Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 18/04/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές έγινε η σύσκεψη των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, στην ΠΕΔ στο Μεσολόγγι, με βασικό θέμα συζήτησης την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Η δημιουργία αυτού του Πανεπιστημίου, αποτελεί απόφαση και των τριών δημοτικών συμβουλίων και οι δήμαρχοι Γ. Παπαναστασίου, Ν. Καραπάνος και Τ. Λουκόπουλος αντίστοιχα, εμφανίστηκαν ως ένα αραγές μέτωπο διεκδίκησης στην σύσκεψη, από την οποία απουσίαζαν οι υπόλοιποι βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, παρόλο που είχαν κληθεί. Η ίδρυση, του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την κοινή πρόταση, θα συμπεριλάβει τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, τα τμήματα του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, καθώς επίσης τα τμήματα του ΤΕΙ στην Πάτρα, που το Πανεπιστήμιο Πατρών αρνείται...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18/04 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Θα ήθελα ολόψυχα να σας συγχαρώ για τη φετινή πορεία που οδήγησε σε μια ακόμη επιτυχία.

Η συλλογική προσπάθεια των αθλητών, του προπονητή αλλά και της Διοίκησης έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και συνέτειναν ώστε να επιτευχθεί η είσοδος στα play off για Γ Εθνική.

Η επιτυχία της ομάδας δεν είναι τυχαία καθώς προήλθε μέσα από συστηματική και σκληρή δουλειά. Έρχεται ως επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Έχετε την αταλάντευτη στήριξή μας και τη διαβεβαίωση ότι κατανοούμε την προσπάθεια που καταβάλλετε για την επίτευξη του στόχου σας.

Εύχομαι να ολοκληρώσετε την επιτυχημένη πορεία με την άνοδό σας στην Γ Εθνική. Καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης και ελέγχων παραβάσεων στο δρόμο Αγρίνιο – Παραβόλα ζητά από την τοπική Αστυνομία ο Γιώργος Παπαναστασίου, με σχετική επιστολή. Παράλληλα, με έτερη επιστολή του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Παπαναστασίου ζητά παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου.

Η επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δυστυχώς πληθαίνουν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, κυρίως στις Δημοτικές Κοινότητες Καινουργίου και Παραβόλας. Μετά το πρόσφατο συμβάν στην Παραβόλα η ανησυχία των κατοίκων που από καιρό είναι έκδηλη, καθίσταται απόλυτα δικαιολογημένη.

Η δική μου φωνή ενώνεται με των κατοίκων της περιοχής που ζητούν τώρα, περισσότερο από ποτέ την ενίσχυση των μέτρων. Συμμερίζομαι την ανησυχία όλων και θεωρώ χρέος μου να στηρίξω το πάγιο αίτημα των πολιτών για αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά η δύναμη της τροχαίας που θα επιτηρεί την κυκλοφορία, σε όλες τις κοινότητες κατά μήκος της λίμνης Τριχωνίδας, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η κίνηση από και προς τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν παραλίμνια, αυξάνεται αλματωδώς.

Εκτός από τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων, με έμφαση στις παραπάνω περιοχές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές τους.

Επιπλέον, πιστεύω ότι, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, απαιτείται σχεδιασμός και δραστηριοποίηση συνεργείων που θα εξασφαλίζουν συνθήκες ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων και την προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.

Εμείς ως δημοτική αρχή είμαστε στη διάθεσή σας να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα μας υποδείξετε ώστε να διασφαλιστεί η κυκλοφοριακή ασφάλεια των πολιτών.

Είμαι βέβαιος ότι από κοινού θα πετύχουμε η αστυνομία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη με μία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που θα τους παρέχει ασφάλεια και θα αποτρέψει στο μέτρο του δυνατού άλλα ατυχήματα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

ΘΕΜΑ: Αναγκαίες παρεμβάσεις για μείωση ταχύτητας οχημάτων εντός του οικισμού Καινούργιου και του οικισμού Παραβόλας.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 1. Το με αρ. πρωτ. 51168/25-08-2016 έγγραφό μας

Με το σχετικό έγγραφό μας, ζητήθηκε από την Υπηρεσία σας η λήψη μέτρων σήμανσης άμεσης εφαρμογής, για την μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων επί της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου που διέρχεται μέσα από τον οικισμό Καινούριο. Οι σχετικές παρεμβάσεις αναφέρονται στην συνημμένη στο 1ο σχετικό Τεχνική Έκθεση. Ακόμα στο εν λόγω έγγραφο επισημάνθηκε ρητά ότι «Οι κατά τα ανωτέρω άμεσες παρεμβάσεις σήμανσης (τοποθέτηση πινακίδων, ανακλαστήρων οδοστρώματος, διαγραμμίσεις) δύναται να υλοποιηθούν άμεσα από το Δήμο Αγρινίου, εφόσον υπάρξει σχετική έγκριση από την υπηρεσία σας» .

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια εξουσιοδότησης του Δήμου Αγρινίου για την υλοποίηση των παραπάνω εργασιών σήμανσης, παρά μόνο μια γραπτή απάντηση για την αρμοδιότητα έγκρισης της μείωσης του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας της Ε.Ο. , ζήτημα το οποίο δεν σχετίζεται με τα αναφερόμενα στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας.

Ακόμα, λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα ατυχήματα στην ίδια Ε.Ο. και εντός του οικισμού Παραβόλα, επαναφέρουμε το αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων συντήρησης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, καθώς και την λήψη των προτεινόμενων από την Υπηρεσία σας μέτρων μείωσης της υπερβολικής ταχύτητας των οχημάτων

Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία για την οδική ασφάλεια, παρακαλούμε για την απάντηση από την υπηρεσία σας προκειμένου να εγκριθούν και να εφαρμοστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σήμανσης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Φίλες και φίλοι,

Αγρινιώτισσες και Αγρινιώτες,

Σύμμαχοι και συμπαραστάτες στον καθημερινό αγώνα που μαζί δίνουμε για το Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Για τη δύναμη που δίνετε σε μένα και την ομάδα μου

για να κάνουμε το Αγρίνιο Τόπο να ζεις.

Σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για το μήνυμα που μαζί στέλνουμε σήμερα.

Μήνυμα νίκης, συνέχειας και προοπτικής.

Εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας.

Μαζί τολμάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το αύριο του τόπου μας.

Κόντρα στα υπαρκτά προβλήματα και τους σφιχτούς περιορισμούς της δημοσιονομικής κρίσης.

Κόντρα σε όσους προσπαθούν να κρατήσουν το Αγρίνιο πίσω και χαμηλά.

Κόντρα στις πολιτικές μετριότητες.

Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμμετοχή στα κοινά, είναι ατομική υπόθεση. Ότι κίνητρο της είναι η προσωπική προβολή. Ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση της ατομικής ατζέντας κάθε ενός που συμμετέχει. Ότι επιδίωξη της είναι η συγκέντρωση και η διαχείριση εξουσίας. Όπως γνωρίζετε, έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Συμμετέχω, χρόνια τώρα, στα κοινά, με κίνητρο τη συμβολή μου στην επίλυση προβλημάτων. Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης μας. Με επιδίωξη τη συλλογική διαχείριση των αρμοδιοτήτων που μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Πιστεύω στους πολλούς, όχι στον έναν. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία. Ακριβώς γι’ αυτό, θέλω να σας παρουσιάσω τους συνεργάτες, που μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες αντιλήψεις, την ίδια διάθεση για προσφορά, τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους για το Δήμο Αγρινίου. Όπως θα διαπιστώσετε, όλες και όλοι, έχουν έντονη παρουσία στη ζωή τoυ τόπου μας, έχουν διακριθεί στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς στίβους και επέλεξαν τώρα να δουλέψουν μαζί μας, για ένα ακόμα καλύτερο ΑΓΡΊΝΙΟ, για έναν ακόμα περισσότερο λειτουργικό Δήμο, για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία πέντε χρόνια μαζί πετύχαμε πολλά. Σχεδιάσαμε με τόλμη και ρεαλισμό το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας, τον Δήμο, ξεπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του χθες.

Δώσαμε λύσεις με παρεμβάσεις και έργα σε χρονίζοντα και πιεστικά προβλήματα.

Απαντήσαμε με υπευθυνότητα στα κοινωνικά προβλήματα της κρίσης. Βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς:

τους ηλικιωμένους, τους νέους γονείς, τα παιδιά τους αγρότες, τους καταστηματάρχες, όσους βίωσαν σκληρότερα την κρίση.

Κάναμε απλούστερη και αποτελεσματικότερη τη σχέση πολίτη και Δήμου.

Δώσαμε έμφαση στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, το ψηφιακό μέλλον. Ενισχύσαμε και προβάλαμε τη νέα ιδιαίτερη ταυτότητα του Αγρινίου, της μητρόπολης της Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτά τα πέντε χρόνια, κάναμε την αρχή. Αλλάξαμε την εικόνα της πόλης του Αγρινίου και των χωριών μας. Αλλάξαμε, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό, τις λογικές του χθες. Τολμήσαμε και πολεμήσαμε νοοτροπίες δεκαετιών.

Μιλήσαμε πάντα, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με ειλικρίνεια και προτάξαμε πάντα το συμφέρον του τόπου μας.

Μαζί βάλαμε γερές βάσεις για το αύριο. Και μαζί θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Τολμάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε – συνεχίζουμε!

Αγαπημένοι φίλοι,

Μας έχετε ακούσει να μιλάμε και να αναλύουμε την ΒΑΑ.

Με υπερηφάνεια σας παρουσιάσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο. Ο Δήμος μας κατάφερε να εντάξει το πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα .

Με προενταγμένα έργα 21 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλάζουμε την πόλη.

Ένα σύνολο παρεμβάσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στόχο την βελτίωση στην ποιότητα της ζωής μας.

Ενδεικτικά αναφέρω την αναβάθμιση της ΝΑ Εισόδου της πόλης,

τον εκσυγχρονισμό και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας, την ανακατασκευή του αναψυκτηρίου του πάρκου Αγρινίου

Την αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων – πλατείες.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, οδεύει προς δημοπράτηση το νέο κτήριο του 7ου Γυμνασίου που αποτελούσε όνειρο για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση και την συντήρηση των υποδομών εκπαίδευσης τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες επιβεβαιώνουμε τη στήριξή μας στις δομές παιδείας.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε τη κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και ιδίως νηπιαγωγείων.

Με δράσεις που αναδεικνύουν το Αγρίνιο ως πράσινη πόλη.

Γιατί αυτό ήταν και είναι το σχέδιο μας. Να γίνει το Αγρίνιο μια πόλη ανθρώπινη για την τωρινή και τις επόμενες γενιές.

Να απελευθερώσουμε κοινόχρηστους χώρους, να δημιουργήσουμε εστίες πρασίνου σε όλες τις γειτονιές

Ανοίξαμε την Κρυστάλλη απελευθερώνοντας την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αύριο γκρεμίζουμε τα κτίρια στην Γρίβα και γίνεται πλατεία

Έχουμε ήδη προγραμματίσει νέες παρεμβάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους,

την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, την επέκταση των πεζοδρόμων και την ενίσχυση του πρασίνου, αλλά και στην ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου.

ΉΔΗ έχουμε κατασκευάσει 13 νέες παιδικές χαρές, με ασφαλή και πιστοποιημένα παιχνίδια για τα παιδιά μας και παραδίδουμε σύντομα 46 ακόμη νέες παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του Δήμου.

Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την πόλη.

Καταφέραμε να συνδυάσουμε όλες αυτές τις δράσεις με την επιχειρηματικότητα.

Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης.

Χτίσαμε βήμα βήμα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου μια φιλόδοξη πρόταση για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην καρδιά της πόλης κάνοντας πράξη τη σύνθεση δυνάμεων.

Εξασφαλίσαμε κονδύλι 3,2 εκ ευρώ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του επιχειρηματικού κόσμου του Αγρινίου.

Οραματιστήκαμε το Αγρίνιο ως μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ανοιχτούς ορίζοντες.

Καταφέραμε να αναδείξουμε την κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό

ως κυρίαρχο στρατηγικό στόχο όταν, όλοι μέχρι πρότινος,

μιλούσαν για μετριοπαθείς λύσεις διαχείρισης του ‘ΜΙΚΡΌΚΟΣΜΟΥ ‘ τους.

Και εξακολουθούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα. Εμείς τολμήσαμε και τους παρασύραμε στην δική μας ρότα. Εμπνεύσαμε με νέες ιδέες.

 Έτσι πήρε σάρκα και οστά ένα σπουδαίο όραμα. Φθάσαμε να μιλάμε σήμερα για την υλοποίηση αυτού του τεράστιου εγχειρήματος.

Αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες που βελτίωσαν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Στο τομέα της καθαριότητας με μειωμένο προσωπικό και χωρίς δυνατότητα να επανδρώσουμε το τμήμα καταφέραμε να εισπράττουμε συγχαρητήρια για την καθαρή πόλη μας ακόμη και από τους επισκέπτες.

Ενισχύσαμε τις υφιστάμενες υποδομές με νέα απορριμματοφόρα και πάνω από 1500 νέους κάδους, ενώ προχωράμε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών για τα αστικά λύματα.

Παραλάβαμε ένα ΧΥΤΑ, προβληματικό με προβλήματα τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να λειτουργεί υποδειγματικά

διασφαλίζοντας πλήρως τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ταυτόχρονα, βάλαμε στο περιθώριο συμφέροντα που στην κυριολεξία λυμαίνονταν την λειτουργία του. Επόμενος στόχος μας η διασφάλιση της ποσότητας

και της ποιότητας του νερού μας.

Η πόλη μας, δίπλα στον Αχελώο, επί σειρά ετών ταλαιπωρούνταν από την έλλειψη αναγκαίας νερού. Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα με την αντικατάσταση

του αγωγού υδροδότησης από το Καστράκι στο Αγρίνιο, αλλά και τον αγωγό της Μακρυνείας.

 Αρχές καλοκαιριού παραδίδουμε ένα έργο που το Αγρίνιο είχε ανάγκη.

Ο βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώνεται και παίρνει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Φροντίζουμε ακόμη για την ποιότητα του οδικού δικτύου στο Αγρίνιο και τις δημοτικές ενότητες και τη βελτίωση, αντικατάσταση και επέκταση του φωτισμού

με την αξιοποίηση της τεχνολογίας των αποδοτικότερων και οικονομικότερων λαμπτήρων LED.

Ειδική έμφαση δώσαμε στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα,

της ραχοκοκαλιάς του Αγρινίου και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας.

Για 5 χρόνια στηρίζουμε το θεσμό «ελαία» ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της ελιάς και του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά.

Μέσα από αυτόν το θεσμό προβάλλουμε όλα τα τοπικά προϊόντα μας και την αξία τους.

Φέτος η πόλη, πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τίμησε τους ευεργέτες της.

Διοργανώσαμε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην οικογένεια Παπαστράτου στις οποίες οι Αγρινιώτες έδωσαν δυναμικό παρών αναγνωρίζοντας την προσφορά της οικογένειας.

Κυρίες και κύριοι,

Σ’ αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια της κρίσης, βασική προτεραιότητά μας ήταν βεβαίως η κοινωνική προστασία, η αρωγή και η πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ανάγκη, αλλά και η αποτελεσματική παροχή των κοινωνικών υποδομών που χρειάζεται κάθε οικογένεια στην καθημερινότητά της.

Στην κατεύθυνση αυτή, εκσυγχρονίσαμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου

και ενισχύσαμε τις πολύτιμες δράσεις της Βοήθειας στο Σπίτι,

των παιδικών σταθμών των ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ για ανθρώπους με αναπηρία,

των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ του Δήμου μας.

Κάθε χρόνο 880 βρέφη και παιδιά φιλοξενούνται πλέον στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 225 παιδιά φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ, 100 παιδιά και ενήλικες στα ΚΔΑΠαμεα, ενώ πάνω από 1000 είναι τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Σημαντικότατη είναι ακόμη η συμβολή

του Κοινωνικού Παντοπωλείου,

του Συσσιτίου, του Κοινωνικού Φαρμακείου,

του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών,

του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά συμπολίτες μας,

Των Δομών Αστέγων , του Κέντρου Ημέρας

και του Υπνωτηρίου που δημιουργήσαμε εκ του μηδενός.

Αποδεικνύουμε έτσι ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αξίες ζωντανές και ακμαίες στην τοπική μας κοινωνία. Και θέλω εδώ για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους – τους ανθρώπους του Δήμου και τους εθελοντές – που συμβάλλουν καθημερινά σ’ αυτή την σημαντικότατη προσπάθεια.

Κυρίες και κύριοι,

Καταφέραμε τόσα πολλά με τόσα λίγα.

Σε μια σκληρή οικονομική συγκυρία πετύχαμε να βάλουμε σε τάξη τα ταμεία του δήμου. Αποπληρώσαμε και ρυθμίσαμε παλιές δανειακές υποχρεώσεις.

Ακόμη, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων με σημαντικό όφελος για το δήμο, και μειώσαμε σημαντικά, σε περίπου έναν μήνα, τον χρόνο εξόφλησης στα τιμολόγια των προμηθευτών, δίνοντας ανάσα ζωής στην πραγματική οικονομία του τόπου μας.

Αντιμετωπίσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την ενίσχυση της διαφάνειας

και της αποτελεσματικότητας των δημοτικών θεσμών, ενεργοποιώντας τάχιστα και ουσιαστικά τις επιτροπές που προέβλεπε ο Καλλικράτης, αλλά και τον πολύτιμο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Πλέον όλες οι δημοτικές αποφάσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη Διαύγεια για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, ενώ παράλληλα δρομολογούμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο του συνόλου των ενεργειών της διοίκησης του Δήμου.

Για πρώτη φορά οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται μέσω live streaming

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο, αναφέρω ενδεικτικά την αναβάθμιση των κέντρων δημοτικών υπηρεσιών σε κέντρα υποδοχής,

τη δημιουργία νέου ΚΕΠ στον Άγιο Κωνσταντίνο και τον λειτουργικό επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου.

Για πρώτη φορά το Αγρίνιο αποκτά ψηφιακή στρατηγική και την κάνουμε πράξη με δράσεις όπως η επέκταση των οπτικών ινών και του γρήγορου διαδικτύου,

και ο διπλασιασμός των σημείων πρόσβασης στο δημοτικό wifi.

Δημιουργήσαμε την Ακτίνα Εθελοντισμού και ξεσηκώσαμε ένα κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς στη πόλη.

Στο σημαντικότατο πεδίο του φυσικού περιβάλλοντος,

δώσαμε έμφαση στην προστασία και την αειφόρο αξιοποίηση της Τριχωνίδας

με δράσεις όπως η οριοθέτηση της όχθιας και παρόχθιας ζώνης.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της όλης περιοχής,

αλλά και των ορεινών όγκων του Παναιτωλικού και του Αρακύνθου.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας,

είναι εξάλλου προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του Αγρινίου

στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου που ήδη έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε

με δράσεις για την προβολή του τόπου μας.

Η προβολή της νέας δυναμικής ταυτότητας του Δήμου περνά φυσικά και μέσα από την ενίσχυση των υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού, τομείς όπου αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια σπουδαίες δράσεις όπως η αναβάθμιση των δημοτικών κινηματογράφων, η σύνδεση του ΔΗΠΕΘΕ με την τοπική κοινωνία.

Είμαι υπερήφανος γιατί επί ημερών μας, μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ η ΕΚΑΒΗ , άνοιξε μετά από 2.000 χρόνια, το αρχαίο θέατρο της Δήλου.

Με σημαντική προσφορά η Δημοτική πινακοθήκη και η παλιά δημοτική αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό τα έργα στο ΔΑΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αερογέφυρας, στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και των γηπέδων στις δημοτικές ενότητες.

Φίλες και φίλοι,

Θα μπορούσα να συνεχίσω επί μακρόν.

Όμως τον απολογισμό της δράσης μας αυτά τα πέντε χρόνια,

αλλά και τον προγραμματισμό μας για τη συνέχεια, τον ξέρετε καλά.

Τον ξέρετε γιατί μαζί σχεδιάσαμε κάθε βήμα,

μαζί το υλοποιήσαμε, μαζί κοιτάμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση

το αύριο του τόπου μας.

Πέντε χρόνια τώρα Τολμάμε, Σχεδιάζουμε, Υλοποιούμε – και συνεχίζουμε!

Ζητάμε ξεκάθαρη εντολή να τελειώσουμε επιτέλους

Από τους πολιτικούς αριβίστες, από τους πατερούληδες που θέλουν να κηδεμονεύσουν τον τόπο.

Υποψήφιοι εκλογικής περιφέρειας Αγρινίου:
ΑΓΓΕΛΗ Βασιλική (Βίκυ)
ΑΔΑΜΗΣ Σπυρίδων
ΓΙΑΝΝΑΚΗ – ΜΑΡΝΕΛΑΚΗ Πηνελόπη (Πάολα)
ΓΚΟΥΝΤΑΣ Χρήστος
ΓΚΡΙΖΗΣ Νικόλαος
ΖΑΡΚΑΒΕΛΗΣ Χρήστος
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ Ανδρέας
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ Κωνσταντίνος
ΚΑΜΒΙΣΙΟΥ Ευγενία – Ματίνα
ΚΑΠΕΛΛΑΚΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Αλεξάνδρα (Αλέκα)
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ Αικατερίνη (Ινα)
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Κωνσταντίνος
ΚΑΤΣΙΦΑΣ Γεώργιος
ΚΟΚΩΝΗΣ Αλέξανδρος
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Γεώργιος
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ Παναγιώτης
ΜΑΚΡΗ Ανθούλα
ΜΑΝΔΕΛΛΟΣ Δημήτριος
ΜΠΑΡΔΑΚΗ Αλεξάνδρα
ΜΠΙΡΚΟΥ Μαρία
ΝΑΣΟΡ Ευθυμία (Μιμή)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μαρία
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Βασιλική
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Φώτιος
ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος
ΠΕΡΕΠΗ Λεωνή
ΠΙΣΤΙΩΛΗ – ΣΑΛΑΚΙΔΟΥ Όλγα
ΠΟΛΟΝΥΦΗ Ελισάβετ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Δήμητρα
ΣΑΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
ΣΚΑΡΤΣΑΡΗΣ Ανδρέας
ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος (Μίμης)
ΣΤΟΥΠΑΣ Παναγιώτης
ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ Χρυσούλα
ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
ΦΑΡΜΑΚΗΣ Ιωάννης
ΦΑΤΟΥΡΟΣ Αριστείδης
ΦΛΩΡΟΣ Σπυρίδων
ΦΩΤΑΚΗΣ Βασίλειος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Δ.Ε. Αγγελοκάστρου ΑΡΩΝΙΑΔΑΣ Δημήτριος
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Παναγιώτης
Δ.Ε. Αρακύνθου ΒΑΛΜΑΝΤΩΝΗ Ελένη
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ιωάννης
ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ Φώτιος
Δ.Ε. Θεστιέων ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ανδρέας
ΚΑΤΣΟΥΠΗ Χριστίνα
ΛΕΡΗΣ Κωνσταντίνος
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χριστόφορος
Δ.Ε. Μακρυνείας ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Βασίλειος
ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΠΕΣΙΝΗΣ Θωμάς
Δ.Ε. Νεάπολης ΚΙΤΣΟΠΑΝΟΣ Κωνσταντίνος
ΛΙΟΥΠΡΑΣ Κωνσταντίνος
ΣΤΑΜΟΥΛΗ Ουρανία
Δ.Ε. Παναιτωλικού ΓΡΙΒΑΣ Ευθύμιος
ΣΒΑΡΝΙΑ Ειρήνη
Δ.Ε. Παραβόλας ΚΑΠΕΡΔΑΣ Βασίλειος
ΚΟΛΟΒΟΣ Σωτήριος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννη
Δ.Ε. Παρακαμπυλίων ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ Κωνσταντίνος
ΣΟΦΡΩΝΗΣ Κωνσταντίνος
Δ.Ε. Στράτου ΜΕΛΙΑΔΗΣ Γεώργιος
ΜΠΑΡΟΥΧΑ Κωνσταντίνα
ΠΑΤΣΗ Βασιλική
ΦΡΑΓΚΟΥ Γεωργία
ΦΩΤΑΚΗ Θεοδώρα

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. ο  Γιώργος Παπαναστασίου θα  παρουσιάσει τους υποψήφιους  Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις».

Σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρόσωπα που πλαισιώνουν  το ψηφοδέλτιο ενώ ο Γιώργος Παπαναστασίου  θα αναφερθεί στο έργο της Δημοτικής Αρχής και στο σχεδιασμό της επόμενης θητείας: «Ελάτε να γνωρίσετε την ισχυρή ομάδα μας. Πρόσωπα καταξιωμένα στη κοινωνία, έτοιμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ενεργούς πολίτες και όλοι μαζί να δουλέψουμε για το Αγρίνιο.
Στην πρώτη θητεία κατακτήσαμε πολλά. Σχεδιάσαμε και εντάξαμε έργα δίνοντας νέα ώθηση στην πόλη. Ζητάμε καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ο Συνδυασμός μας έχει σχέδιο, έχει όραμα, έχει δυναμική».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  στην πλατεία Παναγοπούλου 4.

Την παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live streaming μέσω των εξής συνδέσμων:

Γιώργος Παπαναστασίου,

Γιώργος Παπαναστασίου Β,

Γιώργος Παπαναστασίου C

 

Μετά από τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατά την σημερινή κοινή σύσκεψή τους οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, το χαρακτήρισαν ασαφές και απαράδεκτο.

Σε κοινή δήλωσή τους δε, αναφέρουν:

«Σε συνέχεια των αποφάσεων των τριών δημοτικών συμβουλίων, ζητούμε την απόσυρση της πρότασης που αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ανεξάρτητου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, χωρίς αποκλεισμούς σχολών και τμημάτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της κοινής μας διεκδίκησης, καλούμε τους Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να τοποθετηθούν επίσης προς επίρρωση του σχετικού αιτήματος, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Π.Ε.Δ. στο Μεσολόγγι».

Σελίδα 1 από 58

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία