Αγγελίες    Επικοινωνία

"5η ελαία: Η διαχρονική αξία της ελιάς" στο Αγρίνιο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Πρώην Τράπεζα Ελλάδος, Αναστασιάδη 1) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο πλαίσιο του θεσμού ἐλαία που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. -Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.

Αμέσως μετά στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση “ἐλαία” με έργα σημαντικών δημιουργών καθώς και το εικαστικό και εποπτικό έργο του Εμμανουήλ Βάθη από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Aκολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18: 00 Ηµερίδα «Η διαχρονική άξία της ελιάς»

«Η ελιά στα µονοπάτια του καπνού»

Ηλίας Ντζάνης, Γεωπόνος, π. Δ/ντής Καπνικού Σταθµού Αγρινίου

«Ο Εµµανουήλ Βάθης, γεωπόνος και δάσκαλος - Η διδασκαλία της ελαιοκοµίας στην Ελλάδα»

Σταύρος Βέµµος, Καθηγητής δενδροκοµίας, ΓΠΑ

«Η εικαστική γραφή του Εµµανουήλ Βάθη»

Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός, Ακαδηµία Αθηνών

«Προγράµµατα προώθησης των ελαιοκοµικών προϊόντων»

Μαγδαληνή Ράππου, Δ/νση Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων,

ΥπΑΑΤ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

(Δ. Βότση 2)

19:30 Εγκαίνια έκθεσης ‘ελαία’

Θα παρουσιαστούν έργα σηµαντικών δηµιουργών εµπνευσµένα από το ιερό δένδρο που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές: Χρ. Μποκόρου, Φ. Μαστιχιάδη, Κ. Παπανικολάου, Άγγ. Παναγιωτίδη, Κ. Περιβολάρη, Ν. Στρατάκη, Π. Φειδάκη, Χρ. Γαρουφαλή, Ν. Φλέσσα, Δ. Παπατρέχα, Ηλ. Παπανικολάου και Δ. Ταλιάνη. Παράλληλα θα εκτεθεί το εικαστικό και εποπτικό έργο του Εµµανουήλ Βάθη (1910-2008) το οποίο προέρχεται από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

(Αναστασιάδη-Δ.Βότση)

 20:00 Γαστρονοµική δράση µε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και επιτραπέζιες ελιές µε τη λέσχη αρχιµαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία