Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σας προσκαλεί, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου προκειμένου να παραστείτε στην Δοξολογία για τον εορτασμό της Hμέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γενικός σημαιοστολισμός κατά την διάρκεια της ημέρας και φωταγώγηση το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.

9.00 π.μ: Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

9.25 π.μ: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής.

9.30 π.μ: Τέλεση επίσημης δοξολογίας και ομιλία από τον Πρόεδρο Παρ/τος Ε.Α.Α.Σ. Ν.Αιτ/νίαςΑνχη (ΠΒ) ε. α Τσάντζαλο Περικλή.         

10.15 π.μ: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

10.30 π.μ: Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου.

10.45 π.μ: Προσφορά καφέ στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου -2ος Όροφος Δημαρχείο.

5.30μ.μ:Υποστολή της σημαίας.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με το πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αγρινίου στα προς κατάργηση νεοσυσταθέντα τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου της έθεσε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων. Ο κ. Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στο τμήμα του Αγρινίου τόνισε ότι το εν λόγω τμήμα πληροί κάθε κριτήριο σκοπιμότητας της λειτουργίας του και διαθέτει την απαιτούμενη  βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενη  πλήρως  στα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας. Για αυτούς τους λόγους η παραμονή του είναι αναγκαία. Η Υπουργός απάντησε ξεκάθαρα ότι το τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής δεν καταργείται αλλά αναστέλλεται η λειτουργία του για να ακολουθηθεί και να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε τόσο από τον κ. Κώστα Καραγκούνη όσο και από την κ. Νίκη Κεραμέως να ορισθεί αρχές της εβδομάδος συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στην ανακοίνωση του κ. Ν. Καζαντζή:

«Μπορώ ανθρώπινα να κατανοήσω τα προσωπικά απωθημένα. Και σε ένα βαθμό να τα δικαιολογήσω. Κρίνοντας όμως πολιτικά πιστεύω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παραπλανείτε τους πολίτες. Είναι σαφές πλέον ότι το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε την πολιτική ατζέντα μετά τις πολιτικά ανορθόδοξες πράξεις σας κατά τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων για τη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος.

Θεωρώ ότι οι απαντήσεις που έδωσα σχετικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης για τις Αποθήκες Παπαπέτρου ήταν σαφείς και αιτιολογημένες. Με λύπη πρόσεξα ότι συνεχίσατε το δικό σας αφήγημα – παραλήρημα εμφανώς ενοχλημένος από τις λογικές εξηγήσεις. Το γεγονός ότι δεν ακούτε και δεν βλέπετε τα αληθινά γεγονότα απλώς επιβεβαιώνει πανηγυρικά την αβάσταχτη πολιτική ελαφρότητά σας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το 2013 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης για τις Αποθήκες Παπαπέτρου.

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπογράφηκε η σύμβαση και ουδέποτε συντάχθηκε μελέτη.

Συνεπώς δεν ευσταθούν όσα, είτε από εμπάθεια είτε από πολιτική ελαφρότητα, ισχυρίζεται ο κ. Καζαντζής ο οποίος παρεμπιπτόντως τότε είχε αποχωρήσει από την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος.

Η διαδικασία στην οποία αναφέρεται είναι μια πάγια διαδικασία όπου γίνεται δέσμευση χρημάτων στον προϋπολογισμό προκειμένου όταν προκύψει η δαπάνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η μελέτη, να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της διαδικασίας και με πρόδηλο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Με την προϊσταμένη κ. Ολ. Βικάτου επισκεφθήκαμε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο για να διερευνήσουμε εάν μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης και να υλοποιήσουμε έτσι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Όλα αυτά τα εξήγησα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Καζαντζής αντί ν’ απολογείται για το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι δεν υπάρχει μελέτη προτίμησε να επιδοθεί σε ανέξοδη κριτική, και μάλιστα για θέματα που δεν γνωρίζει. Δυστυχώς οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται. Για μια ακόμη φορά απέδειξε την αδυναμία του να στηρίξει οποιοδήποτε αντιπολιτευτικό λόγο. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν κάποιοι ακρωτηριάζουν την αλήθεια πάνω στην προκρούστεια κλίνη μιας αντιπολίτευσης που δεν γνωρίζει λογική».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αποδοχή της χρηματοδότησης για την αξιοποίηση του δημοτικού κτιρίου στη Ματαράγκα προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη συνεδρίασή του.

Με μελέτη που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αγρινίου εγκρίθηκε η «Αποπεράτωση Δημοτικού Κτιρίου στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας και η μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο».

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ».

«Εκμεταλλευόμαστε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που μας δίνονται προκειμένου να προχωρούμε σε σημαντικά έργα για τον Δήμο μας. Η ανάδειξη της νέας δυναμικής ταυτότητας του Αγρινίου περνά μέσα από την ενίσχυση και των υποδομών του πολιτισμού.

Διαχρονική φιλοδοξία μας είναι η στήριξη όλων των φορέων του πολιτισμού και κυρίως η αναβάθμιση κτιρίων όπως γίνεται στην Ματαράγκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί στην τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη.

Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την κ. Αργυρούλα Ίσκου-Νίκου, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς, φιλόλογο.

Θ’ ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. και θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ. Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

Μετά το τέλος της παρέλασης θ’ ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο (αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).

 

Η Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπηθεί στην παρέλαση ως εξής:

Στον Άγιο Κωνσταντίνο ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος. 

Στο Καινούργιο ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Σκορδόπουλος.

Στη Σκουτερά ο Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας.

Στη Λεπενού ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης.

Στη Ματαράγκα ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Ιωάννης Βασιλείου.

Στη Νεάπολη ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος.

Στη Γαβαλού o πρόεδρος ΦΟΣΔΑ Βασίλειος Καρακώστας.

Στο Αγγελόκαστρο ο Παναγιώτης Γιαννιώτης.

Στην Παραβόλα ο Αντιδήμαρχος Σωτήριος Κολοβός.

Στο Παναιτώλιο ο Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

Στον Άγιο Βλάσιο ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σελίδα 1 από 66

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία