Αγγελίες    Επικοινωνία

Ενδοσχολική επιμόρφωση στο Γυμνάσιο Ματαράγκας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17-5-2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ματαράγκας κατόπιν πρωτοβουλίας των δύο διευθυντών του Γυμνασίου Ματαράγκας, Κας Μπρούτα Ελένης και του Λυκείου Ματαράγκας, Κου Ζέλου Ιωάννη ενδοσχολική επιμόρφωση. Η επιμόρφωση περιλάμβανε τους εξής εισηγητές με την ακόλουθη θεματολογία.

  1. Μαργάρα Θεοδώρα, Διευθύντρια 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, Κοινωνιολόγος – Εγκληματολόγος με θέμα: «Καλές Πρακτικές διαχείρισης κρίσεων στη σχολική τάξη: Πώς δημιουργούμε όρια στη συμπεριφορά των μαθητών»
  2. Μάκη Κωστούλα, Κοινωνική Ψυχολόγος, MSc στην Κριτική Θεώρηση, PhD στην Ανάλυση Λόγου στην Κοινωνική Ψυχολογία με θέμα: «Διαχείριση Προβλημάτων Σχολικής Τάξης, μια ανοιχτή συζήτηση με βιωματικό τρόπο».

Η επιμόρφωση προλογίστηκε εμπεριστατωμένα από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και Υπεύθυνο Παιδαγωγικής Ευθύνης των σχολείων μας Κο Νάκο Κωνσταντίνο ο οποίος περιέγραψε αφενός την αξία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αφετέρου τη σημασία της διαχείρισης προβλημάτων της σχολικής τάξης η οποία πρέπει να διέπεται από παιδαγωγικά ορθές και ευέλικτες μεθόδους.

Η ενδοσχολική επιμόρφωση αποτελεί ζητούμενο σε μια εποχή που η παιδαγωγική στρέφει την προσοχή της στις ευαίσθητες ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται στη σχολική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να δεχόμαστε ερεθίσματα και τέτοιες προσλαμβάνουσες οι οποίες διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο και οδηγούν σε αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων στο σχολείο. Κάθε στοιχείο που εμπλουτίζει τη δυναμική του σχολείου, τροφοδοτεί τη σχολική ζωή, διανοίγει τα γνωστικά μας εφόδια και δημιουργεί μια κουλτούρα στο σχολείο του «μαθαίνω ες αει».

Οι Διευθυντές των σχολείων
ΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΠΡΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία