Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Περιοδεία σε Αγγελόκαστρο και Μεγάλη Χώρα πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Μαΐου και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αντίστοιχα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Καραμητσόπουλος μαζί με Υποψήφιους Δημοτικούς Σύμβουλους της «Συμμαχίας Πολιτών» και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα.

Το συμπέρασμα κοινό με όλες τις άλλες περιοχές: είναι το αίσθημα εγκατάλειψης που αισθάνονται οι συμπολίτες μας από την παντελή απουσία τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και της Περιφέρειας καθώς όπως μας τόνισαν «έχουν να πατήσουν το πόδι τους από τις προηγούμενες εκλογές».

Μας εξέφρασαν επίσης την αγανάκτηση που αισθάνονται από τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στον Δήμο μας μόλις 1 μήνα πριν τις εκλογές καθώς όπως μας είπαν «υποτιμούν την νοημοσύνη μας».

Το Γραφείο Τύπου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Κάππας Γεράσιμος του Δημητρίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Βαμβακά - Φεγγούλη Ελεάνα του Πέτρου

Βελτσίστας Θωμάς του Νικολάου

Γκούβελου Παναγιώτα του Δημητρίου

Θεοδώρου Βασιλική του Γεωργίου

Κόκκινου Αγνή συζ. Σταύρου

Κολλιά Σπυριδούλα του Χαράλαμπου

Κορδίστε Αριστείρ (Αριστείδης) του Σωτήρ

Κουκούλης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου

Κουτσοκώστας Νικόλαος του Χριστοφόρου

Κωστοπούλου Μαρία του Ιωάννη

Λανοπούλου Μαρία του Κωνσταντίνου

Λάσκαρης Θεόδωρος του Παναγιώτη

Μάης Δημήτριος του Κωνσταντίνου

Μάντζιου Λαμπρινή του Χρήστου

Οικονόμου Μιχαήλ του Βασιλείου

Παμποράκης Εμμανουήλ του Πασχάλη

Παπασπυρόπουλος Κωνσταντίνος του Ανδρέα

Πάστρας Αθανάσιος του Νικολάου

Πολίτη Ρωμαλέα του Μιλτιάδη

Σβίγγου Σπυριδούλα του Ιωάννη

Σιώρος Νικόλαος του Παναγιώτη

Σταυρέλου (Γερούκη) Σοφία του Φωτίου

Σφυρής Κωνσταντίνος του Επαμεινώνδα

Ταλαμάγκας Βασίλειος του Γεωργίου

Τζουβάρα Βασιλική του Ιωάννη

Τσίντζου (Ροζίκ) Μαριάνα του Αθανασίου

Τσοκάντας Χρήστος του Παναγιώτη

Χαροκόπος Αλέξανδρος του Παναγιώτη

Χριστοδούλου - Μαρνέζου Πηνελόπη (Πόπη) του Χρήστου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ

Λανοπούλου Πηνελόπη (Πόπη) του Κωνσταντίνου

Παπαευθυμίου Ηρακλής του Δημητρίου       

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

Βελτσίστα Ευαγγελία (Λίτσα) του Νικολάου

Μπούσδρα Σωτηρία του Φωτίου

Νικολάου Νικόλαος του Βασιλείου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ

Λανόπουλος Θωμάς του Ιωάννη

Παλαιογιάννη Ζωή του Ιωάννη

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ιωάννου Ταξιάρχης του Δημητρίου

Καραμητσόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Σιάμος Ευάγγελος του Σπυρίδωνα

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

Μαρνέζος Ευάγγελος του Εμμανουήλ

Φραγκούλη Ειρήνη του Χρήστου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ

Μιζάλος Βλάσιος του Γεωργίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Αυτζόγλου Παναγιώτης του Αναστασίου

Βαμβακάς Παναγιώτης του Πέτρου

Πάτσης Ηλίας του Θωμά

Να συνεχίσει την θητεία του ο Γιώργος Παπαναστασίου στο τιμόνι του δήμου Αγρινίου θεωρεί ως πιο πιθανό η εταιρεία “Stoiximan”, μια από τις πιο μεγάλες στο χώρο του στοιχήματος.

Στο site της εταιρείας και στην ενότητα «πολιτική» δημοσιεύεται εδώ και λίγες μέρες η πρόβλεψη για τον μεγαλύτερο δήμο της Αιτωλοακαρνανίας. Βάσει αυτής ο κ. Παπαναστασίου έχει απόδοση 1,5 έναντι 3,3 της Χριστίνας Σταρακά, 15 του Νίκου Καζαντζή, 20 του Τίμου Παπανικολάου (Κ.Κ.Ε.), 50 του Στ. Καμμένου (ΣΥΡΙΖΑ) και 60 του Γ. Καραμητσόπουλου.

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη που κάνει όσους ασχολούνται συστηματικά με τις αποδόσεις να τον θεωρούν το μεγάλο φαβορί για να επανεκλεγεί.

 

 

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε στη «Συμμαχία Πολιτών» ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αγρινίου μια σπουδαία εκπαιδευτικό, την κ. Ρωμαλέα Πολίτη, διδάκτορα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και συγγραφέα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Καραμητσόπουλος μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Συμμαχίας Πολιτών»:

-Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποίησαν περιοδεία στο Παναιτώλιο και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και το αίσθημα εγκατάλειψης που αισθάνονται από την παντελή απουσία τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας.

-Την Κυριακή 24 Μαρτίου στην Αβώρανη παρακολουθήσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στην συνέχεια επισκέφθηκαν καφενεία και παρευρέθηκαν στις τοπικές πανηγυρικές εκδηλώσεις.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

H Γέφυρα της Αβόρανης σε κίνδυνο

Ένα από τα πετρόχτιστα μνημεία της περιοχής μας, με πολύ μεγάλη ιστορική αξία, είναι η γέφυρα της Αβόρανης στον ποταμό Ερμίτσα.

Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1895 όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και αποτελούσε τμήμα της οδού Αγρινίου-Θέρμου που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια Ιταλών Μηχανικών από Ηπειρώτες Τεχνίτες και για την κατασκευή της, που ολοκληρώθηκε το 1909, χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από τα νταμάρια της Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα περισσότερο από έναν αιώνα μετά την κατασκευή της η γέφυρα της Αβόρανης εξακολουθεί να συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και με τις παραλίμνιες περιοχές πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να διέρχονται από αυτή καθημερινά εκατοντάδες οχήματα.

Λόγω του μικρού πλάτους της γέφυρας που είναι μόνο 4,5 μέτρα η διέλευση γίνεται εκ περιτροπής με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ συχνά ατυχήματα, ενώ η διέλευση και φορτηγών μεγάλου βάρους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για μια γέφυρα που κατασκευάστηκε με εντελώς άλλες προδιαγραφές (για διέλευση κάρων κλπ).

Επί πλέον τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις έντονες βροχοπτώσεις και τις τεράστιες ποσότητες νερού επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη γέφυρα. Ενώ οι συχνές αμμοληψίες είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβει η στάθμη του χειμάρρου και να γίνουν ορατές πολύ σημαντικές φθορές στις δυο από τις πέντε βάσεις στήριξης των πυλώνων της γέφυρας.

Οι κάτοικοι της Αβόρανης αλλά και όσοι διέρχονται καθημερινά από τη γέφυρα έχουν εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια την μεγάλη ανησυχία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση της γέφυρας χωρίς ωστόσο να ευαισθητοποιηθεί κανείς.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, να ακούσουν την φωνή των πολιτών και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα πριν να είναι πολύ αργά.

Απαιτούνται άμεσα:

Ενδελεχής έλεγχος της στατικότητας και των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γέφυρα.

Ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων για την προστασία της γέφυρας και κυρίως των διερχόμενων.

Επίσης σύντομα απαιτούνται:

Η κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας που θα αποτελέσει τμήμα της νέας οδού Αγρινίου-Θέρμου, ένα έργο που επίσης κάποτε θα πρέπει να ξεκινήσει.

Η ανάδειξη της γέφυρας της Αβόρανης σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ελπίζουμε να υπάρξει ανταπόκριση και να μην έχει και η γέφυρα της Αβόρανης την ίδια τύχη με άλλα σημαντικά μνημεία της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας.

Οι φωτογραφίες της γέφυρας είναι από σχετική δημοσίευση του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Για την Συμμαχία Πολιτών
Ο Επικεφαλής
Γιώργος Καραμητσόπουλος

Σελίδα 1 από 5

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία