Αγγελίες    Επικοινωνία

Ετοιμασίες στη φωλιά των πελαργών…

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Η φωλιά των πελαργών στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου έμεινε «ζεστή» καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμώνα αφού κάποιοι φτερωτοί φίλοι μας δεν έκαναν το μακρινό ταξίδι της μετανάστευσης και προτίμησαν να παραμείνουν στην περιοχή μας.

Με τον ερχομό της άνοιξη όμως η φωλιά, που είναι το σπίτι των πελαργών, αφού επισκευασθεί και ενισχυθεί με κλαδιά, θα χρησιμεύσει στο ζευγάρι των πελαργών, δηλ. στους ¨ενοίκους¨ της, ώστε να αναπαραχθούν και να κάνουν την οικογένειά τους!

Τη βάση της φωλιάς αποτελούν χοντρά κλαδιά, ως 4 εκ. πάχος, που σκεπάζονται με λεπτότερα, με σβώλους χώμα, χόρτα, κουρέλια, κτλ. Η φωλιά απαιτεί αδιάκοπη συντήρηση. Εκτός από τις βλάβες που παθαίνει από τη βροχή και τον αέρα το χειμώνα, πάντα παθαίνει φθορές από το βάρος και την πίεση του σώματος των πουλιών, ιδίως όταν φεύγουν από την φωλιά, και από το συχνό ανακάτεμα, που κάνουν με το ράμφος τους στο υλικό του δαπέδου για να το αερίσουν, όταν γυρίζουν τα αυγά τους.

Πάντως οι πελαργοί που βρίσκονται εδώ και μέρες στην εκκλησία του χωριού μας, κάνουν πολλές ετοιμασίες, φροντίζουν και περιποιούνται το χώρο τους, μιας και σε λίγες εβδομάδες θα ακουσθούν σε όλες τις γειτονιές του χωριού οι φωνές από τα νεογέννητα πελαργάκια που καταφθάνουν οσονούπω…!!!

Φωτογραφίες: Ανθή Ντάφα

Πηγή: kalyvia.gr 

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία