Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Μακρυνεία γιόρτασε την Ανάληψη του Κυρίου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με κάθε λαμπρότητα η Αρχιερατική Περιφέρεια Μακρυνείας της Ιεράς μας Μητροπόλεως και συγκεκριμένα το παραλίμνιο εκκλησάκι της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δαφνιά Μακρυνείας, εόρτασε τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας.

Αφ' εσπέρας Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας π. Σπυρίδωνα Ιωάννου, ενώ το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας και  μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντανά, ο οποίος στο μεστό και Θεολογικό του λόγο ανέπτυξε τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής και τις συνέπειες που έχει για εμάς τους ανθρώπους η Ανάληψη του Ιησού Χριστού.

Από νωρίς το πρωί λεοφωρεία, ναυλωμένα από την Αρχιερατική Περιφέρεια Μακρυνείας, με τη σεπτή ευλογία και άδεια του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτου μας Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΆ, μετέφεραν για εκκλησιασμό σχεδόν όλα τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μακρυνείας και συγκεκριμένα άνω των 350 παιδιών εκκλησιάστηκαν στο παραλίμνιο εκκλησάκι όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά από μια εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου μας, αλλά και   κεράσματα ( χυμός και κρουασάν προσφορά των super market MARKET IN τους οποίους και ευχαριστούμε προσωπικά, αρτοκλασία και γλυκό )  προκειμένου να αναχωρήσουν για τη συνέχιση των μαθημάτων τους.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Λειτουργία πραγματικά σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό, παρευρέθη συμπροσευχομένη και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς γερόντισσα Μαριάμ ενώ στην Ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου

Να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στον εορτασμό αυτού του εξωκλησίου και να ευχηθούμε σε όλους έτη πολλά ευλογημένα και αγιασμένα.

 

Εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Μακρυνείας

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία