Αγγελίες    Επικοινωνία

Η Ένωση Γονέων Αγρινίου ενάντια στη μείωση των εκπαιδευτικών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterΤο Δ.Σ Της Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων διευρυμένου Δήμου Αγρινίου σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών πληροφορικής ενημερώθηκε για το ζήτημα που πρόεκυψε στην προσπάθεια του υπουργείου να μειώσει των αριθμό των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζοντας τους υπεραρίθμους. Το αυτό πρόεκυψε όπως ενημερωθήκαμε από την μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της πληροφορικής στο λύκειο και το σχεδιασμό της περαιτέρω μείωσης αυτού.

Είμαστε αντίθετοι στη πολιτική αυτή θεωρούμε ότι όχι μόνο δε περισσεύει κανείς στο δημόσιο σχολείο αλλά αντίθετα πρέπει να στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε μόνιμη σχέση εργασίας και από τη πρώτη κιόλας μέρα του σχολικού έτους. Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς της πληροφορικής είναι αναγκαίο το μάθημα τους να δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να παίρνουν την απαραίτητη πιστοποίηση δωρεάν μέσα απ το Δημόσιο Σχολείο και να μην αναγκάζεται η λαϊκή οικογένεια σένα επιπλέον έξοδο καταφεύγοντας στον ιδιωτικό τομία.

Η αποδόμηση και απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου που σχεδιάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ανοχή της ΔΗΜΑΡ που υπακούουν στις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ θα μας βρει ενάντιους .Θα αγωνιστούμε με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για ενιαία δωδεκάχρονη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία που θα δίνει στα παιδιά μας ουσιαστική παιδεία και τα απαραίτητα εφόδια για καλύτερο μέλλον και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.


 Το Δ.Σ.


Κουφός Βασίλης

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία