Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών. Δάσκαλοι του χώρου προσχολικής αγωγής δεν επέτρεπαν σε μάνα και το παιδί της να μπουν στον παιδικό σταθμό, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικής παιδαγωγού, καθώς το μικρό παιδί έχει διαγνωστεί με ήπιας μορφής αυτισμό.

Το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια νηπίων 3,5 ετών και έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας.

Η καταγγέλλουσα μάλιστα έχει στην κατοχή της και βίντεο από τη στιγμή του φραστικού επεισοδίου και τις προσπάθειες της ίδιας και άλλων γονέων να μεταπείσουν δασκάλες του παδικού σταθμού που βρίσκεται εκτός κέντρου της Πάτρας, να ανοίξει την συρόμενη καγγελόπορτα, για να περάσει μέσα το μικρό παιδί της.

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, για την οποία έκλεισαν οι πόρτες του παιδικού σταθμού, το πρωί της Τετάρτης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε γονείς και δασκάλους του δημοτικού παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρού παιδιού ενώ το αγοράκι της είχε γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό κι ενώ θα είχε ήδη εγκληματιστεί με τον κοινωνικό του περίγυρο, πρέπει και πάλι να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικού παιδαγωγού που το είχε αναλάβει.

Το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και τόσο η ίδια όσο οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρος Τουλγαρίδης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για το φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε. Μάλιστα δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση κι αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μπορεί το θέμα να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες.

Το βίντεο πιστοποιεί την καταγγελία αλλά δεν το δημοσιεύουμε για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μικρών παιδιών.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Πηγή: thebest.gr

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, στις 2 Απριλίου, το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο - Ειδικό Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου θα συμμετάσχει στην δράση ευαισθητοποίησης «Μπλε για τον Αυτισμό» από τις 2 Απριλίου έως και τις 9 Απριλίου.

Η καμπάνια "Μπλε για τον Αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του Autism Speaks που σκοπεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, ως προς την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε Μπλε" και "Ανάψτε Μπλε Φως".

Σήμερα το βράδυ το Δημαρχείο Αγρινίου θα φωταγωγηθεί σε μπλε χρώμα στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Η καμπάνια «ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» είναι μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην καμπάνια αυτή συμμετέχει ο Δήμος Αγρινίου φωτίζοντας με μπλε φως το Δημαρχείο της πόλης. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την πολύπλοκη αυτή διαταραχή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων του φάσματος του αυτισμού στην κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» και το ΚΔΑΠ μεΑ Δ. Αγρινίου «Γελαστή Πολιτεία», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, συνδιοργανώνουν Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα τον Αυτισμό στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας, την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.

Στη Δράση θα συμμετέχουν παιδιά και εργαζόμενοι και των δυο Κέντρων καθώς και παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος
του Δ.Σ. «Ηλιαχτίδα»
Γιαννόπουλος Ελευθέριος
Ο Πρόεδρος
του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Βασιλείου Ιωάννης

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ) Σύγχρονες απόψεις στη Διάγνωση, την Εκπαίδευση, τη θεραπευτική παρέμβαση και τη ζωή μετά το σχολείο» διοργανώνεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 10.30 το πρωί, από το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (Ε.Ψ.Υ.Ε.Π.Ε.Α) στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, στην Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρεις ενότητες στις οποίες εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τα παρακάτω θέματα:

Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού (Δ.Α.Φ): Χαρακτηριστικά, Αιτιολογία, Επιδημιολογία, νεότερα Ερευνητικά δεδομένα στη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση.

Η εκπαίδευση των παιδιών με Αυτισμό στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας: Από το παρόν στο μέλλον.

Η ζωή μετά το σχολείο: Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), Δημιουργία Συστήματος Εργασίας.

Η επιστημονική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Μεσολογγίου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», διοργανώνει στο Μεσολόγγι διήμερο Σεμινάριο με πρακτική άσκηση ‘Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος Διάγνωση, Αξιολόγηση & Θεραπευτικοί Στόχοι.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 13 & 14 Απριλίου 2019 και εστιάζεται στην αξιολόγηση της ανάπτυξης, των δυνατοτήτων και των δυσκολιών ατόμων με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), με έμφαση στη διάκριση μεταξύ της διάγνωσης και της θεραπευτικά προσανατολισμένης καθημερινής αξιολόγησης. Σκοπός δεν είναι η εξειδίκευση στις διαγνωστικές δοκιμασίες, αλλά η αντίληψη μέσω αυτών της έννοιας της συνεχούς αξιολόγησης δυνατοτήτων, δυσκολιών και αναγκών, η κατανόηση του ιδιαίτερου γνωστικού προφίλ κάθε ατόμου, η διεξαγωγή συμπερασμάτων και η μετατροπή αυτών σε θεραπευτικούς στόχους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γενικής και ειδικής αγωγής,

Σε επαγγελματίες υγείας (Παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)

Σε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αυτισμό.

Σε όσους εμπλέκονται με άτομα με Αυτισμό

Εισηγήτρια είναι η Παιδοψυχίατρος Βάγια Παπαγεωργίου, εξειδικευμένη στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, στη Δομημένη Εκπαίδευση-TEACCH και στην εκπαίδευση επαγγελματιών στον τομέα των ΔΑΦ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος: Διάγνωση, Αξιολόγηση & Θεραπευτικοί Στόχοι - Διήμερο Επιστημονικό Σεμινάριο με Πρακτική Άσκηση - ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Σελίδα 1 από 4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία