Αγγελίες    Επικοινωνία

Ξεκινά και η δεύτερη θητεία του Γ. Παπαναστασίου (φωτορεπορτάζ)
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αγρινίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Άνεσις» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεου ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ακολούθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπαναστασίου εκτός από τον ιερό όρκο που έδωσε να υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου έδωσε και έναν δεύτερο όρκο στους δημότες όπως είπε ο ίδιος στον σύντομο χαιρετισμό του να μην ξεχάσει την υπόσχεση αυτή. «Σήμερα δώσαμε ιερό όρκο να είμαστε πιστοί στην Πατρίδα, να είμαστε τίμιοι και ευσυνείδητοι. Να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις αρχές την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Ενώπιον σας ορκιζόμαστε να μην ξεχάσουμε αυτήν την υπόσχεση. Ορκιζόμαστε να μη σταματήσουμε να εργαζόμαστε με τους ίδιους ρυθμούς. Με την ίδια θέληση και επιμονή για όλα όσα μας αξίζουν. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια για το Αγρίνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα αλλά και τον εξωτερικό χώρο τόνισε: «Πριν από πέντε χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, ορκίστηκα να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου. Σήμερα, στέκομαι απέναντί σας, ταπεινός, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι εργάστηκα έντιμα. Στέκομαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε. Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στους Αγρινιώτες, οι οποίοι πίστεψαν στο όραμα και τις δυνατότητες μας. Σήμερα, δίνουμε τα χέρια ξανά και, αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε το οπλοστάσιο των δυνάμεων μας, σας καταθέτουμε με ειλικρίνεια την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα όσα ελπίζετε από αυτή τη Δημοτική Αρχή. Δε σας κρύβω ότι, σε δύσκολες στιγμές της πρώτης μας θητείας, η σκέψη μου ερχόταν στη ημέρα της ορκωμοσίας. «Ν΄ αγαπάς την ευθύνη». Αυτή η φράση του Καζαντζάκη συνόδευε όλες μου τις αποφάσεις. Όταν ορκίζεσαι κουβαλάς την αγωνία να ανταποκριθείς σε μια υπέρτατη τιμή. Πάντα ελπίζεις ότι θα είσαι άξιος και ικανός. Και δεν σας κρύβω ότι όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που αναμετρήθηκα με τα όρια και τις αντοχές μου. Κάποιες φορές αναγκάστηκα να πάρω δύσκολες αποφάσεις. Αυτές όμως οι μάχες που έδωσα, με οδήγησαν σήμερα να στέκομαι μπροστά σας ακόμη πιο δυνατός, σίγουρος ότι το Αγρίνιο θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο. 
Είμαι έτοιμος να ολοκληρώσω όσα, με τόλμη και ρεαλισμό, σχεδιάσαμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Γνωρίζω ότι αρχίζει ένας νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος. Όχι όμως από την ίδια αφετηρία. Ήδη διανύσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, μια μεγάλη απόσταση. Με αίσθημα ευθύνης σας λέω ότι πετύχαμε πολλούς από τους στόχους που θέσαμε. Το δικό μας όραμα παραμένει ένα Αγρίνιο υπερήφανο, νοικοκυρεμένο και δημιουργικό. Ένα Αγρίνιο, Μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που θα ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Τα τελευταία χρόνια αποδείξαμε στην πράξη ότι με σκληρή δουλειά και πρόγραμμα, με χρηστή διαχείριση και σωστή ιεράρχηση στόχων μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά. Κάναμε την αρχή και συνεχίζουμε. Όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας μια θητεία κατά την οποία δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία χαμένη, καμία δημιουργική δυνατότητα να μην την αξιοποιήσουμε. Με δύναμη και μεράκι. Με συνέπεια λόγων και έργων. Έχοντας εσάς τους πολίτες δίπλα μας, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Απλώνουμε το χέρι σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε να ιεραρχήσουμε μαζί τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Να ενώσουμε δυνάμεις και να πετύχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία ενώνοντας και προσθέτοντας. Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Το Αγρίνιο. Την πόλη που αγαπάμε, την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας».

Νωρίτερα δόθηκε ο λόγος και στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με πρώτη την Χριστίνα Σταρακά, δεδομένου ότι κατά την θητεία της ως αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργαστεί στενά με τον δήμο Αγρινίου και οφειλόταν αυτή η τιμή στο πρόσωπό της. Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι επικεφαλής υποσχέθηκαν ότι θα παλέψουν από τις θέσεις που τους έταξε ο Αγρινιώτικος λαός για το καλό του δήμου όχι με στείρα αντιπολίτευση αλλά με κριτικό πνεύμα για την προκοπή του τόπου.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία