Αγγελίες    Επικοινωνία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 14/11/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mέτρα για τον περιορισμό των αδέσποτων, παίρνει η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου, αλλά και για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των υπαρχόντων, που θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών από επιθέσεις.

Μετά την συνάντηση που έγινε μεταξύ του δημάρχου Κώστα Λύρου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Καραπάνου και των κτηνιάτρων της περιοχής αναδείχθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος, αρχής γενομένης από τον έλεγχο των δεσποζόμενων. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν συνεργεία αποτελούμενα από εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, (Αστυνομία, Δασαρχείο κ.λπ.) που θα κάνουν ελέγχους που θα αφορούν τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών σκύλων, ως προς την σήμανση και...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14/11 σε όλα τα περίπτερα του νομού

O Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και με την συγκρότηση κατάλληλων συνεργείων, θα ξεκινήσει άμεσα συστηματικούς ελέγχους με σκοπό τον περιορισμό του σοβαρού προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ταυτόχρονα καλούνται οι πολίτες να φροντίσουν για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει ο Νόμος για τα κατοικίδια και να συμβάλλουν ενεργά στην επίλυση τού τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος προκειμένου να διασφαλίζεται και η ευζωία τους αλλά και η Δημόσια Υγεία.

Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας προβλέπει επιβολή υψηλών προστίμων.

Ο Αντιδήμαρχος
Ν.Κ. Καραπάνος

Με τους κτηνιάτρους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, πραγματοποιώντας σύσκεψη στο Γραφείο του που είχε ως αντικείμενο συζήτησης την διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Περσεφώνη Μελαχρή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση κι ανταλλάχτηκαν απόψεις, όπου ο κ. Κώστας Λύρος επεσήμανε πως κάθε πρωτοβουλία πέρα από την αυστηρή τήρηση του νομικού πλαισίου θα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία όλων. Όπως είπε, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο Δήμο απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο δε αυτό, ο Δήμος έχει ξεκινήσει την σύνταξη μελέτης κατασκευής καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλλει για έγκριση και χρηματοδότηση του έργου.

O Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει βασικό άξονα την Εκπαίδευση - Eπιμόρφωση - Προαγωγή.

Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’ υλοποιήθηκε με επιτυχία τα σχολικά έτη 2016, 2017, 2018 και 2019 σε περίπου 3000 μαθητές και μαθήτριες.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 διοργανώνονται, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας, δύο μαθητικοί καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας με θέματα:

α) «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, ζωγραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

β) «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, ζωγραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.

Ο χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι από 01/11/2019 έως και 15/3/2020 με έκθεση έργων στις 4/4/2020 όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις: Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δ. Παπαβασίλη, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 26413-63538, email agrotiki­­Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

1.Χρονική διάρκεια: Νοέμβριος 2019 -Μάρτιος 2020.

2.Δεκτές οι συμμετοχές παιδιών νηπιαγωγείων και μαθητών όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων.\

3.Δεκτές όλες οι τεχνοτροπίες στην ζωγραφική καθώς και το κολάζ (μολύβι, κάρβουνο, ξυλομπογιές, νερομπογιές, τέμπερα, μικτή τεχνική).

4.Σαν βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους χαρτιού ή χαρτονιού κατάλληλο για ζωγραφική. Τα έργα θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι διαστάσεων μεγέθους 25cmX 35cm, οριζόντιο ή κάθετο (Μπλόκ Ακουαρέλας Ν.3)

5.Στην κάθε συμμετοχή θα πρέπει να αναγράφεται στην ΠΙΣΩ όψη του έργου και κάτω δεξιά, το ονοματεπώνυμο του παιδιού και η τάξη του σχολείου (πχ Άννα Παπά, Β’ Τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου…..).

6.Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να συνοδεύεται από υπογεγραμμένη φόρμα του γονέα/κηδεμόνα ότι αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1).

7.Όλα τα σχολεία και ξεχωριστά όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

8.Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής στο διαγωνισμό π.χ. μια τάξη σχολείου θα πρέπει να συμπληρωθεί και μια δεύτερη ειδική φόρμα (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2).

9.Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.

10.Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές/-ήτριες ή το σχολείο.

11.Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν με την άφιξη τους κωδικό αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί στην αξιολόγηση των έργων.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/10/2019

Της Βάσως Βήττα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια ακόμη γυναίκα προστέθηκε στον κατάλογο των πολλών θυμάτων από αγέλης αδέσποτων στο λιμάνι του Μεσολογγίου την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που μαρτυρά ότι το πρόβλημα όχι μόνο είναι σοβαρό, αλλά και διογκώνεται και κατά συνέπεια η δρομολόγηση λύσεων δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια αγέλη με περισσότερα από 15 σκυλιά επιτέθηκαν στην γυναίκα που περπατούσε με τον σύντροφό της κοντά στο γήπεδο, αφού λίγο νωρίτερα είχαν αφήσει το σκάφος τους στο πάρκινγκ σκαφών. Τα αγριεμένα σκυλιά, της έσκισαν τα ρούχα και την τραυμάτισαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος στο aixmi-news.gr φιλόζωοι επικοινώνησαν με το site λέγοντας ότι θα...

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17/10 σε όλα τα περίπτερα του νομού

Κινδύνευσε σοβαρά σήμερα το πρωί μια αλλοδαπή γυναίκα στο λιμάνι Μεσολογγίου από την επίθεση μιας αγέλης, περισσότερων από 15 αδέσποτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα σκυλιά επιτέθηκαν στην γυναίκα που περπατούσε με τον σύντροφό της κοντά στο γήπεδο, αφού λίγο νωρίτερα είχαν αφήσει το σκάφος τους στο πάρκινγκ σκαφών. Τα αγριεμένα σκυλιά, της έσκισαν τα ρούχα και την τραυμάτισαν σοβαρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια κατάσταση που έχει εξαγριώσει πλέον τους πολίτες, οι οποίοι καταφέρονται και κατά κάποιων φιλόζωων που θεωρούν ότι πρέπει να προστατεύονται μόνο τα αδέσποτα. Όμως την ευθύνη για τον τραυματισμό της γυναίκας, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων δεν την αναλαμβάνει κανείς. Αν δεν υπάρξει συνεργασία μεταξύ της νέας δημοτικής αρχής και των φιλοζωικών συλλόγων, ώστε να βρεθεί λύση που να καλύπτει και την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των αδέσποτων, το Μεσολόγγι θα μετατραπεί σε ζούγκλα.

Ήδη ο νέος αντιδήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, έχει κάνει επαφές με τους φιλόζωους και βρίσκεται σε συζητήσεις για να βρεθούν λύσεις, αρκεί να υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Σελίδα 1 από 25

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία