολούν σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2017 αυτονόητα δεν έχει κύρος στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και πλήττει τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλει να επαναληφθεί, όπως προβλέπεται! Ταυτόχρονα οφείλουν και οι παρατάξεις, που αποχώρησαν, να επιμείνουν στην επανάληψη της παραπάνω συνεδρίασης.

Λαϊκή Ενότητα

Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αγρινίου

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 μ.μ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιηθεί η 1η ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016».

(Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ιδού ο υπεύθυνος για την απομόνωση του Αγρινίου»

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στην πόλη μας και τα όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου για το θέμα της κάθετης σύνδεσης της Ιονίας οδού με το Αγρίνιο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την υποκριτική στάση του κ. Παπαναστασίου.

Τον τελευταίο καιρό εκφράζεται μια έντονη δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά στην επιλογή των μελετητών και στην ευθύνη του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας που άφησαν την πόλη μας χωρίς κάθετη σύνδεση με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι σεβαστές και δικαιολογημένες.

Όχι όμως οι φωνές των υποκριτών και αποκλειστικά υπευθύνων γι’ αυτή την κραυγαλέα και εγκληματική παράλειψη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε μια μηδενιστική ρητορική που υποβαθμίζει το ρόλο της διέλευσης της Ιονίας οδού από την περιοχή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο νέος δρόμος δεν έχει να προσδώσει κάτι στο Αγρίνιο, αν δεν υπάρξει κάθετη σύνδεση της πόλης με αυτόν».

Δηλώσεις από τις οποίες ξεχειλίζει η υποκρισία. Την ίδια ρητορική χρησιμοποίησε και όταν είχε απέναντί του τον κ. Σκουρλέτη.

Πρέπει όμως να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη του Δημάρχου και να παρουσιάσουμε με στοιχεία στους δημότες το μέγεθος της υποκρισίας του.

Συγκεκριμένα στην εισήγησή του, την οποία διατύπωσε και ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ως  πρόεδρος τότε του ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, στη διημερίδα «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (Δυτικός Άξονας) Εξελίξεις και Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 14 &15 Μαΐου 2004, πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Προτείνουμε την ανακατασκευή του τμήματος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τη θέση Ερμίτσα έως τον Κόμβο Αμαλίας σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, καθώς και την επέκτασή της μέχρι τις θέσεις Μπάγια και Κουβαρά με ένα επιπλέον ίχνος ανά κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να αποτελέσει την άμεση και οικονομικότερη λύση για τη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον Δυτικό Άξονα».

Ιδού λοιπόν ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη μη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Καμία αναφορά – πρόταση για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Η πρότασή του, σύμφωνα με το προπαρατιθέμενο κείμενο της εισήγησής του, ήταν να συνδεθεί το Αγρίνιο μέσω Κουβαρά…

Τώρα, ο κ. Παπαναστασίου  θεωρεί την υλοποίηση της εισήγησης – πρότασής του ως «έγκλημα εις βάρος του Αγρινίου» και προσπαθεί να αποκρύψει το ατόπημά του, ρίχνοντας την ευθύνη στη σημερινή κυβέρνηση.

Αν ο κ. Παπαναστασίου είχε συμπεριλάβει στην τότε εισήγησή του την πρόταση για κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό, τώρα δεν θα δίναμε αγώνα για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.

Δυστυχώς όμως ο κ. Παπαναστασίου ανήκει σ’ εκείνο το πολιτικό προσωπικό που δεν είχε την έμπνευση, την πολιτική διορατικότητα και εν τέλει τη στοιχειώδη λογική, να κατανοήσει τη σημασία της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό για τα συμφέροντα της περιοχής μας και να την διεκδικήσει σε κατάλληλο χρόνο, δηλαδή από τότε που σχεδιαζόνταν η διέλευσή της Ιονίας Οδού.

Συνεπώς, η συμμετοχή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας σε όλη τη διαδρομή του είτε ως αντινομάρχης, είτε ως πρόεδρος του ΤΕΕ, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος καταγράφεται αρνητική.

Επειδή όμως για πρώτη φορά σήμερα αναγνωρίζεται από την πολιτεία η αναγκαιότητα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και εκδηλώνεται  με  σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η βούλησή της  να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, αν αυτό τελικά γίνει πραγματικότητα, θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τόπο  μας, την οποία όμως δεν δικαιούται να πιστωθεί ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου λόγω της ευθύνης του, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, για τον αποκλεισμό και τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Αγρινίου.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς με θέμα: «Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό», σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγρινίου.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Γεωργίου Μελιάδη, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Λουκία Σκύλου, Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής, Βασιλική Αλαμπασύνη, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Θεοδώρα Παπαβασίλη Οικονομολόγος Διοικητικός) παρουσία του κ. Δημήτρη Σπαθούλα, κλινικού ψυχολόγου παίδων, επισκέφθηκαν τα κάτωθι σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

  • 80 Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  • 10 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου Αγρινίου
  • 20 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου Αγρινίου
  • Ιδιωτικό Σχολείο ‘Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα’

Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του καίριου προβλήματος των αδέσποτων. Ειδικότερα η κ. Βασιλική Καραπαπά αναφέρθηκε στην σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων μέσα από τα χιλιάδες χρόνια συμβίωσης και συνεξέλιξης, η κ. Λουκία Σκύλου αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και κυρίως στο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου και τις υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων. Στη συνέχεια, ο κ. Σπαθούλας πραγματοποίησε βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν-βιώσουν καλύτερα την πληροφόρηση και τα ενθάρρυνε να ζωγραφίσουν και να γράψουν μηνύματα θέτοντας ερωτήματα γύρω από τα συναισθήματά τους. Τις εισηγήσεις πλαισίωσε video του Δήμου Αγρινίου που αναφερόταν σε αδέσποτα ζώα του αστικού ιστού του Δήμου Αγρινίου, για τα οποία μερίμνησε ο Δήμος και φρόντισε για την περίθαλψη, εμβολιασμό και την επανένταξή τους στο περιβάλλον ή την υιοθέτησή τους, καθώς μια ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη των ζώων χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες με τίτλο ‘Ομπρέλα’ του κ. Γιάννη Μπλέτα. Επιπλέον, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό i) σχετικό με τις υποχρεώσεις του Δήμου και των πολιτών για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ιι) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων www.oie.int που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ, http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia). Ο κ. Μελιάδης τόνισε ότι «η προσπάθεια του Δήμου για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται είναι συνεχής και επίμονη και σε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία. Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν στα 3 Δημοτικά σχολεία της Νεάπολης, στο Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου, στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και στα 10, 40 και 130 Δημοτικά Σχολεία Αγρινίου. Ο Δήμος στηριζόμενος στην κατανόηση των πολιτών και τη συμβολή τους στη διαχείριση των αδέσποτων θα επιδιώξει την ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ώστε το έτος 2017 να λειτουργήσουμε αποτελεσματικότερα προς την κατεύθυνση των στειρώσεων, της θεραπείας, της φροντίδας, των υιοθεσιών τους καθώς και της προστασίας της υγείας των πολιτών». Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Παιδείας του Δήμου Αγρινίου και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης. Για την εκστρατεία των ενημερωτικών εκδηλώσεων επιλέχθηκε, μετά από κλήρωση, ομαδικό έργο του 18ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αγρινίου να φιλοτεχνήσει την ηλεκτρονική αφίσα των ενημερώσεων του 2017. Το έργο είναι από το διαγωνισμό ζωγραφικής του 2016 με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» παιδιών του νηπιαγωγείου και μαθητών των Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος εγκρίνεται το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 70.830.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.980.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

O Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την αναπτυξιακή ευκαιρία και την τελική ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα:

« Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκάθαρο όραμα και δουλεύει  εντατικά για την επίτευξή του. Ακολουθώντας αναπτυξιακή πορεία, δρομολογήσαμε μια σειρά δράσεων που οδηγούν στην υλοποίηση  του προγράμματος μας. Ένας  σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της νέας προοπτικής είναι το Στρατηγικό Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  που  περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανάδειξη του υδάτινου στοιχείου, δημιουργία πράσινων δακτυλίων, από το ιστορικό κέντρο έως και την ευρύτερη αστική περιφέρεια, πεζοδρομήσεις, δημιουργία ελεύθερων χώρων. Δημιουργούμε μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, με λιγότερη κυκλοφοριακή ένταση  και περισσότερους ελεύθερους χώρους πρασίνου. Έναν Δήμο που προτάσσει την βελτίωση της ποιότητας ζωής  και ενσαρκώνει το όραμα μας για τo Αγρίνιο. Έναν Τόπο να ζεις».           

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 53

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία