Αγγελίες    Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Πορτοκαλύβια» στο Δημοτικό Καλυβίων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Με μια χαρούμενη γιορτή στον χώρο του δημοτικού σχολείου Καλυβίων, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, κορυφώθηκαν οι δράσεις του αφιερώματος στο πορτοκάλι με τίτλο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΥΒΙΑ», σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου και με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αγροτικής Παραγωγής κ. Μαρία Σαλμά, ο Διευθυντής ΠΕ κ. Χρήστος Κολοβός, ο πρόεδρος σχολικής επιτροπής κ. Σπύρος Αδάμης, ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ κ. Τάσος Σκαρμούτσος, ο σχολικός σύμβουλος 3ης Περιφέρειας κ. Αλέξιος Μαστρογιάννης, διευθυντές σχολικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι του «χαμόγελου του παιδιού», η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καλυβίων κ. Γιούλα Αυγέρη, εκπαιδευτικοί. Συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του χωριού και οι οικογένειες των μαθητών.

Από τους ομιλητές τονίστηκε η σημασία της καλλιέργειας του πορτοκαλιού στην αγροτική κοινωνία και οικονομία του τόπου καθώς και στην καθημερινή διατροφή. O σύλλογος γονέων και αρκετές κυρίες του χωριού προσέφεραν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και χειροποίητα γλυκά με βάση το πορτοκάλι. Οι μαθητές του σχολείου έκαναν έκθεση με εικαστικές δημιουργίες που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιέγραψαν συνοπτικά τις δράσεις τους, παρουσίασαν αθλοπαιδιές με πορτοκάλια, χάρηκαν με street painting, και face painting.

Συγκινητική στιγμή στη γιορτή ήταν η παρουσία των συνταξιούχων δασκάλων κ. Χρήστου και Ζαχαρένιας Πούλου οι οποίοι υπηρέτησαν στα Καλύβια τη δεκαετία του ΄60. Η γιορτή έκλεισε με μουσική, χορό και με τις ευχές όλων για επόμενες τέτοιες εκδηλώσεις.

Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία