Αγγελίες    Επικοινωνία

Οι πελαργοί δεν έφυγαν… ποτέ από τα Καλύβια!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ένα ζευγάρι πελαργών που διαχείμασαν στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και δεν μετανάστευσαν… ποτέ, έχουν παραμείνει στην παλιά φωλιά πάνω στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και ετοιμάζονται να φτιάξουν τη δικιά τους φαμίλια!

Σήμερα το πρωί τα δυο πανύψηλα πουλιά αγνάντευαν τον κάμπο ανεβασμένα στους μεγάλους πέτρινους σταυρούς της εκκλησίας, ενώ γύρω τους πετούσαν τα περιστέρια τα οποία έχουν χάσει κατά κάποιο τρόπο την «άπλα» και τη «βόλεψή» τους μιας και… αναγκαστικά έχουν εγκατασταθεί στον διπλανό τρούλο με το μεγάλο ρολόι!

Επί τη ευκαιρία να πούμε ότι, τη βάση της φωλιάς του πελαργού αποτελούν χοντρά κλαδιά, ως 4 εκ. πάχος, που σκεπάζονται με λεπτότερα, με σβώλους χώμα, χόρτα, κουρέλια, κ.ά. Η φωλιά απαιτεί αδιάκοπη συντήρηση. Εκτός από τις βλάβες που παθαίνει από τη βροχή και τον αέρα το χειμώνα, πάντα παθαίνει φθορές από το βάρος και την πίεση του σώματος των πουλιών, ιδίως όταν φεύγουν από την φωλιά, και από το συχνό ανακάτεμα, που κάνουν με το ράμφος τους στο υλικό του δαπέδου για να το αερίσουν, όταν γυρίζουν τα αυγά τους. Η φωλιά κάθε φορά που επισκευάζεται, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Τελικά μπορεί να φτάσει να έχει διάμετρο 1,5 μέτρο, ύψος δύο μέτρα και να ζυγίζει πάνω από 40 κιλά!

Πληροφορίες από ornithologiki.gr
Πηγή: kalyvia.gr

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, πρώτης σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδήσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, κοινωνικά, αθλητικά, μικρές αγγελίες

Η Αιτωλοακαρνανία