Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη (4-5/11/2019) οι ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακύκλωση συσκευασιών και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης.

Τα σχολεία του νησιού της Λευκάδας, η κεντρική πλατεία της πόλης όπου στήθηκε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος για εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης, που τόσο το περιβάλλον μας την έχει ανάγκη.

Ο Δήμος Λευκάδας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τους παρακάτω στόχους:

Αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών και των οικογενειών τους σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη.
Ενημέρωση των επαγγελματιών της εστίασης, του τουρισμού, της γεωργίας και της αλιείας για τα πλαστικά μιας χρήσης.
Ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη τοπική κοινωνία στα πλαστικά μιας χρήσης, τις δυνατότητες και την αξία της ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια για μια ΚΑΘΑΡΗ ΛΕΥΚΑΔΑ συνεχίζεται.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης «Τρέχω, Βαδίζω, Ποδηλατώ στην πόλη μου» θα λειτουργήσει, στην πλατεία Δημοκρατίας, περίπτερο του Δήμου Αγρινίου όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για δράσεις ανακύκλωσης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια, τσάντες ανακύκλωσης και διαφημιστικό υλικό από τις 11.00 π.μ.

Ό Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας επισημαίνει την ανάγκη εκπαίδευσης των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης: «Ο Δήμος Αγρινίου κάνει μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας πως γίνεται η ανακύκλωση, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Η σύγχρονη αντίληψη για την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση τους στηρίζεται στην ανακύκλωση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Εξοικονομούμε φυσικούς πόρους προσφέροντας στην οικονομία».

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας , με θέμα:

Παρουσίαση της δράσης «Ενίσχυση των Πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης στην Δυτική Ελλάδα» στις 09/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επί της οδού Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 03/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο καθαρισμός του παλιού νοσοκομείου ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη μετά από 25 περίπου χρόνια από την ώρα που μετακινήθηκε η νοσηλευτική μονάδα στο καινούργιο κτίριο.

Εταιρεία ανακύκλωσης, μετά από σχετικό διαγωνισμό, ανέλαβε να συγκεντρώσει όλο τον όγκο χαρτιού που υπήρχε στο παλιό κτίριο και να τον οδηγήσει στην ανακύκλωση. Επομένως, μια ολόκληρη ιστορία, πολλών ετών θα σβήσει καθώς, αν και είχε περάσει τόσο μεγάλο διάστημα, κάποια παλιά βιβλία είχαν ακόμη απομείνει στην σοφίτα και θα μπορούσαν να αποτελούν εκθεσιακό υλικό στο καινούργιο κτίριο, με την απαιτούμενη προστασία φυσικά των προσωπικών δεδομένων των τότε ασθενών, πολλοί από τους οποίους προφανώς δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή. Άλλωστε τα βιβλία εισαγωγής ασθενών θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην αναζήτηση...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 03/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνίων - ΕΓΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχε από κοινού με ερευνητές του εργαστηρίου στην 3η συνάντηση εταίρων του έργου RE.CO.RD. στη Santa Cesarea Terme της Ιταλία, στις 18 και 19 Ιουλίου 2019, με θέμα την οργάνωση ειδικών δράσεων για την Ανακύκλωση και τη Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμμάτων στις Ακτές.

Τη διοργάνωση επιδεικτικών δράσεων ανακύκλωσης έχουν αναλάβει το ΕΓΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, Έλληνες εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου RE.CO.RD., στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτικών σχετικά με τη διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, την πρόληψη στη δημιουργία πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στις θάλασσες και στις ακτές και την ανακύκλωση. Στις 7 και 8 Αυγούστου 2019 τρεις επιδεικτικές δράσεις ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθούν, στις παραλίες Κάθισμα, Άγιος Νικήτας και Πόρτο Κατσίκι. Συγκεκριμένα, στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επιδεικτική δράση ανακύκλωσης στην παραλία Κάθισμα, το διάστημα 11.00 – 15.00 και την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη επιδεικτική δράση ανακύκλωσης στην παραλία Άγιος Νικήτας, το διάστημα 16.30 – 20.30. Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη επιδεικτική δράση ανακύκλωσης στην παραλία Πόρτο Κατσίκι, το διάστημα 11.00 – 15.00.

Οι δράσεις ανακύκλωσης με τον τίτλο «Εδώ ανακυκλώνουμε» θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου RE.CO.RD. «Καινοτόμες Στρατηγικές Έρευνας και Ανάπτυξης για την Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμμάτων στις Παράκτιες Περιοχές», που ανήκει στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2014 - 2020». Το έργο αποσκοπεί στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη παράκτιων περιοχών, και ιδιαίτερα με την παρουσία αποβλήτων στις περιοχές αυτές. Το έργο, μέσα από τη στρατηγική διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας, στοχεύει στο να διευκολύνει την καθιέρωση φιλικών προς το περιβάλλον βιώσιμων τεχνολογιών και διαδικασιών για τη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 2681050234

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 20/06/2019

 

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, αφιερωμένο στα παιδιά, εγκαινιάστηκε στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

«Το Πάρκο είναι το πρώτο που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα και το δεύτερο σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η λειτουργία αυτού του Πολυκέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κάνει την χώρα μας δεύτερη χώρα, πανευρωπαϊκά, μετά τη Σουηδία, που αποκτά έναν χώρο στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης... (πάνω φωτό)

 

Δράμα. Ένα υπαίθριο εργαστήριο Φυσικής στο Νικηφόρο Δράµας

Το Εργαστήριο αυτό λειτουργεί από την άνοιξη του 2013 και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα εκθέματα. Δημιουργήθηκε από το Γυμνάσιο Νικηφόρου και από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος» και απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και σε ενήλικες. Περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων που αναφέρονται σε διάφορες ενότητες της Φυσικής...

 

 

Κίμωλος. Βάρκες - βιβλιοθήκες έχουν οι κάτοικοι! 

Η «Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη Κιμώλου» επεκτείνεται με τέσσερις νέες προθήκες, που ήδη περιμένουν τους βιβλιόφιλους στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα! Οι βιβλιοθήκες έχουν, μάλιστα, σχήμα βάρκας και αποτελούν, όπως και οι παλαιότερες, πραγματικά έργα τέχνης. Μάλιστα, έχουν φιλοτεχνηθεί από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 20/06 σε όλα τα περίπτερα του νομού

 

Σελίδα 1 από 11

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία