Αγγελίες    Επικοινωνία

Στις εκδηλώσεις για τη Μάχη του Ντολμά ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 193η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά, που διοργανώνονται από το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και θα πραγματοποιηθούν στο Αιτωλικό στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019, αναμένεται να συμμετάσχει ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα».

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του συλλόγου και το Εφηβικό Τμήμα Χορών Καλυβίων (ΚΕΔΑ) θα συμετάσχουν με παραδοσιακές φορεσιές, στη βραδινή πομπή που θα γίνει στην γραφική κωμόπολη του Αιτωλικού, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μαζί με άλλους συλλόγους από το νομό μας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός.

Τον Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου.

Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό.

Πηγή: kalyvia.gr

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία